A tetovált lány konyhája

Mangósaláta pikánsan, függőséget okoz :)

Egzotikus, enyhén csípős saláta, aki nem ismeri, így megszereti a mangót Nemrég megint meglátogattak a tesómék és anyukám, most több dolgot készítettem, ki akartam tenni magamért. Kezdésnek egy tortellinilevest főztem. Már van egy hasonló a blogon itt, de ez most igazán olaszos volt, hasonló a minestroné-hez, a receptje is érkezik nemsokára. Készült még bacon-be göngyölt csirkemáj,… Tovább »

Duplán tökmagos paradicsomsaláta

Legújabb kedvenc salátám: egyszerű, mégis különleges Az igazi nyári meleg beköszöntével a nehéz ételektől nagyjából el is megy az étvágyam. Viszont a sült és grillezett húsokkal meg szinte nem tudok betelni, melléjük mindig valami csupa zöldség, vagy sokszor majonézes salátát készítek. Mivel már kapható igazi ízes, illatos paradicsom, az ebből készült saláta gyakran látott vendég… Tovább »

Rakott krumpli csirkével, édesburgonyával

Kedvenc egytálételünk megbolondítva Lehet vitázni arról, hogy kinél mi a legnagyobb családi kedvenc, de az biztos, hogy a rakott krumpli az első közt szerepel. Sokszor készítem az egyszerű változatát, még a volt anyósomtól tanultam, annyit változtattam rajta, hogy pirított hagymát is teszek bele. A mostani változat is nagyjából az előbb említett recept elkészítési módját követi…. Tovább »

Zöldséges, sajtos, tofus saláta csípős szósszal

Egészséges, különleges, még télen is jól esik 🙂 Bár lassan egy hónapja volt a karácsonyi nagy húsdömping, még mindig sűrűn rámtör az érzés, hogy nem kell hús. Sőt, ha lehet, semmi nehéz étel. Viszont a hideg miatt a csípős ételeket nagyon is kívánom, jól átmelegítenek. Ezeknek jegyében készült nemrégiben ez a saláta. Akik eddig idegenkedtek… Tovább »

Óriásnudli magyarosan szalonnával, paradicsomszósszal

Különlegesség a paprikás krumpli alapanyagaiból Újabban nincs szerencsém a versenyekkel. Bár esélyem sincs, mert a legtöbb verseny szavazós, tehát nem zsűri dönt és, ugye, ilyenkor az számít, hogy kinek van több ismerőse… De mindegy, élvezem az ötletelést. Nemrég Fördős Zé az egyik multival együtt olyan versenyt hirdetett, hogy bizonyos alapanyagokból kellett valami magyarosat főzni. Azt… Tovább »

Kukoricás minipalacsinta karamellizált hagymával, fűszervajjal

Nagyszerű vegetáriánus főétel vagy könnyű sült húsok kísérője Ez a recept is Széll Tamás ötlete. Már többet elkészítettem tőle, ezt itt találtam. Abban biztos hasonlítok rá, hogy én is szeretek sokféle alapanyagot felhasználni egy ételhez. De ezek most nem drágák és ugye ameddig még van csöves kukorica a piacon, addig ki kell használni 🙂 A… Tovább »

Joghurtos padlizsánsaláta, hűsítően pikáns

 Sült padlizsán frissítő mentás joghurttal Gyerekkoromban egy darabig kifejezetten utáltam a padlizsánt. Anyukám ugyanis a fejébe vette, hogy megszeretteti velünk, ezért rögtön kétféle ételt is szó szerint belénktömött az öcsémmel. Na, ő még felnőttként sem eszi meg, ha jól tudom, én viszont egy pár éve megbarátkoztam vele. Mikor elkezdtem sűrűbben forgatni a fakanalat, szívesen néztem… Tovább »

Brokkolis tojássaláta, egyszerű és gyors

Különleges majonézes saláta húsok mellé vagy csak magában 🙂 Ha hidegtálat készítek, igyekszem a változatosságra törekedni. A szokásos franciasaláta-kaszinótojás kombináció mellett sokan választják a most következő brokkolisalátát. Nekem is ez az egyik kedvencem, mindig többet készítek belőle, hogy nekem is maradjon 🙂 Brokkolis tojássaláta   Hozzávalók 4 főre: 2 kicsi vagy 1 nagy fej brokkoli… Tovább »

Tavaszi tekercs – egyszerű és finom

Így készítsd el az ázsiai kedvencet! A “kínai” konyhával először a ’90-es évek elején találkoztam (azért az idézőjel, mert ha jól tudom, az itthon árusított ételeket Kínában nem nagyon ismerik :)). Akkoriban Siófokon még hasonló sem volt. Szerintem tök viccesen nézhettem ki, amikor a Déli pályaudvaron egy büfé előtt szájtátva olvastam, hogy miket lehet kapni… Tovább »

