A tetovált lány konyhája

Ismét gombaszezon :) – Új recept pöfeteggel

 Füstölt sajttal, uborkával töltve Aki az elejétől fogva követi a blogolásomat, tudja, hogy – többek között – imádom az erdei gombákat. Annak idején indítottam egy Gombaszezon c. sorozatot, amiben különféle ételeket készítettem az éppen aktuálisan, a piacon beszerezhető gombákból. Persze nekem is vannak kedvenceim: a vargányát tartom a legízletesebbnek (receptjeim vele itt), bár az utóbbi… Tovább »

Pöfetegszezon! – Rántott gomba sajttal, sonkával töltve

Cordon bleu hús nélkül, amit mindenki szereti fog A minap ismét megpillantottam a piacon egyik kedvenc gombafajtámat, az óriáspöfeteget. Volt belőle kézilabda-méretű és egészen óriási is. Tavaly simán csak rántott gombát készítettem belőle, idén azonban merészebb voltam. Egyik kedvencem a cordon bleu (amit sokan helytelenül gordon-nak írnak-ejtenek). Éppen nem igen kívántam a húst, gondoltam, kipróbálom… Tovább »

Gombaszezon II. – Óriáspöfeteg és őzláb

Rántott gomba és gombakrémleves az erdő kincseiből Folytatom a gombás recepteket. Ez a jó idő kedvez a növekedésüknek (a fagy persze nem :)), a piacon is egyre jobb viszonyba kerültem a gombaárus családdal, szinte mindent kipróbáltam, ami náluk volt 🙂 Azért azt megjegyezném, hogy csak szakembertől szabad gombát venni, gondolom, senki nem akar a következő… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!