A tetovált lány konyhája

Egy tökéletes ebéd sajtimádóknak

Ha nem akarsz rendelni, készítsd otthon! Be kell vallanom, nagy ritkán én is rendelek kaját. Legtöbbször pizzát a gyerekek miatt, amivel kb. 1 óra alatt érnek ki. Ha van öt percem a reggel folyamán mondjuk begyúrni, akkor inkább azt is én készítem (receptem itt). Mivel ezután 10 perc alatt begyúrom, feltétezem és újabb 10 perc alatt kisütöm, gyorsabban megvagyok… Tovább »

Rántott hús krumplipürével – extra különleges változatban

Mandula, márványsajt és sült paprika a főszerepben Nemrég már írtam arról, hogy egy nagy doboz pulykahúst kaptam a Gallicoop-tól. A nagy része ment a fagyasztóba, aztán lassan elkezdtem ötletelni. Ez a mostani étel az egyik hétvégére készült, a szokásos rántott hús-krumplipüré kombinációt szerettem volna feldobni. És végre sikerült úgy pulykamellet sütnöm, hogy nem száradt ki… Tovább »

Zöldséges, sajtos, tofus saláta csípős szósszal

Egészséges, különleges, még télen is jól esik 🙂 Bár lassan egy hónapja volt a karácsonyi nagy húsdömping, még mindig sűrűn rámtör az érzés, hogy nem kell hús. Sőt, ha lehet, semmi nehéz étel. Viszont a hideg miatt a csípős ételeket nagyon is kívánom, jól átmelegítenek. Ezeknek jegyében készült nemrégiben ez a saláta. Akik eddig idegenkedtek… Tovább »

Csirkemell tésztával töltve, borsópürével

5 hozzávaló – csirkemell, márványsajt, tészta, zöldborsó, tejszín Mostanában nem nagyon van időm kreatívkodni, ezért előkerestem egy régebben elkészített receptemet. Még valami versenyre alkottam, de itt a blogon nem mutattam meg. Csak néhány hozzávaló kell, mégis egy különlegesebb fogást tehetünk az asztalra.   Márványsajttal és pennével töltött csirkemell zöldborsópürével   Hozzávalók 4 főre: 80 dkg… Tovább »

Négy hozzávaló – színes tésztaétel

Borsó, csirkemell, penne, márványsajt Még régebben hirdettek a Fem3-on egy Stahl Judit nevével fémjelezett receptversenyt. Tök véletlen pont azon a csatornán akadtam meg, meg is néztem a Facebookon, hogy mi a pontos kiírás. Négyféle alapanyag volt megadva, csak ezzel a 4 hozzávalóval lehetett főzni valamit. Persze fűszereket meg zsiradékot hozzá lehetett adni. Szokás szerint meg is indult… Tovább »

Sok kedvencem egy ételben

Márványsajt, batáta, borjúmáj – csak finom lehet 🙂 Múltkor megint “hűtőtakarítást” kellett végeznem. Vagyis a fagyasztóból és a hűtőből a megfelelő időre tartogatott finomságokat elfogyasztani. Emellé a piacon kaptam óriási méretű édesburgonyákat, szóval minden a kezem ügyében volt egy nyugtató főzéshez, majd a későbbi finom falatozáshoz. Ez sikeredett: Kakukkfüves borjúmáj márványsajtos batátával és sült lilahagymával… Tovább »

Töltött csirkecomb ünnepi alkalomra

Kolbász, gersli, csirkecomb – egyszerű alapanyagok, fenséges főétel Nemrég találtam ezt a receptet a talonban. Valamelyik versenyre készítettem (gondolom, nem nyertem semmit, különben megmaradt volna a gondolataimban 🙂 ), de arra emlékszem, hogy nagyon finom volt. Azt hiszem, összekapcsoltam a kellemeset a hasznossal és valamelyik családi ünnepre készítettem. Főleg a gerslit imádom. Aki még nem… Tovább »

Csirkéből elegánsat

Vargánya, kéksajt, édesburgonya, meg csirkecomb – verhetetlen! Pár napos hallgatás után gondoltam, kiteszek egy kicsit magamért. Az utóbbi időben sok receptversenyre neveztem, szerencsére eredményeket is értem el. Ez egy olyan recept, amivel nem nyertem semmit, viszont nagyon teleettem magam vele 🙂 Próbáltam nem túl bonyolultra venni, de ismertek, imádok variálni 🙂 Valószínűleg ez volt az… Tovább »

Gyors, zöldséges egytálak

Édesköményes, csicseriborsós ételek sütőben sütve Már többször említettem, hogy sokszor csak raktározok. Vannak kedvenceim alapanyagaim, amiknek elég borsos az áruk, de ha éppen kedvezően hozzájuthatok, veszek belőle egy nagyobb mennyiséget. Viszont eljön az idő, mikor közeleg a szavatosság lejárta, ekkor bizony fogyasztani kell. Így sikerült a következő két egytálételt kitalálnom, és szerintem ezután direkt fogom… Tovább »

Melengető krémlevesek I. – Fokhagyma és édeskrumpli

Krémes fokhagyma- és édesburgonyaleves, lélekmelegítőnek Ebben a zord időben néha semmihez sincs kedvem, csak egy takaróba burkolózva leülni a gép elé, és valami forró, krémes levest kanalazni. Persze ebben imádott gyerekeim néha meggátolnak, ezért a nyugalomban töltött idő sokszor este 9 utánra esik csak. Mivel ilyenkor már nem kellene semmi szénhidrátdúsat fogyasztani, ezért a következő… Tovább »

Édeskrumpli és márványsajt – a legjobb páros

Kedvenc ízkombinációm egy különleges receptben Nemrég láttam egy receptet a TvPaprikán. Hegyi Barbara sütött Bede Róberttel édesburgonyát, hagymakarikával és kékpenészes sajttal fogyasztották. A minap sikerült édesburgonyához jutnom, rögtön beugrott a recept. Egy kicsit újragondoltam, és a hűtőben velem szemező mangalicahusi kíséretében megfőztem a mai ebédet. Evés közben kiderült, hogy a márványsajt és az édesburgonya kombinációja annyira,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!