A tetovált lány konyhája

Jéghideg fűszeres eperragu, grillhúsok különleges kísérője

A legjobb édes-csípős grillköret Tombol az eper- és grillszezon. Mindenfelé eperárusok vannak, de komolyan, lassan lépni sem lehet tőlük. Viszont ennek van egy jó oldala is, mert legalább ki tudjuk választani a legjobb ár-érték arányú terméket.  Mikor legutóbb grillezésre adtuk a fejünket, kivételesen nem csak “sima” grillzöldséget szerettem volna sütni, hanem valami újdonságot is. Így… Tovább »

Rakott krumpli amerikai módra

Bacon-nel, csirkével, sajttal, farm öntettel A rakott krumpli általában minden családban nagy kedvenc. Mi is szeretjük, többször megvariáltam, néhány fent is van itt, a blogon: az egyik édesburgonyával készült, a másik szintén, de csirkehússal, a harmadik pedig francia módra márványsajttal. Ez most egy amerikai verzió, itt találtam. Kedvenc salátaöntetüket, a ranch (vagyis farm) dresszinget keveri… Tovább »

Nyúlraguleves szalonnás gombóccal, zöldségekkel

Nyúlfogyasztásom története és egy finom levesrecept Kiskoromban elég sok nyúlhúst ettem, főképp azért, mert én voltam az oka, hogy mi nyúltartók lettünk 🙂 Történt ugyanis, hogy a nagymamámék megajándékoztak egyik húsvétra egy fehér nyuszival. Julcsinak neveztük el. Aztán Julcsi megnőtt és kiderült, hogy fiú 😀 Én meg folyton szerelmes voltam, gondoltam, szegény nyuszi se maradjon… Tovább »

Brazil töltött krokett, ez a coxinha

Krémes csirkehús krumpliba zárva, kétféle szósszal Tavaly a riói olimpia kapcsán kicsit körülnéztem a brazil ételek között.  Az általam (és sok mindenki más által) nagyon kedvelt Tasty oldalon találtam egy egyszerű, de nagyon fincsi “gyorskaját”, a coxinha-t. Meghallgattam a google translate-ben, állítólag kossinya-nak kell ejteni 🙂 Ez egy kúpalakú krokett, ami kb. féltenyérnyi nagyságú. Mártogatósokkal… Tovább »

Petrezselyemleves a szegényebb napokra

Laktató, finom krémleves ropogós kenyérkockákkal Van, hogy úgy igazán hó vége van. De mivel egy jó ebéd nem igazi leves nélkül, most hoztam egy igazán pénztárcabarát változatot. Szerencsére a krémlevest a gyerekeim is imádják, mellé csak valami egyszerű zöldséges-virslis rakottast kell összedobni és kész is egy komplett étkezés 🙂   Petrezselyemleves Hozzávalók 4 főre: 1 nagy… Tovább »

Óriástészta paradicsomos, csirkemájas raguval

Ízes, színes tészta 25 perc alatt Pár hónapja egy versenyen nyertem egy hatalmas zacsi óriás fusilli (vagyis csavart) tésztát. Annyira laktató, hogy egy felnőtt embernek kb. 10 db is elég 🙂 Legtöbbször csak egy adagnyit főztem belőle valami gyors ebédhez, de a most következő ragu pont ehhez a fajtához készült. A paradicsomos mártást tökéletesen felveszik… Tovább »

Farm öntet, a leghíresebb salátaszósz

Egy világmárka története és a recept Nem gondoltam volna, hogy van olyan salátaszósz, aminek saját Wikipedia oldala van (itt)… Sokat nézegetem a Tasty oldalt a Facebook-on, tök jó ötleteket lehet rajta találni. Valamelyik finomság egyik összetevőjeként 2 ek ranch dressing (ejtsd: rencs dresszing), vagyis farm öntetet adtak meg, volt egy kis időm, utánanéztem. Akkor ért… Tovább »

