A tetovált lány konyhája

Egy tökéletes ebéd sajtimádóknak

Ha nem akarsz rendelni, készítsd otthon! Be kell vallanom, nagy ritkán én is rendelek kaját. Legtöbbször pizzát a gyerekek miatt, amivel kb. 1 óra alatt érnek ki. Ha van öt percem a reggel folyamán mondjuk begyúrni, akkor inkább azt is én készítem (receptem itt). Mivel ezután 10 perc alatt begyúrom, feltétezem és újabb 10 perc alatt kisütöm, gyorsabban megvagyok… Tovább »

Granola, ropogós müzli reggelire

Csupa mag reggeli egészséges(ebb)en Pár éve egy versenyen megnyertem Havas Dóra, a Lila Füge blog írójának első könyvét. Nagyon tetszettek a benne található ételek, csak azzal volt problémám, hogy néhány alapanyag, hm, hogy is mondjam… szóval nem az én pénztárcámnak való. De ez azért nem akkora probléma, hiszen a legtöbb étel helyettesíthető hasonló ízű, olcsóbb… Tovább »

A részeges francia, avagy a pezsgőben fürdő csirke :)

A csirkecomb nem unalmas! Pezsgővel, mandulás rizzsel igazi ünnepi lakoma. A nyár sok munkával telt, időnként több gyerekem is volt, mint amire szerződtem 🙂 Szóval az időm pont arra volt elég, hogy a legfontosabb dolgokat megoldjam, naponta főzzek magunknak és másoknak, a “szórakozás”, lazítás háttérbe szorult. Ezen az én esetemben a versenyeken való részvételt lehet… Tovább »

Az utolsó tökös recept 2014 tavaszán

Édes falatoznivaló, sütőtökkel, mandulával Itt a tavasz, ez elkerülhetetlenül jelzi, hogy már nem nagyon lehet sütőtököt kapni. Én még tudtam egy utolsó darabot szerezni, el is készítettem belőle valamit, amit már régóta terveztem. Egy kedves ismerősöm még télen megosztott az oldalán egy nagyon érdekes receptet, annyira jól hangzott, hogy muszáj volt kipróbálnom! Nem is tudom… Tovább »

Évike sütijei I. – Mandula, a lakodalmas kedvenc

Macerás, bizony! De megéri 🙂 Gyerekként (is) imádtam a nyarat. Ilyenkor sokszor nyaraltam Cegléden anyukám rokonságánál. Legtöbbször a nagynénémnél voltam – ő igazából anyukám unokatestvére, de így egyszerűbb 🙂 Én is nagyon szerettem nála – vele lenni. És nem mellesleg a világ legjobb sütijeit tudja sütni! Karácsonykor családostul nála ünnepeltünk, ki is használtam az alkalmat,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!