A tetovált lány konyhája

Desszert: hideg túrógombóc gyümölcsmártással, csokis sütivel

Zárásnak egy könnyű édesség, ami pont olyan finom, amilyen szép Elérkeztünk a végső fogáshoz a versenyben, ahol a Panasonic géppel kellett háromféle ételt fotóznom, ezen gondolkodtam a legtöbbet. Alapból nem vagyok édesszájú, de mivel annak idején az étteremben sokáig desszertpályás voltam, annyira nem áll tőlem távol a téma. Lapozgattam a szakácskönyveimet és több ötletet összegyúrva,… Tovább »

Granola, ropogós müzli reggelire

Csupa mag reggeli egészséges(ebb)en Pár éve egy versenyen megnyertem Havas Dóra, a Lila Füge blog írójának első könyvét. Nagyon tetszettek a benne található ételek, csak azzal volt problémám, hogy néhány alapanyag, hm, hogy is mondjam… szóval nem az én pénztárcámnak való. De ez azért nem akkora probléma, hiszen a legtöbb étel helyettesíthető hasonló ízű, olcsóbb… Tovább »

Vietnámi különlegesség az én ízlésem szerint

 Nyári tekercs – tökéletes falatoznivaló sütés nélkül A nyári tekercset ezerféleképpen lehet variálni, fő alkotóelemei az üvegtészta, sok zöldség, esetleg némi pirított hús, de enélkül is finom. A mártásnak megvan a tradicionális elkészítési módja. Na, ez nem az! Mivel az egyik hozzávalóm hiányzott, a fantáziámra bíztam a szósz végeredményét. Nekem nagyon tetszik, intenzíven mogyorós-fűszeres, szóval… Tovább »

Főzelék brokkolival, paradicsommal, mogyoróval

 Izgalmas ízek egy lisztnélküli főzelékben Most olyan étel következik, amit nálam ritkán láthattok: főzelék. Igazából szeretem a főzelékeket, csak a fogyókúrám idején egy elég nagy ellenszenv alakult ki bennem irántuk. Ugyanis attól, hogy sok a zöldség benne, még nem egészséges. Főleg, ha (mint a közétkeztetésben) agyonfőzik a belevalókat és ezután még liszttel, sőt, zsíros rántással… Tovább »

Ínycsiklandó halétel nem csak halrajongóknak

Ropogós kéreg alatt sült ízletes tengeri hal Ennek az ételnek nincs nagy története. Kicsit már untam a sima sült halfilét, ezért egy olyan kérget találtam ki rá, amit azok is szeretni fognak, akik egyébként nem rajonganak a halért. Bejött, azóta többször is készítenem kellett 🙂 Mogyorós morzsa alatt sült tengeri halfilé   Hozzávalók: 70 dkg… Tovább »

Ropogjon a bunda! – rántott hús versenyre

Extra ropogós bunda és különleges köret A Vénusz nemrég hirdetett egy olyan receptversenyt, ahol minél ropogósabb bundájú rántott húsos kompozícióval lehetett nevezni. Szokásomhoz híven csavartam egyet a megszokott recepten, tettem hozzá egy fincsi köretet, és elküldtem. Egy jó darabig nem volt elérhető az oldal, ezért azt hittem, hogy néhány máshoz hasonlóan csak burkolt receptgyűjtő akció… Tovább »

Gombaszezon II. – Óriáspöfeteg és őzláb

Rántott gomba és gombakrémleves az erdő kincseiből Folytatom a gombás recepteket. Ez a jó idő kedvez a növekedésüknek (a fagy persze nem :)), a piacon is egyre jobb viszonyba kerültem a gombaárus családdal, szinte mindent kipróbáltam, ami náluk volt 🙂 Azért azt megjegyezném, hogy csak szakembertől szabad gombát venni, gondolom, senki nem akar a következő… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!