A tetovált lány konyhája

Gulyásleves, (majdnem) ahogy a nagykönyvben meg van írva

Ami Magyarországról mindenkinek eszébe jut Puskáson kívül Kicsit félve teszem közzé ezt az írást, kb. mint nemrég a pljeskavicát. Ebből ugyanis szintén mindenkinek megvan a tuti receptje, amit márpedig úgy kell készíteni. Én a szakácstanfolyamon azt tanultam, hogy az eredeti gulyáslevesben csak hús meg krumpli van, külön kiemelték, nehogy a vizsgán bármi extrát belepakoljunk. Aztán… Tovább »

Marhasültes szendvics Bill Granger-módra

Az ausztrál szakács ellenállhatatlan sültes szendvicse Mikor még nem volt a főzős csatorna, csak a Spektrumon mentek Jamie és Nigella főzős műsorai. Egyszer aztán megjelent mellettük Bill Granger, az ausztrálok akkori legnagyobb kedvence. Sajnos abban az időben még az alapanyagok nagy többsége számomra, magyar (meg főleg vidéki) lányként ismeretlen, elérhetetlen volt. De mivel  a most… Tovább »

Lassan sült marhaoldalas krémes krumplival, kevés munkával

Igazi comfort food mély ízekkel A marhaoldalas igazi született húsvőknek való étel. A hiedelemmel ellentétben ez egy roppant olcsó húsfajta, hiszen sok csont van benne és az órákon keresztül főtt levesen kívül nálunk nem sok elkészítési módja ismert. Tény, hogy akkor lesz igazán finom és omlós, ha alacsony lángon, hosszú időn keresztül van hőkezelve. Cserébe… Tovább »

Borsos tokány, ahogy a nagykönyvben meg van írva

 Nem borsós! Így készül a pörkölt rokona Rengeteg szakácskönyvem van, néha beülök közéjük, képes lennék órákig lapozgatni őket… 🙂 A konyhában viszont csak három darab van állandóan a kezem ügyében: az első a “Horváth Ilona”, amiből az alapokat tanultam (meg anyukám is). A második egy kapcsos könyv az innen-onnan összegyűjtögetett és sűrűn készített receptekkel.  A… Tovább »

Szovjet kaják

 Van, amit az oroszok is jól csinálnak! A vodka mellett… 😀 Párom nagyon sokat járt fiatalabb korában a volt Szovjetunióban, munkája kapcsán beutazta szinte az egész területet. Rengeteget szokott mesélni, főként a volt kollégákkal töltött görbe estékről. Egyszer megkért, hogy főzzek neki olyan savanyú levest, amit akkor sokszor ettek, macskajajra tökéletes volt 🙂 Szóval nekiálltam… Tovább »

Ronda és finom

Leves és saláta, amelyek inkább finomak, mint szépek 🙂 Ez volt a szlogenje régebben egy csokireklámnak. Néha nekem sem sikerülnek úgy az ételek, hogy látványra is élvezhetőek legyenek. Viszont a most következő kettő annyira finom, hogy kár lenne csupán kinézete miatt kihagyni a kipróbálásukat. Tehát, ahogy Bendegúz mondta az Indul a bakterház-ban: “Csukott szemmel falatozzunk!”… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!