A tetovált lány konyhája

Desszert: hideg túrógombóc gyümölcsmártással, csokis sütivel

Zárásnak egy könnyű édesség, ami pont olyan finom, amilyen szép Elérkeztünk a végső fogáshoz a versenyben, ahol a Panasonic géppel kellett háromféle ételt fotóznom, ezen gondolkodtam a legtöbbet. Alapból nem vagyok édesszájú, de mivel annak idején az étteremben sokáig desszertpályás voltam, annyira nem áll tőlem távol a téma. Lapozgattam a szakácskönyveimet és több ötletet összegyúrva,… Tovább »

Málnás tiramisu – élvezet a négyzeten

Az imádott desszert még finomabban Nem szeretem magamat fényezni, de ez a süti tökéletes lett. A kertemben óriási mennyiségű málna termett, ott tartottam, hogy vagy lefagyasztom, vagy nagyon gyorsan fel kell használni. Van egy tiramisu recept már a blogon (itt), az volt az alap, egy málnával felturbózott változat jutott eszembe. A kávét elhagytam, inkább a kakaó… Tovább »

Obatzter, a bajor camembert sajtos körözött

A sörfesztivál sztárja az én változatomban Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a camembert sajtos körözöttet. A miénk is nagyon finom (itt az én receptem), de nálam a camembert minden formában elsőbbséget élvez 🙂 Ezt a kencét tipikusan a bajor perechez szokták kínálni és a receptet illetően ahány ház, annyi szokás. Én is sütöttem hozzá… Tovább »

Lilakáposzta-krémleves mascarpone-vel és tepertővel

A párolt káposzta második élete Még régebben Gabojszánál felfedeztem egy krémlevest, ami a maradék párolt lila káposzta felhasználásával készült. Sokszor terveztem, hogy elkészítem, csak valahogy mindig elfogyott a köretként készített párolt káposzta 🙂 Aztán nemrég újrafotóztam egy receptemet, a sült oldalast, ehhez direkt dupla mennyiségű káposztát készítettem, hogy maradjon a leveshez. A főzésnél végül nem… Tovább »

Banános, mézes, kekszes desszert percek alatt

Néhány kanál = mennyország egy pohárban Nemrég váratlan vendégek érkeztek hozzánk, akik kifejezetten édesszájúak voltak. De abból a fajtából, akik a brutál édes, szinte falatnyi édességeket szeretik a legjobban. Mivel nem volt időm aprósüteményt sütni (meg igazából kedvem se), pohárkrém jutott az eszembe. De nem valami szimpla, rögtön Elvis kedvence sejlett fel előttem. Neki állítólag… Tovább »

Fűszeres paradicsomleves kétszer sült burgonyával

Húsmentes finomság sült paradicsommal és sajtos-újhagymás krumplival A most következő receptet a főzős csatornán láttam nemrég, egy vegetáriánus ex-szupermodell műsorában. Ő Sophie Dahl, aki a megszokott angol finomságokat ülteti át húsmentes környezetbe. Be kell valljam, az ünnepek környéki nagy kajálások után kifejezetten jól esik némi kímélő étel. Ezt a sült paradicsom-levest most télen, a szinte… Tovább »

Mascarpone-s, barackos pohárkrém

Gyümölcsös, krémes desszert 10 perc alatt Bármilyen furcsa is, ezt a desszertet félve készítettem el. A párom lánya, Luca sosem akar megbántani, mikor valami olyat teszek elé, ami nem ízlik neki. Belekóstol, mondja, hogy “hmmm, de finom…” aztán, mikor már öt perce turkálja, akkor jövök rá, hogy annyira nem is jön be neki és konkrétan… Tovább »

Piskótatekercs ribizlivel, mascarpone-val

Életem első piskótatekercse egyszerűen, csíkosan Nem szoktam sok sütit sütni, de úgy éreztem, egy piskótatekercset azért nekem is kell készíteni. Épp kaptam friss ribizlit meg volt itthon egy doboz krémsajt, így összedobtam ezt a végtelenül egyszerű sütit. Ribizlis, csokicsíkos piskótatekercs   Hozzávalók 4 főre: 7 tojás 7 ek cukor 7 ek liszt 20 dkg ribizli… Tovább »

Tiramisu, ahogy az étteremben készítettük

Készítsd el otthon is az olasz klasszikust! Az étteremben általában desszertpályán voltam. Mondjuk a húsoknak jobban örültem volna, dehát lány vagyok, nehéz odakerülni… (Néha azért sikerült :)) Voltak pozitív hozadékai is az állandó süti- és fagylaltkeverésnek, sok recept szinte beleégett az agyamba, a család legnagyobb örömére. Az olasz részre naponta készítettem hatalmas adag Tiramisut, érkezésem… Tovább »

Még egy luxus tojásétel, a legjobb hangulatjavító :)

Firenzei tojás camembert-mártással Gyengéim a tojásételek, minden formában. Sőt én a tojássárgát nyersen is imádom… Eggs Benedict-et (Benedek tojást) már sokszor készítettem, ez egy pirított zsemle vagy angol muffin, ropogós bacon, tojás és hollandi mártás. Nos, a Florentine-tojás ennek annyiban továbbfejlesztett verziója, hogy kissé megfonnyasztott, zsenge spenóttal tálalják. Így is isteni, de a most közölt… Tovább »

Csokis lasagne – bűnös és finom

Brutálisan csokoládés édesség sütés nélkül, aminek nem lehet ellenállni A következő alkotás azt hiszem, senkit nem hagy hidegen. Én most találkoztam vele először egy külföldi oldalon, de (annak ellenére, hogy nem vallom magam édességrajongónak) teljesen elcsábított… Tessék: Csokilasagne     1. Az eredeti recept szerint 30 db oreo keksz kell az alaphoz, de nem nagy… Tovább »

Mire jó a muffintepsi?

