A tetovált lány konyhája

Gazdag krém pirítósra, maradékokból

Forró melegszendvics (nem csak) hűvös reggelekre Húsvét után állandó kérdés, hogy mit kezdjünk a maradék sonkával.  Nálam is a fő szerep az újrahasznosításé, a főzővízből isteni leveseket szoktam főzni, pl. csicseriborsóval vagy babbal  vagy tortellinivel (ezekbe mehet a maradék sonka is). De ha még a húsból is marad, a sima sonkás tészta után pl. szendvicskrémben… Tovább »

Welsh rarebit, melegszendvics cheddar sajttal

Angol sörös-sajtos szendvics Nigella receptje alapján Szerintem nincs olyan, aki ne szeretné Nigella Lawsont. Szeretem az ötleteit, mű-kétbalkezességét, hogy mennyire szereti a gyerekeit és persze sajnálom a rengeteg tragédia miatt, amit az életében eddig el kellett szenvednie. Eddig már két receptet megmutattam, ami az ő ötletei nyomán készült, az egyik egy “egyszerű” saláta + tojásfőzési… Tovább »

Croque monsieur és croque madame – hozzá egy hagyományos rozscipó

Nagy francia klasszikusok és egy békebeli rozskenyér Az utóbbi időben én sütöm itthon a kenyeret. A bolti egyre drágább, ráadásul szerintem annyi adalékanyagot tartalmaznak, amennyire senkinek sincs szüksége. Vannak nagyon jó blogok, ahonnan veszem az ötleteket, de van néhány kikötésem. Nem szoktam órákig (még 10 percig se) gyúrni, és egyáltalán, ne legyen tiszta liszt a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!