A tetovált lány konyhája

Kedvencem egy kis csavarral

Libamáj és mákos guba – kitűnő páros Mint két bejegyzéssel ezelőtt leírtam, kedvenc ételem a hízott libamáj (na, jó, a kacsamáj is). Viszont nagyon sajnálom rá a pénzt, így csak különleges alkalmakkor fogyasztom. Tavaly Márton napkor libalakomát rendeztem a családomnak, vettem libamájat is. Aztán szépen el is felejtettem, így mikor észrevettem, magamnak készítettem belőle finomságot…. Tovább »

Diós kenyér és egy luxus szendvics

Ínyenc reggeli libamájjal, morbier sajttal Gyakran kísérletezek a kenyértésztával. Én nem ragaszkodom se a kovászhoz, se az öregtésztához, ami a hagyományos fehér kenyerek alap ízét és állagát adja. Jobban szeretem, ami viszonylag gyorsan elkészül és éppen az akkori hangulatomhoz igazodik. Ősszel elég sok diót kaptam, amit a kedves párom szépen meg is tört nekem. Volt… Tovább »

Születésnap és grapefruit verseny

Libamáj, gyümölcsszósz és különleges köret Találtam egy versenyt, ahol a grapefruit népszerűsítése a cél. Ezzel szinte egy időben volt a párom születésnapja, gondoltam, hagyom magam kibontakozni, lelkiismeret-furdalás nélkül főzhetek hétköznap is valami extra kaját. Tudni kell rólam, hogy gyűjtögető típus vagyok. Ennek eredményeképpen volt a mélyhűtőben egy libamáj, a hűtőben meg áfonyás cider, gránátalma, édesburgonya,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!