A tetovált lány konyhája

Zöldséges-kolbászos tornyok a nyár jegyében

Gyors nyári rakottas egy kis magyaros beütéssel A jó idő eljöttével mindig kedvet kapok a könnyű, mediterrán ételekhez. Mondjuk az év többi napján is szeretem, de az alapanyagok ilyenkor igazán ízletesek. Nemrég egy kis muszakát ettem volna, de nem volt kedvem kétféle szószt főzni, meg abból nem is igazán lehet kis adagot készíteni, mi meg csak… Tovább »

Padlizsános-diós tészta 20 perc alatt

Gyors és különleges ebéd vagy vacsora a hűtőből Hiába érkezik lassan az ősz, az időjárás egyelőre nem ezt mutatja. A meleg miatt továbbra sincs kedvem sok időt tölteni a konyhában, így a gyors tésztaételek hetente legalább egyszer helyet kapnak az asztalunkon.  Őszintén szólva különleges történetet nem tudok a mai recepthez fűzni, egyszerűen megnéztem, mi van… Tovább »

Nyári grillezett zöldségburger camembert-rel

Grillezett zöldségek olvadó sajttal, fűszeresen, forrón Ez igazából nem is hamburger, gondolom rájöttetek, amikor a zsemlét kerestétek 🙂 Viszont ahogy összeraktam, a sok réteg miatt ez jutott először eszembe. Ez egy olyan burger, amelyben a sajtos padlizsánkorongok közt grillezett hagyma, paradicsom és fűszeres camembert-sajt kapott helyet, a saját hamburgerszószommal, amit az előző bejegyzésben írtam le (itt)…. Tovább »

Grillezett nyúlcomb különleges körettel

Mert a grillezés is lehet rendkívüli alkalom Tavaly volt egy grill-receptverseny, elég sokat ötleteltem és sok mutatós vagy egyszerű grillételt készítettem, itt megtalálhatjátok. De nem osztottam meg veletek az összes receptet, maradt az idei évre is 🙂 Most egy sokat vitatott finomsággal, nyúlhússal ötleteltem. Én már gyerekkoromban is sokat ettem, ha jól van elkészítve, alig különbözik… Tovább »

Mediterrán paprikás krumpli pirított csirkemellel

A miénk is isteni, de ezt (legalább) egyszer meg kell kóstolni Nem mondhatjátok, hogy csak a különlegességeket szeretem, van már fent két hagyományos paprikás krumpli is a blogon. Na, jó, nem teljesen egyszerűek ezek sem, az egyik egy kicsit felturbózott változat, a másik pedig egy csepp indiával van fűszerezve. Most egy spanyol változatot hoztam, a… Tovább »

Hamburger húsgolyókkal, salátával, grillezve

Paradicsomszószos óriásszendvics faszénen sütve Nemrég, a grilles versenyen elereszthettem a fantáziámat. Többféle témában kellett ételeket alkotni, az egyik a hamburger volt. Az első pályaművem az erdőlakó burger volt, sokféle különleges alapanyaggal. A másik olaszos alapokra épült, marinara szósszal, húsgolyókkal és friss salátával tálaltam. Mi nagyon szerettük, nekem ez volt a kedvencem mind közül 🙂 Ciabatta… Tovább »

Joghurtos padlizsánsaláta, hűsítően pikáns

 Sült padlizsán frissítő mentás joghurttal Gyerekkoromban egy darabig kifejezetten utáltam a padlizsánt. Anyukám ugyanis a fejébe vette, hogy megszeretteti velünk, ezért rögtön kétféle ételt is szó szerint belénktömött az öcsémmel. Na, ő még felnőttként sem eszi meg, ha jól tudom, én viszont egy pár éve megbarátkoztam vele. Mikor elkezdtem sűrűbben forgatni a fakanalat, szívesen néztem… Tovább »

