A tetovált lány konyhája

Maradékokból egzotikust

 Sült pulykamaradékból készítsetek tagine-t! Ismeritek a tagine-t (ejtsd: tazsin)? Ez egy marokkói étel, egyfajta “mindent bele” ragu nagyon kevés szafttal és sok összetevővel. Általában van benne hús, zöldség, aszalt gyümölcs, valamilyen mag és sok fűszer. Speciális edényben készítik, amit már itthon is lehet sokfelé kapni. Na, a most következő ételt nem ilyen edényben készítettem, mert… Tovább »

Legyen malacunk!

Malackaraj töltve, gyümölcsös-krémes rizzsel Nem vagyok babonás, de szeretem a hagyományokat. Ehhez tartozik Szilveszterkor a malachús, Újévkor a lencse fogyasztása. Az óév utolsó napjaiban sikerült szép darab malackarajhoz jutnom, rögtön tudtam, hogy ebből alkotnom kell. Bár az új konyhám enyhén szólva is hagy kívánnivalót maga után, de a sütés-főzéshez minden adott. Félretettem hát a költözés… Tovább »

Szülői örökség

Apukám bablevese, az én sajtos pogácsám és anyukám sárga sütije A szüleim közül általában anyukám az, aki az ételeket elkészíti, de apukám is tud főzni. Családi összeröffenések alkalmával ő az, aki a nagyobb melót igénylő, esetleg férfiasabb fogásokért felelős, de szívesen főz maguknak is. Most két kedvencemet választottam tőlük. Apukám bablevesét, persze olyan pogácsával, aminek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!