A tetovált lány konyhája

Tésztasaláta sok zöldséggel

Gyors és egyszerű “dobjuk össze”- ebéd akár maradékokból is Nyáron képes lennék salátán élni, maximum egy kis pirítós kell mellé. Persze van, hogy tényleg éhséget szeretnék csillapítani, nem csak csipegetni, erre a legjobb megoldás a tésztasaláta. Csak körül kell nézni a hűtőben némi zöldség után, valami egyszerű szószt kutyulni és kész is. Sőt, maradékmentőnek is… Tovább »

Csirkés-zöldséges egytálétel Jamie Oliver módra

Melengető olaszos egytálétel az angol sráctól Még mindig az első számú kedvenceim között szerepel Jamie Oliver. Jók az ötletei, imádom az előadásmódját, ahogy a családjáról beszél. Olyan, mintha a szomszéd srác volna, mármint, ha még Angliában élnék. Párszor említettem, hogy még 19 évesen voltam kint pár hónapot, egy teljesen más világot ismertem meg. Most már nincs… Tovább »

Görög hangulatú saláta Tetovált lány módra

Spenóttal, rántott fetasajttal és ropogós házi pitával Nemrég az L betűs multinál volt egy több hétig tartó receptverseny, aminek a fődíját nem sikerült elnyernem. Szerencsére az egyik heti nyereményt azért igen, pont a végén, addigra már befontam a szemöldököm az izgalomtól… Szóval minden hétre meg volt adva a téma, ami szerint fel kellett tölteni a… Tovább »

Tejszínes-sajtos rakott csirkemell színes salátával

Sütőben sült csirke rengeteg sajttal, a mestertől Nemrég ismét Széll Tamás receptjeit nézegettem, akkor találtam ezt az isteni, csupa sajtos rakott húst. Egyáltalán nem bonyolult, a legjobb benne, hogy melegen vagy akár másnap, hidegen is nagyon finom.   Tejszínes, sajtos rakott csirke olívás salátával Hozzávalók 4 főre: 0,5 kg csirkemell 30 dkg reszelt sajt 2… Tovább »

Sült paprika és sajt mennyei olajos pácban

Grillhúsok tökéletes kísérője vagy ünnepi reggelik sztárja  Nemrég egy ismerősöm tette közzé a következő finomság receptjét, itt. Alig bírtam kivárni a két napot, amíg összeért, annyira jól nézett ki… 🙂 Rögtön meg is ettem a felét pirítóssal (a többit focacciára téve sütöttem meg, recept nemsokára), igazi gyönyörűség volt, az az étel, aminek a fogyasztása közben… Tovább »

Ciprusi borsós-rizses leves olívával

Louvana, a laktató leves olajbogyóval, pirítóssal Tényleg azt hiszem, kezdek átmenni vegába, annyira nem kívánom a húst, hogy nem ismerek magamra… (na, jó, egy kis szalonna jöhet 😀 ) A múltkoriban találtam ezt a finom sárgaborsólevest és mivel minden egyes összetevőjét imádom, rögtön el is készítettem. Az eredeti recept legalább 10 főre szól és inkább… Tovább »

Kacsa és pesto

Kacsacomb pesto-s tésztával, összeillő és hihetetlenül finom Bizony, nem egy szokványos párosítás. Én mégis ezzel kísérleteztem és mondhatom, érdemes volt. Nemrég érdekes kihívás elé állítottam magam. Négy héten keresztül, hetente 4-4 alapanyag megadásával kellett valami különlegeset kreálnom. Előbb-utóbb mindet megmutatom, de a – szerintem –  legjobban sikerülttel kezdeném. A felhasználandó alapanyagok szélesmetélt, olajbogyó, aszalt paradicsom… Tovább »

Egy sajtfüggő ebédje hússal és salátával

Sajtokban gazdag rántott hús és saláta nem csak ínyenceknek 🙂 Mint már többször említettem, imádom a sajtokat. Itthon mindig van legalább háromféle, minden nap eszünk valamilyen sajtfélét. Szerencsére a legtöbb diétába belefér a fogyasztásuk, így egy egyszerű salátát vagy sült húst is fel lehet turbózni vele. Személy szerint azt vallom, minél büdösebb, annál finomabb 🙂… Tovább »

Dobjuk össze

Tartalmas saláták pillanatok alatt Néha csak pár percünk van enni és nem is akarunk semmi bonyolultat. Én ilyenkor benézek a hűtőbe és összedobok egy gyors salátát. Különösebb történet most nem tartozik ehhez a két recepthez, talán csak annyi, hogy sikerült két nagyon finom variációt kreálnom, ajánlom mindenkinek! Zöld saláta   Hozzávalók 1 adag: 2 marék… Tovább »

Snack olívával II. – Hurkás táska

Gyors nassolnivaló olajbogyóval, leveles tésztából Ígéretem szerint kreáltam még egy nasit, amiben a spanyol olívabogyó kapta az egyik főszerepet. Szerintem a Fornetti elkezdhetne gondolkodni rajta, hogy elkezdi gyártani, itthon ugyanis pillanatok alatt elfogyott az egész. Nagyon egyszerű elkészíteni, remélem, nektek is tetszeni fog! Hurkás táskák olívával, paradicsommal, kukoricával   Hozzávalók 24 darabhoz: 2 csomag leveles… Tovább »

Snack olívával I. – Különleges hideg előétel

Tormás -lazacos-céklás előétel a luxus jegyében Legutóbb egy olyan versenyre figyeltem fel, melynek  (számomra) az eddigiekhez képest legnagyobb volt a tétje. Most egy spanyol utat lehetett nyerni, olyan nasit (snack-et) kell elkészíteni, melyhez spanyol olívabogyót használunk fel. Két variáció körvonalazódott az agyamban, ebből egy kész is van. Az utat sajnos nem sikerült megnyernem, ám nem… Tovább »

Egy csipet Andalúzia…

 Az én andalúz receptem hurkával és minden jóval Az Extenda – Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda ismét meghirdette receptversenyét. A beküldött pályaművekkel kapcsolatban csak egy kikötés volt, hogy legalább egy andalúz összetevőt tartalmazzon. Mivel hazánkban szerencsére rengeteg dél-spanyol termék kapható, így könnyedén kiválasztottam néhányat, aztán hosszas gondolkodás után főztem egy ételt. A beküldött receptet egy szakmailag kivételesen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!