A tetovált lány konyhája

Miso leves a mi szánk íze szerint

A távol-keleti klasszikus néhány magyar alapanyaggal Nemrég szerencsém volt részt venni egy elsőosztályú japán-koreai vacsorán (itt egy képriport róla). Megpróbáltunk szinte mindent megkóstolni az érlelt marhától elkezdve a tengeri herkentyűkön keresztül a sült tésztáig. A tesóm rendelt egy miso (miszó) levest is, nagy levesrajongóként rögtön rákattantam, másnap mentem is az egzotikus cuccokat árusító üzletbe miso… Tovább »

Ciprusi borsós-rizses leves olívával

Louvana, a laktató leves olajbogyóval, pirítóssal Tényleg azt hiszem, kezdek átmenni vegába, annyira nem kívánom a húst, hogy nem ismerek magamra… (na, jó, egy kis szalonna jöhet 😀 ) A múltkoriban találtam ezt a finom sárgaborsólevest és mivel minden egyes összetevőjét imádom, rögtön el is készítettem. Az eredeti recept legalább 10 főre szól és inkább… Tovább »

Acquacotta – olasz tartalmas leves sok zöldséggel

Paradicsomos-fűszeres leves sajttal, tojással, kenyérkockákkal Már örültem, hogy végre itt a tavasz, mikor sikerült ismét elromlania az időnek. Ilyenkor szokás szerint valami tartalmas levest készítek, most erre a toszkán zöldséglevesre esett a választásom. Reszelt sajt, buggyantott tojás és fokhagymás kenyérkockák teszik igazán tartalmassá, nem is készítek semmi főételt mellé 🙂   Acquacotta buggyantott tojással, parmezánnal… Tovább »

Tartalmas leves sonkával, tortellinivel

Paradicsomos, zöldséges, tésztás leves – nem is kell mellé más Kivételesen nem maradt sonkám az ünnep után, viszont az év során már kerültem olyan helyzetbe, hogy maradékokból kellett valami laktatót alkotnom. Még régebben vettem egy kis zacskó szárított tortellinit (tudom, itthon is lehet saját kézzel készíteni, dehát én is hibázok néha… 😀 ). Külföldi oldalakon… Tovább »

A tökéletes brokkolikrémleves

Lágy brokkoli és ropogós dió, nagyszerű páros A brokkoli a krémlevesek legjobb alapanyaga. Rengeteg rossz, agyonvariált recept olvasható netszerte, pedig Gordon Ramsay szerint sem kell hozzá semmi más, csak brokkoli és alaplé. Főzős próbálkozásaim kezdetén futottam a diós gombóc receptjébe, szintén egy túlgondolt brokkolikrémleves mellett. A leves íze feledésbe merült, de a gombócé megmaradt, ami… Tovább »

Boldog Új Évet!

Mindenki tudja, hogy Szilveszterkor és Újévkor kötelező a lencse és a virsli. Na, meg persze a pezsgő és a buli, aminek másnap meg is szokott lenni az eredménye 🙂 Sok korhelyleves receptet láttam mostanában, nekem mégis egy virslis lencseleveshez van most kedvem. Újév napján az embernek nincs sok kedve főzőcskézni, szerintem én is így leszek… Tovább »

Tavaszi zöldségtobzódás egy finom levesben

Nem csak a szemet gyönyörködteti, a gyomrot is melengeti 🙂 Imádom a tavaszt, nyarat. Nemcsak azért, mert végre nem kell fázni (mármint általában), és kaphatóak a friss, zsenge zöldségek. Mikor éppen nincs olyan nagy meleg, személy szerint valami finom, forró levesre vágyom, ami a lelkemet is melengeti. Valamelyik nap a kedvenc zöldségesemnél vettem minden frissből… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!