A tetovált lány konyhája

Nagyon paradicsomos csirkeragu polentával

Könnyű olaszos fogás akár fogyókúrázóknak is Ez egy tök régi receptem, nemrég találtam a gépen “takarítás” közben.  Egyik nyáron felkértek, hogy főzzek egy fogyókúrás tábor lakóinak, akkor találtam ki. Aztán a táborba sajnos nem jelentkeztek elegen, így nem lett a rendezvényből semmi. Csak a szervezők kóstolták meg a menüt, ennek kifejezetten nagy sikere volt, nem… Tovább »

Tésztasaláta sok zöldséggel

Gyors és egyszerű “dobjuk össze”- ebéd akár maradékokból is Nyáron képes lennék salátán élni, maximum egy kis pirítós kell mellé. Persze van, hogy tényleg éhséget szeretnék csillapítani, nem csak csipegetni, erre a legjobb megoldás a tésztasaláta. Csak körül kell nézni a hűtőben némi zöldség után, valami egyszerű szószt kutyulni és kész is. Sőt, maradékmentőnek is… Tovább »

Zöldséges-kolbászos tornyok a nyár jegyében

Gyors nyári rakottas egy kis magyaros beütéssel A jó idő eljöttével mindig kedvet kapok a könnyű, mediterrán ételekhez. Mondjuk az év többi napján is szeretem, de az alapanyagok ilyenkor igazán ízletesek. Nemrég egy kis muszakát ettem volna, de nem volt kedvem kétféle szószt főzni, meg abból nem is igazán lehet kis adagot készíteni, mi meg csak… Tovább »

Caprese csirkemell – sajttal, paradicsommal

Könnyű sült csirke olasz módra A nyár (számomra) egyik legnagyobb élménye a caprese saláta.  Csak a kovászos uborka múlja felül, ami most még elég korai lenne. Bár ma egész nap rövidujjúban mászkáltam, szóval nemsoká nekiállok, ha marad a 20 fok 🙂 Vissza a mai recepthez: a szokásos sajt-paradicsom kombináció most egy sült csirkemellel párosul, ami, ha… Tovább »

Előétel: Rák- és salátavariációk

Első felvonás az ízek és színek bűvöletében Kaptam egy szuper fényképezőgépet a Panasonictól kipróbálásra, háromféle ételt: előételt, főételt és desszertet kellett vele fotóznom.  Természetesen nekem kellett kitalálni és meg is főzni, de nem csak úgy, nyerhetek is vele egy varsói főzőkurzust. Agyaltam egy pár napig, míg megkaptam a gépet, aztán az elkészítéskor még kicsit variáltam és… Tovább »

Mangósaláta pikánsan, függőséget okoz :)

Egzotikus, enyhén csípős saláta, aki nem ismeri, így megszereti a mangót Nemrég megint meglátogattak a tesómék és anyukám, most több dolgot készítettem, ki akartam tenni magamért. Kezdésnek egy tortellinilevest főztem. Már van egy hasonló a blogon itt, de ez most igazán olaszos volt, hasonló a minestroné-hez, a receptje is érkezik nemsokára. Készült még bacon-be göngyölt csirkemáj,… Tovább »

Saláta orzótésztával, zöldségekkel

Gyors és egyszerű vacsora, maradékmentésre tökéletes! Érdekes dolog ez az orzó tészta. Olyasmi az alakja, mint egy rizsszemnek; levesbetétnek, de köretnek is tökéletes.  Egy baja van: ha túl kicsire készítik, akkor pillanatok alatt szétfő és maximum sűrítésre lesz jó… Én múltkor tökéleteset találtam, és mivel levesbetétnek kicsit túl sok lett, a maradékból saláta készült. Szeretem… Tovább »

Csirkés-zöldséges egytálétel Jamie Oliver módra

Melengető olaszos egytálétel az angol sráctól Még mindig az első számú kedvenceim között szerepel Jamie Oliver. Jók az ötletei, imádom az előadásmódját, ahogy a családjáról beszél. Olyan, mintha a szomszéd srác volna, mármint, ha még Angliában élnék. Párszor említettem, hogy még 19 évesen voltam kint pár hónapot, egy teljesen más világot ismertem meg. Most már nincs… Tovább »

Óriástészta paradicsomos, csirkemájas raguval

Ízes, színes tészta 25 perc alatt Pár hónapja egy versenyen nyertem egy hatalmas zacsi óriás fusilli (vagyis csavart) tésztát. Annyira laktató, hogy egy felnőtt embernek kb. 10 db is elég 🙂 Legtöbbször csak egy adagnyit főztem belőle valami gyors ebédhez, de a most következő ragu pont ehhez a fajtához készült. A paradicsomos mártást tökéletesen felveszik… Tovább »

A híres paradicsomos sajtsaláta egyszerűbb változata

Téli “caprese”, olcsón, egyszerűen Nyaranta az abszolút kedvencem a caprese saláta. Egyszerű, friss, ilyenkor teljesen megértem az olaszok hitvallását, miszerint az egyszerű a legnagyszerűbb. De a nyár nálunk ugye nem tart örökké, sőt, a lágy mozzarella sajt sem túl olcsó, az igazán jó minőségű meg főleg nem. Ezért már régóta van erre egy megoldásom, sima sajtból és… Tovább »