Muszaka diétásan, rengeteg ízzel

 A görög-török kedvenc könnyen, egyszerűbben  A muszakához engem egy vicces emlék fűz, ami miatt évekig eszembe se jutott csinálni. Mikor próbálgattam a szárnyaimat, kaptam egy újságból fénymásolt muszakareceptet. Szép, mutatós volt, kicsit ugyan sokféle alapanyaggal, de nem nagy mennyiség kellett belőlük. Egyszer, mikor (azt hittem) sok időm volt, nekiálltam. Hát ebéd nem lett belőle, mivel,… Tovább »

Egy vega ebéd

Bundás padlizsán és burgonyafánk koktél-mártogatóssal Nem mindig kívánom a húst. Most pont egy ilyen időszakomat élem. Persze nem fog örökké tartani, de volt már rá példa, hogy majdnem egy évig egyáltalán nem vettem magamhoz. Persze a belsőségek más kategóriába tartoznak, azok jöhetnek 🙂 Viszont zöldségek terén elég kicsi a választék ilyenkor télen, így maradtam a… Tovább »

Nyárvégi rizottó sok zöldséggel

Paradicsomos, padlizsános rizottó akár hús nélkül is Szerintem elvonási tüneteim lennének, ha havonta legalább egyszer nem ehetnék. A fagyasztóban mindig van betárazva pár doboz húslé, így nem kell kockát használnom, amiért egyesek biztos megköveznének… Szóval az éppen lecsengőben levő padlizsán- és paradicsomszezon miatt most ezeket a finomságokat használtam, és szalonnát is tettem bele, a húsimádók… Tovább »

Ropogjon a bunda! – rántott hús versenyre

Extra ropogós bunda és különleges köret A Vénusz nemrég hirdetett egy olyan receptversenyt, ahol minél ropogósabb bundájú rántott húsos kompozícióval lehetett nevezni. Szokásomhoz híven csavartam egyet a megszokott recepten, tettem hozzá egy fincsi köretet, és elküldtem. Egy jó darabig nem volt elérhető az oldal, ezért azt hittem, hogy néhány máshoz hasonlóan csak burkolt receptgyűjtő akció… Tovább »

Kencék maradékokból

Öt perc munkával kicsit különlegesebb reggeli Étellel kapcsolatban egy dolgot nem szeretek: kidobni. Szinte soha nem sikerül annyit főznöm, ami elfogy, azt meg azért túlzásnak tartom, hogy a kutya vagy a macska lakjon jól vele. Így általában valamilyen krémet kutyulok belőle és másnap mehet a szendvicsbe. Meg egyébként is, a hétvégi ráérős reggeliknek alapvetően a… Tovább »

Fogyókúrás halétel színesen

Sajt, tengeri hal és grillezett zöldségek – egy tökéletes diétás fogás Nézegettem a versenykiírásokat és 24-én sikerült találni egy olyat, aminek 25-e volt a beküldési határideje. Mondanom sem kell, aznap éjjel sem sokat aludtam, míg kitaláltam, mivel nevezzek. A pályázatot a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT) és a Kor Kontroll Társaság hirdette. A cél… Tovább »

Rukkolapesto gazdag halas és vegetáriánus ételben

Hét hozzávaló, két padlizsános, rukkolás étel Ismét egy újabb hónap, a Miele-nél ismét megtelt a virtuális kosár. Ez alkalommal a következők a felhasználandó hozzávalók: dió, padlizsán, zöld pesto, hal, szárított paradicsom, feta sajt és tészta. Rengeteget gondolkoztam és most sem tudtam csak egyfélét főzni. Valahogy mindig rögtön kétfelé indulok el, most egy vegetáriánus– és egy… Tovább »

Vegetáriánus főzőverseny, az első két nyertes vega receptem

Padlizsános, gombás főétel polentával és barackos-fehércsokis pite A  XVI. Vegetáriánus Fesztiválra főzőversenyt hirdettek Ki a legjobb vega szakács? címmel. Őszintén szólva csak nagyjából tudtam, mit jelent a laktovegetarianizmus, ők azok, akik tejet ugyan esznek, de más állati származású ételt (pl. tojást) nem. Mivel a sütibe viszont sikerült egy tojássárgáját beletenni, megkértek, hogy írjam át a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!