A tetovált lány konyhája

Tésztasaláta sok zöldséggel

Gyors és egyszerű “dobjuk össze”- ebéd akár maradékokból is Nyáron képes lennék salátán élni, maximum egy kis pirítós kell mellé. Persze van, hogy tényleg éhséget szeretnék csillapítani, nem csak csipegetni, erre a legjobb megoldás a tésztasaláta. Csak körül kell nézni a hűtőben némi zöldség után, valami egyszerű szószt kutyulni és kész is. Sőt, maradékmentőnek is… Tovább »

Barackos, sajtos, aszalt szilvás saláta, köret vagy desszert?

Krémes, édes-sós finomság ínyenceknek Imádom a gyümölcsös-sajtos salátákat, itt már van is egy ilyen recept. Szerintem nem is hús, hal vagy sült zöldsége mellé valók, bár az édes-sós ízek kedvelői kifejezetten szeretnék 🙂 Én csak úgy simán magában szoktam enni, annyira imádom… Amíg el nem fogy, ez a reggelim, ebédem és vacsorám 🙂 Ezt a receptet… Tovább »

Zöldséges-tojásos lepény reggelire

Egy kis különlegesség, hogy jókevűen induljon a nap Sokszor leírtam már, hogy imádom a tartalmas reggeliket, van is belőle jónéhány a a blogon (itt). Nemrég az átlagosnál nagyobb pitákat sikerült sütnöm. Nem nagyon akartam gyroshoz felhasználni, mert ha egy ekkorát telepakolok, biztos,  hogy túleszem magam 🙂 Így inkább félretettem, hogy minipizzákat készítsek a fiúknak. Aztán eszembe… Tovább »

Brazil töltött krokett, ez a coxinha

Krémes csirkehús krumpliba zárva, kétféle szósszal Tavaly a riói olimpia kapcsán kicsit körülnéztem a brazil ételek között.  Az általam (és sok mindenki más által) nagyon kedvelt Tasty oldalon találtam egy egyszerű, de nagyon fincsi “gyorskaját”, a coxinha-t. Meghallgattam a google translate-ben, állítólag kossinya-nak kell ejteni 🙂 Ez egy kúpalakú krokett, ami kb. féltenyérnyi nagyságú. Mártogatósokkal… Tovább »

Sörbundás apróhalak uborkás mártogatóssal

Egy kis nosztalgia és egy egyszerű, de különleges recept Nemrég az egyik kisebb multiban sétálva ráakadtam egy nagy zacskó fagyasztott sprotnira.  Eszembe jutott Nigella egy régi receptje, amikor ilyen apró halakat sütögetett és közben azt mesélte, hogy ez volt a nővérének a kedvence. Bár ő azt hiszem, csak simán lisztbe forgatta, de olyan jóízűen falatozták be a… Tovább »

Farm öntet, a leghíresebb salátaszósz

Egy világmárka története és a recept Nem gondoltam volna, hogy van olyan salátaszósz, aminek saját Wikipedia oldala van (itt)… Sokat nézegetem a Tasty oldalt a Facebook-on, tök jó ötleteket lehet rajta találni. Valamelyik finomság egyik összetevőjeként 2 ek ranch dressing (ejtsd: rencs dresszing), vagyis farm öntetet adtak meg, volt egy kis időm, utánanéztem. Akkor ért… Tovább »

Házi hamburgerszósz 5 perc alatt

Szendvicsekhez, zöldségekhez, sült húsokhoz Nemrég olyat tettem, ami nem jellemző rám… A grillszezon beköszöntével a helyi multiban a hostesslányok különböző szószokat kínálgattak és én persze mindet megkóstoltam. Az egyiknek hamburgerszósz volt a neve, először nem is értettem, hogy mi köze hozzá, de tetszett az íze. Ezért kivételesen pénzt adtam egy előre kutyult, ízfokozóval telerakott cuccért,… Tovább »

Rizssaláta csípősen, sajttal

Újabb laktató, maradékmentő saláta medvehagymával Sokszor írtam már, hogy ételt nem szeretek kidobni, nem is nagyon szoktam. Rizsből valahogy sosem sikerül eltalálnom a kellő mennyiséget, mindig több lesz. Bár az is igaz, hogy annyira megszerettem a rizssalátát, hogy rizsfőzéskor már a másnapi saláta lebeg a szemem előtt 🙂 Már található a blogon egy változat, abban… Tovább »

Krumplisaláta tepertővel

Különleges saláta, diétázók kíméljenek! 🙂 Elég régóta fordítok étlapokat, talán ez is az egyik oka, hogy szeretem a különleges ételeket. Mindig inspirálódok az éppen aktuálisan nálam lévő étlapból, most egy kicsit sem fogyókúrás krumplisalátát találtam. Lehet, hogy hülyének néztek, de direkt felhívtam a főszakácsot, hogy magyarázza már el nekem, hogyan fog készülni. Aztán neki is… Tovább »

Sült sajt különleges krumplisalátával

Ropogós külső, krémes belső… ellenállhatatlan Sajnos imádom a bundás ételeket, leginkább a rántott sajtot. De mivel időről-időre rámtör a fogyókúrázhatnék, ki kellett találnom valami alternatívát. Jó pár éve, Buday Pétertől láttam a sült sajt készítését, aminek az a lényege, hogy sima forró serpenyőben egy jó vastag szelet sajt mindkét oldalát ropogósra pirítjuk. Közte meg az… Tovább »