Bruschetta – sült csirkéből

Könnyű, friss ebéd nyárutóra Nemrég leszedtem a maradék paradicsomot a kertből, mondván, tovább már biztos nem fog pirulni. Szerencsére még ezeknek is igazi “nyár”-ízük van, eszembe sem jutott, hogy főzzek belőlük, paradicsomsalátát meg ettem már eleget, kerestem valami gyors megoldást. Aki a bruschettát ismeri, tudja, hogy egy ismert olasz finomságot takar, ropogósra sült kenyeret, tetején… Tovább »

Paella magyar módra

Rizs zöldségekkel, csirkével, kolbásszal, kis spanyol beütéssel Én is szeretek gasztroblogokat nézegetni, igaz, csak pár kedvencem van, azok nagy része pedig külföldi.  De a StreetKitchen azon kevesek közé tartozik, amit időnként meglátogatok. Sokáig Fördős Zé nevével volt fémjelezve, egy ideje viszont Havas Dóra is beszállt fantasztikusan kreatív receptjeivel (aki véletlenül nem ismerné, ő írta a Lila… Tovább »

Nyári grillezett zöldségburger camembert-rel

Grillezett zöldségek olvadó sajttal, fűszeresen, forrón Ez igazából nem is hamburger, gondolom rájöttetek, amikor a zsemlét kerestétek 🙂 Viszont ahogy összeraktam, a sok réteg miatt ez jutott először eszembe. Ez egy olyan burger, amelyben a sajtos padlizsánkorongok közt grillezett hagyma, paradicsom és fűszeres camembert-sajt kapott helyet, a saját hamburgerszószommal, amit az előző bejegyzésben írtam le (itt)…. Tovább »

Duplán tökmagos paradicsomsaláta

Legújabb kedvenc salátám: egyszerű, mégis különleges Az igazi nyári meleg beköszöntével a nehéz ételektől nagyjából el is megy az étvágyam. Viszont a sült és grillezett húsokkal meg szinte nem tudok betelni, melléjük mindig valami csupa zöldség, vagy sokszor majonézes salátát készítek. Mivel már kapható igazi ízes, illatos paradicsom, az ebből készült saláta gyakran látott vendég… Tovább »

Caprese, kedvenc olasz salátám

Ötperces nyárízű finomság A most következő salátát szerintem sokan ismeritek, max. nem ebben a formában. Az olaszok kedvenc nyári “nassolnivalója”, a caprese (kapréze).  Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az olasz konyha az egyszerűségről szól, így ebbe a fogásba sem kell több lédús paradicsomnál és jófajta (ha van, bivaly-) mozzarellánál, kevés olívaolajnál és bazsalikomlevélnél. Só, bors és kész. Semmi… Tovább »

Sült spárga és paradicsom, fürjtojással

Kevés alapanyag, különleges reggeli Még tart a spárgaszezon, kihasználom, amíg csak tudom.  Legtöbbször kedvenc füstölt sajtos, bacon-ös sült spárgámat készítem, vagy krémlevest, de minden évben kitalálok valami újat is. Most a maradék pár db, hűtőben árválkodó fehér spárgából készítettem egészséges reggelit, bár nagyobb mennyiségben könnyű ebédnek is beillene.    Fehér spárga sült paradicsommal és fürjtojással… Tovább »

Kenyérsaláta gyümölccsel, sült csirkével

A szikkadt kenyér tökéletes helye olasz módra Kedvenceim az olasz(os) ételek. A fő jellemzői, hogy könnyen elkészíthetők, nem kell hozzájuk sok összetevő, mégis nagyon finomak. Ilyen pl. a panzanella, a kenyérsaláta. Az eredetihez szikkadt kenyeret használnak, paradicsomot, olívaolajat, meg ami a kezükbe akad, a változatok száma végtelen. Én már tavaly készítettem egyszer grillrácson, kicsit megvariálva,… Tovább »

Csirkés muffin, a gyorséttermi változat otthon

Extra laktató szendvics csirkemellfasírttal, sajttal, zöldséggel Hát igen, nekem is van gyengém, a meki… McDonald’s, ha helyesen akarjuk írni. De ma már tartózkodom tőle, csak nagyon kivételes alkalmakkor engedem meg magamnak. Egy ideig kisebb vagyont költöttem a reggeli baconös toastra és/vagy a csirkés muffinra. Aztán lassan felkúsztak rám a kilók. Meg utánaszámoltam, hogy ez az… Tovább »

Padlizsános, tojásos lecsó, télen is imádjuk

Igazi nyár a télben, ezért éri meg nyáron szorgoskodni 🙂 Nyáron, ha van időm, befőzök, elteszek mindenféle finomságot. Baracklekvár, paradicsomlé, erős pista, felezett barack és persze a lecsó. A lecsó igazából az egyik legegyszerűbb. Nagymamám utasítása szerint készítem, vagyis a szokásos módon felvágjuk (mi nagyobb darabokra) a paprikát és paradicsomot, se hagyma, se ízesítés, se… Tovább »

Melegszendvics tortillával, csípősen

Quesadilla paradicsommal, rukkolával, chilivel Szeretem a tortillával készült ételeket, pillanatok alatt kész van és mindenki szereti. És mióta itthon is tudok sütni (recept itt), még az árától sem akadok ki. A most következő szendvics a csípősebb ízek kedvelőinek készült, a legjobb megoldás, ha nincs kedvem főzni, de mégis valami meleget szeretnék enni 🙂 Itt találhattok… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!