A tetovált lány konyhája

Puha, illatos rozskenyér sok lenmaggal

Süssünk kenyeret egyszerűen, egy kicsit egészségesebben Még mindig szeretek kísérletezni a péksüteményekkel. Legutóbb ezt a barna, lenmaggal, lenmagpehellyel és rozsliszttel készült kenyeret alkottam. A sok rost és lenmag miatt könnyíti az emésztést és természetesen nagyon finom 🙂 Nem tömör, mint a bajor típusú rozskenyerek, hanem nagy lyukacsos a bélzete, puha és olyan illata van… 🙂… Tovább »

Lenmagpelyhes stangli egyszerűen, kifli helyett

 Magos szendvicsalap ropogós csücsökkel 🙂 Mindig variálok a kenyértésztával. Az alaphoz már kikísérleteztem az arányokat, lassan álmomban is meg tudom dagasztani a napi szokásost. De ha van egy kis időm, vagy örömet akarok szerezni a családnak, variálok a formával, puhasággal esetleg magokkal. Ez a lenmagos stangli is így született. A ropogós csücske lett a legkívánatosabb,… Tovább »

Laktató saláta ebédre, 10 perc alatt

Füstölt sajtos, magvas, csirkemájas saláta – ettől nem biztos, hogy fogyni fogsz 🙂 Sokszor dobok össze magamnak délben egy salátát, általában le sem fotózom, mert annyira egyszerűnek tarom. De az alábbi olyan finomra sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek 🙂   Füstölt sajtos saláta csirkemájjal, pirított magvakkal   Hozzávalók 4 főre: 50 dkg csirkemáj Fél fej… Tovább »

Egészségesen, színesen versenyre

Sertésszűztekercs édesburgonyával, sült hagymával Idén is megrendezésre került a MOMOT általi receptverseny, melyre abszolút egészséges ételeket vártak. Tavaly már részt vettem rajta, nem nyertem. Viszont a nyáron megjelentettek egy kiadványt a legjobb ételekből és ebbe bekerültem 🙂 Ebben az évben is megmérettem magam, ismét sikertelenül. De nem szomorított el a dolog, most meg is mutatom… Tovább »

A tökéletes gyors kenyér

Magos, ropogós héjú, munkaigénytelen kenyér Mindenkinek mást jelent a tökéletes, de nekem ez az. Barna (nem kávéval színezett), kívül ropogós, belül puha és persze tele magvakkal.. A helyi multiban meg pékségben csillagászati árakon lehet az ilyesmihez hozzájutni, és akkor arról ne is beszéljünk, hogy mennyi térfogatnövelő meg adalékanyag van benne. A következő verzió alapja nem az… Tovább »

Készítsünk szendvicset!

Lenmagos bagett halkrémmel, tormával, főtt tojással Persze, tudom, a zsemle felvágása, meg a belevalók belepakolása nem nagy kunszt. Reggelente több háziasszonytársammal együtt ezzel indul a napunk, félálomban, nem is igazán viszünk bele sok fantáziát, elég, ha megeszi a gyerek/férj. Még nem mutattam, de kezd egyre jobban menni a kenyérsütés, zsemléket, bagetteket is készítek (nemsoká jönnek!)…. Tovább »

Melengető krémlevesek I. – Fokhagyma és édeskrumpli

Krémes fokhagyma- és édesburgonyaleves, lélekmelegítőnek Ebben a zord időben néha semmihez sincs kedvem, csak egy takaróba burkolózva leülni a gép elé, és valami forró, krémes levest kanalazni. Persze ebben imádott gyerekeim néha meggátolnak, ezért a nyugalomban töltött idő sokszor este 9 utánra esik csak. Mivel ilyenkor már nem kellene semmi szénhidrátdúsat fogyasztani, ezért a következő… Tovább »

Grapefruit egy halas ételben

Ropogós tonhal, grapefruit mártásban, csicsókasalátával A celsus.hu-n levő grapefruit-os receptversenyre két pályaművet küldtem. Ez volt az egyik, melyet a párom szülinapjára főztem, de nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy még egy kísérletet tegyek. Ezúttal tonhalat választottam. Az utóbbi időben eléggé elhanyagoltam a halfogyasztást, pedig mindannyian tudjuk, mennyire egészséges és nem utolsó sorban finom. Most pótolom… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!