A tetovált lány konyhája

Főétel: kacsa háromféle körettel

Második felvonás: fókuszban kedvenc szárnyasom Következzék a különleges előétel méltó utódja, amit természetesen a kölcsönbe kapott Panasonic géppel fotóztam. Itt már akadt egy kis problémám, ugyanis a kacsacomb tényleg hiánycikk. Azt hittem pár hete, hogy csak ijesztgetnek, mikor a madárinfluenza miatti húshiányról beszéltek. Hát bejött, se liba, se kacsa… Nagy nehezen találtam aranyáron, de annyira beleéltem… Tovább »

Karácsonyfa-keksz naranccsal, dióval

Egyszerű süti az ünnepre hangolva A karácsony nekem azóta ünnep újra, mióta gyerekeim vannak. Mikor még én voltam gyerek, valahogy mindig sejtettem, hogy nem valami mesebeli lény hozza az ajándékot, de a szüleim sem erőltették a Jézuskát. Egyáltalán nem voltunk/vagyunk vallásosak, attól még ugyanúgy vártuk a tesómmal a szentestét. Sőt, a nagy sütihalom sem volt… Tovább »

Céklakrémleves naranccsal, sült kecskesajttal

Krémleves melegen vagy hidegen, a legfinomabb feltéttel Ez a recept régóta vár bemutatásra, kb. tavaly ilyenkor készítettem. Éppen egy elég stresszes időszakot éltem, kezdtem érezni, hogy ha így tuningolom saját magam, akkor egyenes az út a depresszióhoz. Mivel már voltam ilyen lelki válságban, tudtam, hogy a legjobb az elterelés, új célok keresése. Nálam ez a… Tovább »

Moszkauer, látványos és egyszerű

Csokis-diós-narancsos, békebeli teasütemény Tavaly volt egy időszakom, mikor elég sok aprósüteményt sütöttem. Az egyik kedvencem a moszkauer volt, egyrészt könnyű volt elkészíteni, másrészt ebből még én is el tudtam volna pusztítani egy adaggal, annyira finom. A recept Puffin Judittól van, csak a csoki mennyiségén változtattam, mert nekem ennyi elég volt… (Mondjuk a süti sem pont… Tovább »

Karfiolsaláta dióval, naranccsal

Egyszerű alapanyagokból nagyszerű, akár ünnepi saláta Nagyon szeretem a majonézes salátákat, van fent több receptem is a blogon. Egyszerűek, laktatóak és ha a majonézt is otthon készíted (pl. így), akkor akár egy fogyókúrába is beilleszthetőek. De ha nem ez a cél, akkor bármilyen sült mellé, vagy ropogós pirítóssal fogyasztva a legjobbak 🙂 Most az egyik… Tovább »

A klasszikus karácsonyi desszert lépésről-lépésre

Bejglikészítés profitól kezdőknek Harmadik éve készítek bejglit. Tudom, sokaknak évtizedes, sőt, még nagyobb jártassága van benne és ez alapján jogosan gondolhatnák, hogy még gyakoroljak 🙂 De rám rögtön az első évben lecsaptak az ismerősök, így sikerült azon a karácsonyon összesen 104 db-ot sütnöm, szóval azt hiszem, itt az ideje, hogy megosszam veletek a tapasztalataimat. Mivel… Tovább »

Nápolyi csokikrémmel és naranccsal

Nigella narancsos sütije ropogós, csokis ostyába zárva Ez a süti, vagy nassolnivaló ebben a formában, büszkeségemre, szinte a saját találmányom 🙂 Azért Nigella is kap egy óriási részt belőle, mert a narancsos részt tőle vetem át. Az egyik első sorozatában kényelmesen elkészíthető ételeket mutatott be, ott készített egy mandarintortát, amit, mikor először láttam, reprodukáltam is…. Tovább »

Forralt “bor” kicsiknek

Mert a buliban nekik is ott a helyük 🙂 Az elmúlt bejegyzésem a kedvenc forralt bor-receptemről szólt, most jöjjön az alkoholmentes verzió 🙂   Forralt „bor” gyerekeknek Hozzávalók: 1 l piros szőlőlé 1 l alma- vagy baracklé Ízlés szerint méz 1 narancs sárga héja és leve 1 csillagánizs 1 közepes rúd fahéj kettétörve 1 mk… Tovább »

Forralt bor “nagyoknak”