5 ötletes, egyszerű finomság, amit muffinsütőben készíthetsz Újabban sokat olvasgatom a külföldi, főleg angol nyelvű főzős oldalakat. Tisztelet a kivételnek, de náluk a lakosság nagy része félkész kajákon él, fagyasztottan szinte mindent meg lehet kapni. Ennek ellensúlyozásaként talán, egyre jobb, ötletesebb recepteket lehet találni az erre specializálódott site-okon. Mostantól több fordítást is hozok, szeretni fogjátok… Tovább »

Fügét mutatok!

Egyszerű fügés muffin, gyerekek és felnőttek is imádni fogják Nemrég kaptam egy szatyor fügét, imádom, de a gyerekeim – mint minden ismeretlentől – tartanak tőle. Ki szerettem volna találni valami olyan édességet, amiben nem látszanak a darabkák, mégis a gyümölcs finom zamata megtalálható benne. Nem akartam a szokásos leveles tésztás változatot bevetni, de sok időt… Tovább »

Őszi süti csokival, szőlőlekvárral

Diós-habos sütemény az ősz jegyében Blogom indításakor nem büszkélkedhettem semmiféle sütőtudománnyal. De tényleg, annyira féltem, hogy elrontok valamit, hogy sikerült is elrontani. Túl is tettem magam ezen a dolgon, gondoltam, azért vannak a cukrászdák, hogy ott vegyük az édességet. Annak idején a palacsintával voltam így. Annyira féltem, hogy odaégetem, hogy alacsony lángon próbáltam sütni, persze,… Tovább »

Epres torta csajos szülinapra

Szuper habos, epres mascarpone-s torta Nemrég ismét tortát készítettem. Ezúttal azonban nem csokis, hanem epres változatot, krémsajttal és egy egyszerű piskótával. Ilyen gyorsan még nem fogyott el tortám, így azt gondolom, ebben is fejlődőképes vagyok 🙂 Ja, és az elkészítését abszolút kezdőknek is ajánlom, egyáltalán nem ördöngösség 🙂 Luca epertortája   Hozzávalók: 5 tojás 5… Tovább »

Sága snack receptek

Krémsajtgombóc mártogatóssal és egy különleges virslisaláta Szokásomhoz híven neveztem egy receptversenyen. A Sága hirdetett nemrég egy pályázatot, az ő termékeiket felhasználva kellett valami snacket (nagyjából úgy tudnám jellemezni, hogy gyorsan elfogyasztható falatka, esetleg falatnyi vendégváró étel) alkotni. Rögtön beugrott az általam imádott selyemsonka és a füstli. Aztán a nagy igyekezetben csak az egyik receptet sikerült… Tovább »

Curry és lilahagyma

Imádnivaló páros két könnyen elkészíthető ételben A következő két receptnek a fent nevezett hozzávalók az alapjai. Nagy történetet nem tudok hozzáfűzni, egyszer megkóstoltam a szinte édes sült lilahagyma és curry keverékét, nagyon megszerettem. Harmadik párjuk talán a kókusztej lehetne, de ezt most kihagytam (persze, ha van, használjuk bátran!). Ha tehát némi indiai hangulatot szeretnénk teremteni… Tovább »

Rukkolapesto gazdag halas és vegetáriánus ételben

Hét hozzávaló, két padlizsános, rukkolás étel Ismét egy újabb hónap, a Miele-nél ismét megtelt a virtuális kosár. Ez alkalommal a következők a felhasználandó hozzávalók: dió, padlizsán, zöld pesto, hal, szárított paradicsom, feta sajt és tészta. Rengeteget gondolkoztam és most sem tudtam csak egyfélét főzni. Valahogy mindig rögtön kétfelé indulok el, most egy vegetáriánus– és egy… Tovább »

Velős kérdés – paprika vagy borsó?

Sült paprika bacon-nel, velőkrémmel vagy tojásos, borsós, velős rakottas Tudom, sokan viszolyognak tőle, de egyik kedvenc alapanyagom a sertésvelő. Míg megtisztítom – langyos vízben megmosom és lehártyázom – nekem sem túl szimpatikus, de közben arra gondolok, hogy milyen finom is lesz, ha elkészül 🙂 Nemrég tettem fel egy lángos receptet, amit többek között velővel  is… Tovább »

Fenséges ízek – de nem nyertes…

Mascarponetorta balzsamos krémmel Van olyan verseny, amin nem nyertem. A Zila tortaformára kiírt verseny az volt, ahol nem teljesítettem jól. A következő tortát küldtem be, bejutottam a döntősök közé. El kellett vinni a kész darabot is, hogy megkóstolják, viszont sikerült elrontanom egy részét, így a zsűri nem értékelte. A recept különben jó, csak nekem sikerült… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!