A tetovált lány konyhája

Bolognai spagetti, amit mindenki szeret

A bolognai ragu receptje, nehogy megvedd a boltit! Míg nem tudtam főzni, megvettem azt a zacskós vacakot, amit a boltokban bolognai alapként árulnak. Nem mondom, hogy rossz íze van, de ez valószínűleg a benne rejtőző ízfokozónak köszönhető, a többi mű összetevő mellett. Jó pár éve van saját bolognai szósz receptem, meg is akartam osztani veletek,… Tovább »

Pizzagolyó, pizza kicsiknek (és nagyoknak)

Pizza golyó formában, sok embernek Tavaly nyáron többször is főztem 25 fős gyerektábornak. Ilyenkor alaposan át kell gondolni, hogy az ember mennyire variálja meg az ételt, hiszen – tapasztalatom szerint – a legtöbb gyerek válogatós. Alapul vettem a saját kisfiam kedvenceit, köztük volt a pizza is. Viszont nincs sajnos 5 nagy tepsim, hogy mindenkinek elég… Tovább »

Négysajtos csirkecomb salátával – könnyű, friss ebéd kevés munkával

Gyorsan, egészségesen csirkével és sajttal Van az úgy, hogy az ebéd elkészítésére pont nincs időnk, de a sült csirkecomb illata….. na, az most hiányzik. A következő fogást több kedvenc ételem ihlette. Először is a kedvenc pizzám, a négysajtos, paradicsommal. Másodszor pedig az általam egyszer véletlenül feltalált citromos majonézkrém hiánya, ezt is régen ettem. Szóval ezekkel… Tovább »

Diétás calzone ínyenceknek

Zárt pizza velővel, paprikával Ezerféle diéta létezik, mindenkinek megvan a kedvence, a bevált módszere. Nekem leginkább a szénhidrátszegény táplálkozás jön be, nemegyszer segített megszabadulni pár kilótól. Persze emellett a rendszeres mozgás sem elhanyagolható, de ez a blog nem erről szól 🙂 Most egy olyan receptet osztanék meg, ami nem minden szempontból diétás, viszont szénhidrátban abszolút… Tovább »

Rukkolapesto gazdag halas és vegetáriánus ételben

Hét hozzávaló, két padlizsános, rukkolás étel Ismét egy újabb hónap, a Miele-nél ismét megtelt a virtuális kosár. Ez alkalommal a következők a felhasználandó hozzávalók: dió, padlizsán, zöld pesto, hal, szárított paradicsom, feta sajt és tészta. Rengeteget gondolkoztam és most sem tudtam csak egyfélét főzni. Valahogy mindig rögtön kétfelé indulok el, most egy vegetáriánus– és egy… Tovább »

Lasagne kétféleképpen

Gazdag bolognai és spenótos-ricottás A tésztaételek közül ezt készítem a legritkábban. Nem azért, mert nem szeretem, hanem mert mindig félek, hogy a tészta kemény marad. Ezt úgy oldom meg, hogy nem teszem egymásra a lapokat és sok szószt használok. Most itt két változatot láthattok, elsőként bolognai raguval. Azért ez mégsem az az egyszerű szósz, amit… Tovább »

Paradicsom-szalonna-hagyma

Tuti nyerő kombináció, két receptben 🙂 De tényleg, bármilyen étel alapja lehet. A következő két verzió roppant egyszerű, mégis nagy felüdülést hozhat ebben a kánikulában. Igazi 30 perces fogás mindegyik, csak a sütőt kell időben bemelegíteni. Pár percre van csak szükség az előkészületekhez, a sütés közben pedig akár egy gyors zuhanyt is vehetünk, ettől jobb… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!