Csípős hidegben nincs is ennél jobb Bevallom, volt idő, mikor én is zacskós forralt bor fűszerkeveréket vettem. Aztán az szépen lassan összegyűjtöttem itthon mindenféle fűszert, van egy szekrényem, amit már alig tudok becsukni. Így a múltkori bulira végre kikísérletezhettem a saját változatomat. Annyira felhígítottam, hogy az este végén is “szalonképes” legyek és inkább a fűszerek… Tovább »

Frissítő citrusos salátaöntet, a nyár sztárja

Salátához, natúr húsokhoz vagy amihez csak akarod 🙂 Idén nyáron ismét szakácsnak álltam, nyitott az étterem, új ételek is kerültek az étlapra. Természetesen a nagy meleg miatt rengeteg saláta fogy, amiknek egy részéhez a most következő salátaöntetet kínáljuk. Annyiszor készítettem már el, hogy talán álmomból felkeltve is simán menne, de nem tudom megunni, annyira finom…. Tovább »

Gránátalmás, diós saláta nem csak böjtre

Sültek nagyszerű kísérője, könnyű saláta naranccsal A mostani időszaknak elvileg az önmegtartóztatásról kellene szólnia, főleg ételekben. Én nem tartom, egyrészt mert nem vagyok vallásos, másrészt az én szervezetem pontosan tudja, mikor elég a húsból. Ilyenkor a zöldséges ételeket próbálom felturbózni különböző állagú hozzávalókkal, hogy még izgalmasabbak legyenek. Az alábbi salátáról egyik ismerősöm áradozott, hogy náluk… Tovább »

Melengető kortyolnivalók hideg estékre

Tüzes italok és egy kis angol történelem – meg az én történetem A gimi után volt szerencsém kis időt a ködös Albionban tölteni. 19 évesen, teljesen egyedül mentem ki, összesen egy angol érettséginyi nyelvtudással felvértezve. Gyorsan kiderült, hogy a gyerekekhez nem nagyon értek, a házimunkához szerencsére annál inkább, a kint töltött idő alatt rengeteg élménnyel… Tovább »

Kívánságra: cukormentes édességek – gyönyörűségek

Citrusos panna cotta és epres-sajtkrémes pite Egy kedves ismerősöm nemrég érdeklődött, hogy cukormentes édességeket nem szeretnék-e alkotni. Az az igazság, hogy cukrosakat se nagyon szoktam, csak most ismerkedek ezek készítésével. A család jó közönség, még nem nagyon maradt semmiből. Szerencsére ma már mindenféle cukorpótló kapható, mostanában a stevia kivonatból készültek a legdivatosabbak, hiszen amellett, hogy… Tovább »

Két libát egy csapásra

Teában fürdő libacomb, hófehér sajtos rizzsel – ezt ki kell próbálnotok! A következő recept ismét versenyre készült. Ez alkalommal azonban rögtön két helyre is pályázok. A VKF. 54. fordulójának témája: Kávét vagy teát? azaz ezekkel készült ételeket lehet bemutatni Coffeinmentes blogján. A névnapomra megleptem magam egy “kis” libacombbal, ezt bolondítottam meg teával. A másik megmérettetés… Tovább »

Alpro verseny

Yofu-s csirkecombok és az újságírók díja Mint sokan tudjátok, nemrég az ALPRO receptversenyt hirdetett, ahol sok kedves ismerős és ismeretlen szavazatával bekerültem az első ötbe. Itt már egy négytagú zsűri döntött a győztesről kóstolás alapján, aki sajnos nem én lettem. Viszont egy szinte ezzel egyenértékű díjat kaptam: a jelen lévő újságírók egyöntetűen az én receptem… Tovább »

Enrique után szabadon

Enrique Sanchez andalúz szakács ötleteiből Az a spanyol főzőkurzus! Azt hiszem, minden résztvevő nevében mondhatom, páratlan élmény volt. Három fogás volt, amivel nem igazán tudtam betelni. Mindhárom előételnek készült, de én azt gondolom, ezek AZOK az ételek, amivel az ember egy jól sikerült nap után megjutalmazza magát. Vagy egy rosszul sikerült után velük vigasztalódik. A… Tovább »

Könnyű zöldséges

A címmel nem egy vékony gyümölcsárusra gondoltam, hanem olyan ételekre, amiben nincs hús, nem zsírosak, nehezen emészthetőek. Néha nem kívánunk semmi ilyesmit, viszont különlegeset, ízleteset és szépet szeretnénk az asztalra tenni. A következő ételekre nem mondanám, hogy pofonegyszerűek, viszont gyönyörűségük és ízük miatt akár egy nyári ünnepi ebéd vagy vacsora részei is lehetnek.   Naplemente-saláta… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!