A tetovált lány konyhája

Sajtos minipalacsinta rántottával, lazaccal

Ms. Dahl finomsága az én konyhámban Már egyszer említettem az angol ex-supermodellt, Sophie Dahlt egy régebbi írásomban (akkor kétszer sült, töltött krumpli készült), aki a szakmába beleunva főzőcskézni kezdett. Ő ugyan vegetáriánus, de ha kell, a barátjának, vendégeknek húsételeket is elkészít. A most következő reggelit Bálint-nap környékén mutatta be az egyik főzős csatornán. Nekem annyira… Tovább »

Koreai palacsinta kicsit megvariálva

Zöldséges palacsinta csípős-édes-savanyú mártogatóssal Idén is elérkezett a Palacsinta-nap 🙂 Bár nálunk (még) nincs nagy hagyománya, a világban rengeteg helyen ünneplik. Mostanság sokat olvasgattam erről, így tudtam meg, az eredetét. A keresztény világban hamvazószerdától indul a böjt, előző napon minden romlandót, húst, nehéz ételt “el kellett pusztítani”. Vagyis megenni, vagy eltenni 40 nappal későbbre. Ilyenkor… Tovább »

Töltött palacsinta lazaccal, salátával – frissítően színes és ízes

A jól variálható finomság sajttal, chilivel, a kedvenced lesz! Már többször leírtam, hogy inkább a sós palacsintákhoz vonzódom, nemrég mutattam egy mustáros-újhagymás hússal töltött változatot. A látogatásokból ítélve nektek is tetszett, ezen felbuzdulva hozok egy másik változatot, amit füstölt lazaccal, tormával, citrommal, szóval minden földi jóval megbolondítottam. Nekem mindkettő ízlett, sőt biztos, hogy folytatni fogom… Tovább »

Palacsintával álmodtam…

…vagyis mi köze Beleznay Tamásnak a maradék leveshúshoz? Hihetetlen az emberi agy… Tegnap épp A konyha ördögét néztem, ahol Beleznay Tamás csőd szélén álló éttermekből próbál kihozni valamit, hogy végre ismét legyen ember, aki ott akar enni. Lassan megértem, miért félnek annyian az étterembe-járástól. Hihetetlen mértékű kosz, hozzá-nem-értés és emellett nagyképűség uralkodik sok konyhán, bár… Tovább »

Palacsintatorta, élvezet a köbön

A kihagyhatatlan pudingos-nutellás csoda Tudom, palacsintatortát bárki tud csinálni, minden családnak megvan a maga kedvence. A nagymamám gyerekkoromban lekvárral és dióval rétegezte, a tésztájába pedig almát reszelt, na, az brutális volt. Imádtuk. Nemrég viszont láttam a neten egy töltött-rakott verziót pudinggal rétegezve, rögtön tudtam, mi lesz a következő vasárnapi ebéd. Csak könnyű leves kell hozzá,… Tovább »

Kőttes palacsinta almával, karamellel

Palacsinta-nap (Pancake Day) egy régi ismerőssel A farsangi időszak végét Angliában a Palacsinta-nappal ünneplik. Ennek a régi időkben az volt a lényege, hogy a maradék lisztet meg tojást összegyűjtötték és a böjt (fogyókúra 🙂 ) előtt jól bepalacsintáztak 🙂 És mivel a palacsinta nemzetközi, én erre a napra egy magyar klasszikust hoztam, a kelt (kőttes)… Tovább »

Palacsinta – szebben zabliszttel, meggyszósszal

Egészséges(ebb) édesség palacsinta-imádóknak Nekem és a palacsintának nem nyúlik vissza túl régre a kapcsolatunk. Biztos említettem már hosszú bénázásomat, miszerint vagy másfél évig szenvedtem, mire sikerült az első egész darabot elkészíteni. Én ugyanis, mint abszolút óvatos háziasszonyka, takarék lángon álltam neki, nehogy odaégjen. Amiből persze az lett, hogy nem sült át és végül kanállal kellett… Tovább »

Palacsinta töltve, rántva, sósan

Gombás, sajtos palacsinta salátával (nem csak) felnőtteknek Nemrég volt a nemzetközi palacsinta nap. A gyerekek természetesen megkapták a szokásos nutellásat, a felnőtteknek azonban valami komolyabbra gondoltam. Még régebben hallottam a rántott palacsintáról, de sosem készítettem. Meg is álmodtam kétfélét, egy májas töltelékeset és egy gombásat. Aztán májat elfelejtettem venni… Szóval a gombát kombináltam egy kis… Tovább »

Hortobágyi és Felvidéki – palacsinták sósan

Palacsinta alaprecept és két sós változat Akik rendszeresen olvassák a blogot, azoknak már biztosan feltűnt, hogy nem vagyok édesszájú. Kevés süteményt sütök (a családom legnagyobb bánatára), sőt a tésztákat is inkább sósan szeretem. Mikor palacsintát sütök, egy-két darabot mindig félreteszek és simán sajttal, tejföllel és sonkával megtöltöm, ez lesz az enyém. A következőkben két egyszerű… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!