Egy kis rák

Koktélrák egy egyszerű, de különleges salátával. A nagy melegben nincs is ennél jobb! Pár hónapja – épp ákciós volt – beszereztem némi fagyasztott koktélgarnélát. Tologattam egy darabig ide-oda, aztán ismét hűtőkisöprést kellett végeznem. Már régóta szerettem volna megkóstolni a koktélrákot, utánanéztem legalább 10 helyen és elkészítettem a saját verziómat, ahogy nekem tetszik. Mellé egy egyszerű,… Tovább »

Ismét batáta – sonkával, hagymával, sajttal

Hasselback-burgonya édeskrumplival Elég régen írtam édesburgonyás fogásról, most jöjjön az egyik kedvencem. Létezik egy Hasselback-burgonya nevű étel, melynek a lényege, hogy a krumplit vékonyan be kell vagdosni, sajttal, vajjal puhára kell sütni. Na, én ezt fejlesztettem tovább, édesburit használtam, valamint lilahagymát és érlelt sonkát is, amik ugye nagyon jó barátságban vannak egymással (meg velem is… Tovább »

Gyors ebéd marhahússal

Tekercs egy hamburger “belevalóival” Ismét egy gyors szendvics, a kedvenc szendvicsalapommal. Nemrég történt, hogy annyi dolgom volt, hogy az ebédkészítésre egyáltalán nem maradt időm. Mint tudjuk, a hirtelen jött ötletek a legjobbak, ennek jegyében benéztem a hűtőbe és a mélyhűtőbe. Találtam pár hamburgerbe való marhahús-pogácsát, amit még a múltkor fagyasztottam le (recept itt). Hamburgert mégsem… Tovább »

Paradicsomsaláta-variációk I.

Balzsamos, frissítő saláta a kedvenc zöldségemmel Le sem tagadhatnám, hogy imádom a paradicsomot. Nyári kedvenc étkem a sült sajt paradicsomsalátával, ami, amellett, hogy max. 10 perc alatt elkészül, még nem is hizlal. Az alap paradicsomsaláta-recepttel sincs semmi bajom, de néha azért variálok rajta. Így a született a következő finomság, bármilyen hús vagy sült mellé ajánlom,… Tovább »

Egészségesen, színesen versenyre

Sertésszűztekercs édesburgonyával, sült hagymával Idén is megrendezésre került a MOMOT általi receptverseny, melyre abszolút egészséges ételeket vártak. Tavaly már részt vettem rajta, nem nyertem. Viszont a nyáron megjelentettek egy kiadványt a legjobb ételekből és ebbe bekerültem 🙂 Ebben az évben is megmérettem magam, ismét sikertelenül. De nem szomorított el a dolog, most meg is mutatom… Tovább »

Hús nélküli fasírt böjtre

Kétféle laktató fasírt a húsmentes időszakra Aki ismer, tudja, hogy egyáltalán nem vagyok vallásos, sőt… De kedves kis országunkban nagyon erősek a keresztény hagyományok, teljesen az életünk részei lettek. Persze ma már (legtöbben) nem vallásos meggyőződésből ünneplik pl. a Húsvétot, hanem, mert ismét itt egy alkalom, amikor egy asztal köré lehet ültetni a család apraját-nagyját…. Tovább »

Palacsinta töltve, rántva, sósan

Gombás, sajtos palacsinta salátával (nem csak) felnőtteknek Nemrég volt a nemzetközi palacsinta nap. A gyerekek természetesen megkapták a szokásos nutellásat, a felnőtteknek azonban valami komolyabbra gondoltam. Még régebben hallottam a rántott palacsintáról, de sosem készítettem. Meg is álmodtam kétfélét, egy májas töltelékeset és egy gombásat. Aztán májat elfelejtettem venni… Szóval a gombát kombináltam egy kis… Tovább »

Frankfurti – nem leves, saláta!

Káposztás, virslis saláta paprikás öntettel A frankfurti levessel (mint oly sok minden mással) hadilábon álltam gyerekkoromban. Utáltam a káposzta ízét, meg az állagát… Nem is jutott eszembe pár évvel ezelőttig, hogy készítsek. Akkor ugyanis a Zolika mondta, hogy az volt az ebéd és milyen finom volt. Az utóbbi időben elég sok salátát eszek, valahol megláttam… Tovább »

Majonézes saláták II.

Tabáni saláta diétásan, megvariálva Múltkor a helyi multiban sétálgatva megakadt a szemem egy kész salátán, ez volt a Tabáni saláta. Mivel kizárt, hogy ilyen helyen készételt vegyek (ki tudja, mi van benne), inkább megkértem a kedves eladót, hogy mondja már el, mik az összetevők. Aztán itthon is utánanéztem és kiderült, hogy igazából mások ezt ismerik,… Tovább »

5 hozzávaló – töltött csirkefasírt nem megszokott körettel

Husi, bacon, sajt, hagyma, karfiol és az ágiféle variálás Aki régebbóta követ, tudhatja, hogy amilyen versenyt Stahl Judit meghirdet, azon én elindulok. Ez eleinte szélmalomharcnak tűnt, valószínűleg tapasztalatlan voltam, az ételfotózás terén meg még most is van mit tanulnom. Viszont egyszer megtört a jég, és egymásután kétszer is díjazott lettem. Ezen felbuzdulva azóta is küldök… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!