Kaszinótojás

Retro ínyencség, a hidegtálak sztárja Nálunk, másokkal ellentétben nem hal volt karácsonykor, hanem hidegtál. Anyukám ugyanis nem akart szenteste büdös hal és olajszagot a házban, amit tök meg tudok érteni. Ettünk mi rántott halat év közben is eleget… 🙂 Egy ideje elég sok hidegtálat gyártok, de a kaszinótojást és a sonkatekercset még nem tudtam megunni,… Tovább »

Karfiolsaláta dióval, naranccsal

Egyszerű alapanyagokból nagyszerű, akár ünnepi saláta Nagyon szeretem a majonézes salátákat, van fent több receptem is a blogon. Egyszerűek, laktatóak és ha a majonézt is otthon készíted (pl. így), akkor akár egy fogyókúrába is beilleszthetőek. De ha nem ez a cél, akkor bármilyen sült mellé, vagy ropogós pirítóssal fogyasztva a legjobbak 🙂 Most az egyik… Tovább »

Franciasaláta, ami nagyon is magyar

Minden hidegtál alapja, itt az én kedvelt receptem Ez az a saláta, ami a legtöbb vitát kiváltja. Pontosan milyen zöldségek is kerülnek bele, ki készítette először, és főleg, hogy mennyire legyen “szaftos”. Én most egyikre sem szeretnék kitérni, csak megmutatom a sajátomat. Sokan szeretik, remélem, nektek is tetszeni fog. Hidegtál-készítésnél az első dolgom az, hogy… Tovább »

Virslis táska kívül-belül sajttal

Elronthatatlan partyétel, kezdőknek ajánlva Ez a receptem még azokból az időkből való, mikor még nem nagyon tudtam főzni. Az egyik szilveszterre akartam valami ropogtatnivalót magunknak és erre akadtam. Ez kb. egy időben volt Bill szendvicsének felfedezésével, amiben szintén fokhagymás majonéz volt, mint ebben, annyira megszerettem, hogy inkább vállalom, hogy aznap nem állok közel senkihez 🙂… Tovább »

Majonézes saláták IV. – Hússaláta megreformálva

Maradékmentő mindent bele saláta az orosz után szabadon Tagadhatatlanul kedvenceim a majonézes saláták, van is belőle egy csomó a blogon (pl. gazdag krumpli, csirkés, csülkös, brokkolis-tojásos, tökmagos-krumplis, tabáni, ahogy én szeretem, cole slaw, répasaláta, tésztasaláta sok zöldséggel, Waldorf)  A most következőt az orosz hússaláta ihlette, de végül csak jellegében lett hasonló, mert az almán kívül… Tovább »

Egyszerűen előkelő saláta: a Waldorf

A híres recept története és az én változatom A Waldorf-saláta receptjét sokan egy szakácsnak tulajdonítják, de a helyzet kicsit más. Az 1800-as -as évek végén a New York-i (akkor még “simán”) Waldorf hotel főpincérének fejéből pattant ki a saláta ötlete. Oscar Tschirky közel 50 éven keresztül volt a hotel szíve, több, azóta a Waldorf szállodában… Tovább »

Tartármártás az én konyhámban

Népszerű alapmártás, a hidegtálkészítés alapja Mivel többen követelitek rajtam a hidegtálakon felkínált ételeim receptjét, gondoltam, kezdjük az alap tartármártással. Ezt senkinek sem kell bemutatni 🙂 Gyerekkori emlékeimben a élénken él, ahogy anyukámmal rántott sajt vagy rántott hal mellé együtt kevergetjük. Igen, ezt kivételesen már gyerekkoromban megtanultam! (Meg a tükörtojást, aztán 20 éves koromig kb. ennyi… Tovább »

Frissítő citrusos salátaöntet, a nyár sztárja

Salátához, natúr húsokhoz vagy amihez csak akarod 🙂 Idén nyáron ismét szakácsnak álltam, nyitott az étterem, új ételek is kerültek az étlapra. Természetesen a nagy meleg miatt rengeteg saláta fogy, amiknek egy részéhez a most következő salátaöntetet kínáljuk. Annyiszor készítettem már el, hogy talán álmomból felkeltve is simán menne, de nem tudom megunni, annyira finom…. Tovább »

Brokkolis tojássaláta, egyszerű és gyors

Különleges majonézes saláta húsok mellé vagy csak magában 🙂 Ha hidegtálat készítek, igyekszem a változatosságra törekedni. A szokásos franciasaláta-kaszinótojás kombináció mellett sokan választják a most következő brokkolisalátát. Nekem is ez az egyik kedvencem, mindig többet készítek belőle, hogy nekem is maradjon 🙂 Brokkolis tojássaláta   Hozzávalók 4 főre: 2 kicsi vagy 1 nagy fej brokkoli… Tovább »

Az elronthatatlan, krémes majonéz

5 perc alatt elkészülő, tökéletes majonéz, neked is sikerülni fog! A konyhaművészet világában rengeteg dolog túl van misztifikálva. Eleve sokan képzelik, hogy bizonyos ételek csak akkor készülnek el, ha bizonyos, roppant fontosnak tartott momentumokat szigorúan betartunk, de ez a legtöbb esetben nem igaz. Itt van rögtön egy példa: A kenyeret, zsemlét, bármilyen kelt tésztát én… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!