A tetovált lány konyhája

Bacon-be göngyölt csirkemáj falatkák – egyszerű, gyors és fenomenális

Igazi ínyencség, partyétel, vendégváró – mindegy, csak sok legyen 🙂 Nem csak főzni, enni is szeretek (ki gondolta volna 😀 ). Vannak állandó kedvenceim is, amiket sosem tudok megunni, ilyen pl. a tojásos nokedli, a zöldborsópüré vagy a sütőtökkrémleves. A most következő étel pedig az abszolút favorit, komolyan, bármekkora mennyiséget képes vagyok eltüntetni belőle. De… Tovább »

Amikor én vagyok finnyás

Frankfurti leves, nálunk virslis leves 🙂 Hát én sem szerethetek mindent. Általában a kelkáposztás ételek ilyenek, persze van kivétel. A világból ki lehet kergetni a rakott kellel meg a kelkáposzta-főzelékkel, nem is értem, mit lehet rajta szeretni… Persze a gyerekek kedvéért bármit elkészítek. Időnként ugyan nem értem extrafinnyás nagyfiamat, aki a különlegesebb ételeimet nem eszi… Tovább »

Frankfurti – nem leves, saláta!

Káposztás, virslis saláta paprikás öntettel A frankfurti levessel (mint oly sok minden mással) hadilábon álltam gyerekkoromban. Utáltam a káposzta ízét, meg az állagát… Nem is jutott eszembe pár évvel ezelőttig, hogy készítsek. Akkor ugyanis a Zolika mondta, hogy az volt az ebéd és milyen finom volt. Az utóbbi időben elég sok salátát eszek, valahol megláttam… Tovább »

Gombafasírt, nem kell a hús!

Laktató és finom, főzelékhez vagy csak úgy Nemrég készítettem pár hidegtálat egy karácsonyi bulira, a kérés az volt, hogy valami vegetáriánus fogás is legyen benne, mert a parti egyik résztvevője nem eszik húst (szerencsére más megszorítás nem volt). Még nem készítettem gombafasírtot, persze, gondoltam, nem agysebészet, de azt nem tudtam, hogy ennyire finom lesz. Ezután… Tovább »

Gombaszezon III. – Vargányák

Királyi krémleves és gomba-tortilla A most következő gomba sokak kedvence. Szégyenszemre bevallom, idén ősszel készítettem először. Viszont abban biztos vagyok, hogy nekem is kedvencemmé vált. Szezonban, mikor már nem volt olyan horror az ára, vettem belőle nagyobb adagot és a gombaárus tanácsára különbözőképpen felszeletelve fagyasztottam le. Így még egy-két hónapig élvezhetem a vargánya fantasztikus ízét…. Tovább »

Ételek hét összetevővel

Csirkemell, csirkemáj, cékla, alma, hagyma, és még ketten két ételben Azért ennek a versenyezgetésnek vannak pozitív hozadékai. Például megismerhetek olyan embereket, akikkel hasonló az érdeklődési köröm és a világhálónak köszönhetően könnyen kapcsolatban is tudok velük maradni. Így történt, hogy egy kedves, főzni szerető és tudó ismerősöm megkért, vegyek részt a Miele főzőiskola HetedHét Íz című… Tovább »

Konzerv kukorica fantáziadúsan

Kukorica és húsgombóc levesben, salátában Ismét megpróbálkozom Stahl Juditnál 🙂 Most a Bonduelle-el karöltve indított receptversenyt és meg kell, hogy mondjam, vért izzadtam, mire kitaláltam valamit. A legújabb, GOLD termékekből kellett valamit összehozni. Igazából kukoricából háromféle dolog jutott minden ismerősömnek eszébe: krémleves, kukoricasaláta, kukoricás rizs. De szinte pontosan ebben a sorrendben. Nekem meg valahogy mindig… Tovább »

Zöldbab verseny

Tudom, tudom, néha unalmas, hogy mindig a versenyekről tudósítok, amiken részt veszek. De nekem ez a hobbim. Szeretem, ha elismernek, gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Így múltkor beneveztem egy olyan versenyre is, ahol tényleg valami újat szerettem volna létrehozni. Az eletforma.hu-n minden héten új alapanyag kerül előtérbe. Eddig két étellel neveztem, az egyikkel nyertem is,… Tovább »

Piszke (vagy egres?)

Dédnagymamám piszkeszósza és egy saját találmány Mikor kislány voltam, az udvarunkban volt néhány piszkebokor. Számos elnevezése van ennek a növénynek, egres, köszméte, stb., de én az anyukám által piszkének ismerem (ceglédi lány). Múltkor kaptam is a piacon egy doboz hibátlan gyümölcsöt, nosztalgikus érzés fogott el. Emlékszem, annak idején még az oviban kaptunk husit piszkeszósszal, imádtam…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!