A tetovált lány konyhája

Almás-barackos süti gyömbéres körteszósszal

Könnyű ebéd ízletes befejezése az ősz gyümölcseivel Ehhez a desszerthez nem tudok nagy történetet fűzni (kivételesen) 🙂 Most ősszel kaptam ajándékba egy csomó gyümölcsöt és miután az összes eszembe ötlő gyümölcslevest megfőztem és az oviba is egy halommal bevittem, ismét sütisütésre adtam a fejem. Segítségül hívtam a mindig kéznél lévő leveles tésztát, némi fűszert és… Tovább »

Egy verseny előzménye, avagy miért is nem értem oda…

Vegetáriánus ételek színesen, különlegesen A tegnapi napom maga volt a katasztrófa. Nem tudtam magamban tartani, egy rövid kifakadást tettem a privát Facebook oldalamon, de mivel ez itt egy naplóféle, bővebben kiírhatom magamból a bánatomat. A tavalyi Vegetáriánus Fesztiválon rendezett receptversenyen harmadik lettem, adta magát, hogy idén versenybe szállok az első helyért. Már nyár elején meghirdették,… Tovább »

Nyár ihlette töltött sertésszűz

Szűz gyümölccsel és sajttal – hidegen vagy melegen Alapvetően a szárnyasételeket kedvelem, bár az élő csirkétől idegbajt kapok –  ronda is, büdös is, de a húsa finom… A sertéshúst az utóbbi időben kezdem megszeretni, legfőképpen a szűz része az, amiben a legtöbb fantáziát látom. Finom, puha és nagyon mutatósan elkészíthető. Viszont nálunk elég kevés helyen… Tovább »

Filléres alapanyagokból finomat

Pulykaszárny egyszerűen és bonyolultan – két recept! Vannak méltatlanul mellőzött állati testrészek, amiket maximum levesfőzéshez használnak, ilyen a fent nevezett is. Mint tudjátok, szeretek nem túl népszerű alapanyagokat is használni, párszor, mikor az átlagosnál is kedvezőbb volt az ára, vettem pulykaszárnyat is. Csak pozitív dolgokat tudok írni. Nagyon jó az íze, nem száraz, mint alapjában… Tovább »

Vkf 52. – Tésztafaló erdőlakó

Vargányás pirog és szilvás szarvasragu tésztakísérettel Nemrég olvastam az egyik oldalon, hogy létezik egy játék kifejezetten gasztrobloggereknek. Gondoltam, mivel már lassan fél éves lesz a blogom, benevezek én is. Ez nem verseny, a lényeg az, hogy az éppen aktuális házigazda kitalál egy témát, ebben kell a többieknek valami maradandót alkotni. Ami a házigazdának legjobban tetszik,… Tovább »

Születésnap és grapefruit verseny

Libamáj, gyümölcsszósz és különleges köret Találtam egy versenyt, ahol a grapefruit népszerűsítése a cél. Ezzel szinte egy időben volt a párom születésnapja, gondoltam, hagyom magam kibontakozni, lelkiismeret-furdalás nélkül főzhetek hétköznap is valami extra kaját. Tudni kell rólam, hogy gyűjtögető típus vagyok. Ennek eredményeképpen volt a mélyhűtőben egy libamáj, a hűtőben meg áfonyás cider, gránátalma, édesburgonya,… Tovább »

Vegetáriánus főzőverseny, az első két nyertes vega receptem

Padlizsános, gombás főétel polentával és barackos-fehércsokis pite A  XVI. Vegetáriánus Fesztiválra főzőversenyt hirdettek Ki a legjobb vega szakács? címmel. Őszintén szólva csak nagyjából tudtam, mit jelent a laktovegetarianizmus, ők azok, akik tejet ugyan esznek, de más állati származású ételt (pl. tojást) nem. Mivel a sütibe viszont sikerült egy tojássárgáját beletenni, megkértek, hogy írjam át a… Tovább »

Könnyű nyári ebéd – joghurtos csirke és leves

Barack-ribizlileves és sült csirkecomb káposztagombóccal, zöldborsmártással Ebben a nagy hőségben senkinek nem hiányzik nehéz étel. Sem olyan, ami mellett órákat kell tölteni a konyhában. Mégis van, hogy meglátogat minket egy-két régen látott barát, akit szeretnénk elkápráztatni. A most következő teljes ebéd egy része előző nap elkészíthető, a fogyasztás napján csak elő kell venni az előkészített… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!