A tetovált lány konyhája

Pofonegyszerű cukkinileves sajttal

Olasz parmezános leves fél óra alatt Nemrég megint kutakodtam az interneten valami cukkinis finomság után, így találtam ezt a levest, számtalan oldalon szerepel. Bár cukkinivel az abszolút kedvencem ez a hideg krémleves (második recept), amit télen is bármikor meg tudok enni, a most következő szintén bekerül a repertoárba. Nem is kell hozzá sok minden, a… Tovább »

Spagetti Carbonara, a kedvenc olasz tésztám

Egyszerű ebéd pontosan 15 perc alatt! A olasz tészták között a bolognai a legismertebb, második helyen holtversenyben áll a milánói (ami nem is olasz :)) és a carbonara. Ezekkel – legalábbis nálunk – az a szerencse, hogy mindenki megeszi. A carbonara pedig még gyorsan kész is van, a tészta kifőlésétől számítva 5 percen belül már… Tovább »

Meglepetés magamnak

Kacsamáj, édesburgonya, kakukkfű, körte – nagyszerű összeállítás Nemrég, januárban volt a szülinapom. Nem szoktam senkitől elvárni, hogy különleges bánásmódban részesítsen, inkább magamat lepem meg. Persze étellel 🙂 Rögtön az aktuális kedvenceimre gondoltam, az édesburgonyára és a libamájra. Ehelyett csak kacsamájat kaptam, de azt is imádom. Készítettem hozzá egy kakukkfüves-mézes körteragut és teljes volt a boldogságom…. Tovább »

Nem csak Márton napon szeretjük :)

Libacombot az ünnepi asztalra is! Gondoltam, így az ünnepek előtt még megmutatok egy-két (munka)igényesebb fogást, ami a szokásos rántott hal helyett az asztalra kerülhetne. Ez az étel is egy versenyre készült, de a téma ünnepi étel volt, így bátran ajánlom mindenkinek. Nem túl bonyolult az elkészítése, a hozzávalókat meg még akár holnap is be lehet… Tovább »

Szarvas vol. 2.

Gyümölcsös szarvasragu csípősen, zöldségekkel Még múltkorában, a Vkf. előző fordulójára hozattam egy kedves ismerőssel szarvashúst. Akkor csak a felét készítettem el, a másik fele a fagyasztóban várt a beteljesedésre. Most hétvégén a kezembe került a kis csomag átcsoportosítás közben, gondoltam, rittyentek valami különlegességet belőle. Pörköltet nem szívesen készítettem volna, persze, imádom az ízét, de most… Tovább »

Rukkolapesto gazdag halas és vegetáriánus ételben

Hét hozzávaló, két padlizsános, rukkolás étel Ismét egy újabb hónap, a Miele-nél ismét megtelt a virtuális kosár. Ez alkalommal a következők a felhasználandó hozzávalók: dió, padlizsán, zöld pesto, hal, szárított paradicsom, feta sajt és tészta. Rengeteget gondolkoztam és most sem tudtam csak egyfélét főzni. Valahogy mindig rögtön kétfelé indulok el, most egy vegetáriánus– és egy… Tovább »

Lasagne kétféleképpen

Gazdag bolognai és spenótos-ricottás A tésztaételek közül ezt készítem a legritkábban. Nem azért, mert nem szeretem, hanem mert mindig félek, hogy a tészta kemény marad. Ezt úgy oldom meg, hogy nem teszem egymásra a lapokat és sok szószt használok. Most itt két változatot láthattok, elsőként bolognai raguval. Azért ez mégsem az az egyszerű szósz, amit… Tovább »

Három versenyfogás az elsők közül

Pazar ízek, színes receptek – az egyikkel nyertem is! Nemrég zárult le a Femina-n az egyik Receptolimpia. Az itt következő recepteket neveztem, hideg étel kategóriában nyertem is a kacsarilette-tel! Köszönöm a zsűrinek, de főleg azoknak, akik rám szavaztak! ui ’16: az első receptet újrafotóztam, nemsokára a többi is sorra kerül 🙂   Magyaros kacsarilette négymagvas… Tovább »

Lángos – megtöltve, újragondolva

Jó is a fokhagymás – de nézzünk most két ínyenc lángost! Egyszer volt, hol nem volt egy receptverseny, amit a Szega Foods rendezett és harmadik helyezett lettem. Előttem végzett a Dizájn menza című blog írója, ő sajnos azóta abbahagyta, pedig a képeit nagyon szerettem. Akkoriban mindannyiunk nagy kedvencét, a lángost vette elő és ötleteket kért,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!