A tetovált lány konyhája

Pihe-puha napraforgómagos zsemlék

Otthon készítve, kenyérsütőgép nélkül! Mivel már nincs az a nagy hőség, ismét szívesen sütögetek a családnak.  A tejes-vajas zsemléhez hasonló lágyságra vágytam… Közben a kezembe akadt egy kis maradék napraforgómag, ez lett belőle 🙂 Ja, és két nap után is puha, ha kivételesen nem fogy el még langyosan 🙂   Pihe-puha napraforgómagos zsemle Hozzávalók 10 db-hoz: 50… Tovább »

Granola, ropogós müzli reggelire

Csupa mag reggeli egészséges(ebb)en Pár éve egy versenyen megnyertem Havas Dóra, a Lila Füge blog írójának első könyvét. Nagyon tetszettek a benne található ételek, csak azzal volt problémám, hogy néhány alapanyag, hm, hogy is mondjam… szóval nem az én pénztárcámnak való. De ez azért nem akkora probléma, hiszen a legtöbb étel helyettesíthető hasonló ízű, olcsóbb… Tovább »

Ropogós-chilis rizottó csirkemájjal

Maradékmentő rizsétel pikánsan A szokásos havi rizottóadagomon gondolkodtam, ismét valami újra vágytam. Egyben hűtőkisöprést is végeztem, a maradék gombát és csirkemájat felhasználtam, de a változatosság kedvéért csípős paprikát és pirított napraforgómagot is adtam hozzá.   Csirkemájragu paprikával és napraforgómagos-gombás rizottóval   Hozzávalók 4 főre: 50 dkg csirkemáj 5 dkg füstölt szalonna 2 paprika 2 chili… Tovább »

Tojássaláta és rántott hús – így is lehet :)

 “Egyszerű” fogás művészi tálalásban Feltörekvő szakácsként nagyon is figyelem azokat, akik a szakmában valami különlegeset, figyelemfelkeltőt alkotnak. Egyikük Széll Tamás, aki a 2013-as Bocuse d’Or-on 9. helyet szerzett kis hazánknak. Nemrég bevállalt egy reklámot a az egyik multinak, ahol Mautner Zsófival “küzd”, hogy az éppen akciós termékekkel ki tud jobbat, érdekesebbet alkotni. Egyik heti ötlet… Tovább »

Laktató saláta ebédre, 10 perc alatt

Füstölt sajtos, magvas, csirkemájas saláta – ettől nem biztos, hogy fogyni fogsz 🙂 Sokszor dobok össze magamnak délben egy salátát, általában le sem fotózom, mert annyira egyszerűnek tarom. De az alábbi olyan finomra sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek 🙂   Füstölt sajtos saláta csirkemájjal, pirított magvakkal   Hozzávalók 4 főre: 50 dkg csirkemáj Fél fej… Tovább »

Pezsgős rizottó, ahogy a franciák készítenék

Ünnepi étel pezsgővel, rókagombával, rukkolával Nemrég egy versenyre készültem, ahol francia fogásokat kellett készíteni, sütöttem is egy brie-sajtos, gazdag omlettet. A hozzávalókból maradt némi rukkola és rókagomba, nem hagyhattam, hogy veszendőbe menjen 🙂 Régen készítettem már rizottót, gondoltam, feldobom a nagy kedvencemet, még egy kis pezsgőt is öntöttem hozzá. Hát mondhatom, pontosan olyan finom lett,… Tovább »

Egészségesen, színesen versenyre

Sertésszűztekercs édesburgonyával, sült hagymával Idén is megrendezésre került a MOMOT általi receptverseny, melyre abszolút egészséges ételeket vártak. Tavaly már részt vettem rajta, nem nyertem. Viszont a nyáron megjelentettek egy kiadványt a legjobb ételekből és ebbe bekerültem 🙂 Ebben az évben is megmérettem magam, ismét sikertelenül. De nem szomorított el a dolog, most meg is mutatom… Tovább »

A tökéletes gyors kenyér

Magos, ropogós héjú, munkaigénytelen kenyér Mindenkinek mást jelent a tökéletes, de nekem ez az. Barna (nem kávéval színezett), kívül ropogós, belül puha és persze tele magvakkal.. A helyi multiban meg pékségben csillagászati árakon lehet az ilyesmihez hozzájutni, és akkor arról ne is beszéljünk, hogy mennyi térfogatnövelő meg adalékanyag van benne. A következő verzió alapja nem az… Tovább »

Diós kenyér és egy luxus szendvics

Ínyenc reggeli libamájjal, morbier sajttal Gyakran kísérletezek a kenyértésztával. Én nem ragaszkodom se a kovászhoz, se az öregtésztához, ami a hagyományos fehér kenyerek alap ízét és állagát adja. Jobban szeretem, ami viszonylag gyorsan elkészül és éppen az akkori hangulatomhoz igazodik. Ősszel elég sok diót kaptam, amit a kedves párom szépen meg is tört nekem. Volt… Tovább »

Melengető krémlevesek I. – Fokhagyma és édeskrumpli

Krémes fokhagyma- és édesburgonyaleves, lélekmelegítőnek Ebben a zord időben néha semmihez sincs kedvem, csak egy takaróba burkolózva leülni a gép elé, és valami forró, krémes levest kanalazni. Persze ebben imádott gyerekeim néha meggátolnak, ezért a nyugalomban töltött idő sokszor este 9 utánra esik csak. Mivel ilyenkor már nem kellene semmi szénhidrátdúsat fogyasztani, ezért a következő… Tovább »

Grapefruit egy halas ételben

Ropogós tonhal, grapefruit mártásban, csicsókasalátával A celsus.hu-n levő grapefruit-os receptversenyre két pályaművet küldtem. Ez volt az egyik, melyet a párom szülinapjára főztem, de nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy még egy kísérletet tegyek. Ezúttal tonhalat választottam. Az utóbbi időben eléggé elhanyagoltam a halfogyasztást, pedig mindannyian tudjuk, mennyire egészséges és nem utolsó sorban finom. Most pótolom… Tovább »

Három versenyfogás az elsők közül

Pazar ízek, színes receptek – az egyikkel nyertem is! Nemrég zárult le a Femina-n az egyik Receptolimpia. Az itt következő recepteket neveztem, hideg étel kategóriában nyertem is a kacsarilette-tel! Köszönöm a zsűrinek, de főleg azoknak, akik rám szavaztak! ui ’16: az első receptet újrafotóztam, nemsokára a többi is sorra kerül 🙂   Magyaros kacsarilette négymagvas… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!