A tetovált lány konyhája

Pikáns tortillaleves, ahogy szeretnéd

Forró pikáns húsleves tex-mex módra Lucinda Scala Quinn az egyik kedvencem a főzős csatornán, itt már el is készítettem az egyik receptjét. Nemrég az egyik műsorában húslevest főzött, mint a megfázás legnagyobb ellenszerét. Ő napi négy csészével javasol belőle, fájós torokra és étvágytalanságra biztos hatásos is 🙂 Aztán bemutatta az ő tortillaleves-változatát: mindenki ízlés szerint pakol… Tovább »

Egyszerű, de nagyszerű tejfölös-bögrés pite sárgabarackkal

Könnyű gyümölcsös-fahéjas édesség külföldről Nem vagyok nagy sütigyáros, de a sült gyümölcsöket és a tejtermékeket kifejezetten szeretem. Épp valami sárgabarackos édességet kerestem külföldi oldalakon, amikor ráakadtam az alábbira itt. A szerző úgy gondolja, hogy ez egy német eredetű édesség, de gondolom annyi köze van a németekhez, milánói sertésbordának az olaszokhoz… 🙂 Kicsit változtattam a recepten… Tovább »

Frissítő citrusos salátaöntet, a nyár sztárja

Salátához, natúr húsokhoz vagy amihez csak akarod 🙂 Idén nyáron ismét szakácsnak álltam, nyitott az étterem, új ételek is kerültek az étlapra. Természetesen a nagy meleg miatt rengeteg saláta fogy, amiknek egy részéhez a most következő salátaöntetet kínáljuk. Annyiszor készítettem már el, hogy talán álmomból felkeltve is simán menne, de nem tudom megunni, annyira finom…. Tovább »

Egy kis rák

Koktélrák egy egyszerű, de különleges salátával. A nagy melegben nincs is ennél jobb! Pár hónapja – épp ákciós volt – beszereztem némi fagyasztott koktélgarnélát. Tologattam egy darabig ide-oda, aztán ismét hűtőkisöprést kellett végeznem. Már régóta szerettem volna megkóstolni a koktélrákot, utánanéztem legalább 10 helyen és elkészítettem a saját verziómat, ahogy nekem tetszik. Mellé egy egyszerű,… Tovább »

Avokádókrém pikánsan és egy mutatós partyszendvics

Szendvicskrém avokádóval, lime-mal, csípősen Ezt a “gyümölcsöt” már nagyon régóta lehet kapni kis hazánkban. Nekem több év kellett hozzá, mire értékelni tudtam az ízét. Aki először megkóstolja, nincs elájulva tőle, sőt, kifejezetten ízetlennek tarthatja. Viszont a világ számos területén minden nap fogyasztják, legismertebb felhasználása szerintem a mexikói guacamole. Ez egy mártogató, amit tortillachips, esetleg zöldségek… Tovább »

Boldog Karácsonyt! – Az első a blogon

Avagy az első Karácsony a Blogon Töltött-sült ponty fehér babbal és vöröslencsével Nem is én lettem volna, ha Szenteste nem újítok valamit. Viszont nem szerettem volna nagyon elrugaszkodni a szokásoktól, tehát mindenképpen halat, pontosabban pontyot terveztem. Köretnek azonban valami különlegesre vágytam, pont kezembe akadt egy receptújság, abból merítettem ötletet (szándékosan nem írom le az újság… Tovább »

Piros-fehér-zöld…avagy hajrá magyarok!

Három saláta a nemzeti színekben Nem kifejezetten rajongok a sportért, a párom annál inkább. Ebből következik, hogy mostanában Olimpia-lázban égünk – ki-ki a maga módján. Míg ő néha hangosan szurkol, én inkább a vacsorára elfogyasztott saláta színeiben fejezem ki rajongásomat és sűrűn pisszegek, nehogy felkeltse a gyerekeket 🙂 Minden itt leírt recept egy adag salátára… Tovább »

Vasárnapi grillebéd karajjal, csirkecombbal

Két ötlet grillpáchoz és a kedvenc fűszervajam Pár hete hétvégén eszembe ötlött, hogy idén még nem is grilleztünk. Ez úgy ugrott be, hogy láttam egy receptpályázatot, amire grillpác-ötleteket kell beküldeni – el is kapott a harci szellem. Szerencsére a család sem ellenkezett, ezért kétféle husit kétféleképpen bepácoltam, a zöldségeket bekentem olívaolajjal (a krumplit 5 percre… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!