Töltött csirke, ahogy a nagymamám készíti

Régi családi recept úgy, ahogy van A most következő receptnél számítok kritikára, de akkor is közzé kell tennem. Leginkább azért, mert az egész gyerekkoromat végigkísérte a nagymamám töltött csirkéje, a mai napig ezt kérem tőle, ha nála ebédelünk.  Nekem is van egy változatom, a gödöllői töltött csirke (recept itt), de abba kicsivel több alapanyag kell. És hogy… Tovább »

Melengető, laktató leves a hétvégi maradékból

Húsleves pirított kenyérrel, olvadó sajttal és sült hagymával Húsleves nálam minden héten készül, szép nagy adagban. Aki sűrűbben olvassa a blogot, biztos észrevette, hogy a lét elég sok mindenbe felhasználom, egy sima főzeléknek is sokkal finomabb lesz az íze tőle. Ennél a receptnél megmarad a leves levesnek, viszont néhány egyszerű hozzávalóval igazán laktató, gyomor- és… Tovább »

Gnocchi tavaszi zöldségekkel, csirkemájjal

Olaszos-magyaros tészta kucsmagombával, medvehagymával Végre itt a jó idő, egyre több gomba bújik elő a földből, legnagyobb örömömre. Imádok mindenféle fajta gombát, rengeteg gombás receptem van, itt tudjátok megnézni. A most következő ételben összehoztam a tavasz két nagy kedvencét (meg az enyémet is). Gnocchit már tök régen készítettem, pedig legalább annyira szeretem, mint a rizottót,… Tovább »

Különlegesen krémes csirkemell tavaszi körettel

Csirkemell citromfűvel, tejföllel, pesto-s krumplival Mikor még csak tanultam főzni (éppen a nagyfiammal voltam terhes), délelőttönként mindig szakácskönyvet vagy a netet bújtam. Minden nap valami újdonságot főztem, jó darabig arra voltam büszke, hogy kétszer nem kerül ugyanaz az asztalra. Akkor találtam ezt a citromfüves-tejfölös csirke receptet és nagyon megszerettem. Sokáig csak pácnak használtam grillezett húsokhoz,… Tovább »

Parasztreggeli, vagyis rántotta minden földi jóval

Extra laktató reggeli egy nyaralás emlékére Még valamikor kamaszkoromban, az akkori barátoméknál ettem először parasztreggelit. Emlékszem, valahol a Tisza mellett nyaraltunk és egy ráérős reggelen, mikor már nem ettek a szúnyogok, a nagy társaságnak egy hatalmas adag ilyen brutálisan laktató rántottát készítettek. Aztán a kapcsolat “elmúlt”, de ennek a reggelinek az emléke máig bennem maradt,… Tovább »

Sütőtökös, duplán sült burgonya bacon-nel

Tápláló, különleges vacsora az utolsó sütőtökkel Idén ismét felfedeztem magamnak a sütőben sült krumplit, nemrég közzétettem egy másik változatot is, azt sűrű paradicsomszósszal készítettem. Most megint kedvet kaptam ehhez a végtelenül egyszerű ételhez, felhasználtam hozzá az utolsó darab sütőtököt, amit a piacon kaptam. Ha ti már nem kaptok, használjatok helyette édesburgonyát.   Sütőtökös töltött krumpli… Tovább »

Tejszínes, tarjás, apró hagymás tészta sajttal, sok petrezselyemmel

Gyors tészta mosogatóbarát változatban Ez a tészta az egyik reggeli rohanásban született. Mindenkinek csomagolnom kellett már az ebédet és volt kb. fél órám. Kezembe kaptam pár dolgot a hűtőből, meg volt még előző napról egy jó nagy szelet sült tarja. Ez lett belőle, nagyon szerettük 🙂   Tejszínes, tarjás gyöngyhagymás csusza Hozzávalók 4 főre: 20… Tovább »

Melegszendvicskrém házilag, nagymamám receptje szerint

Újhagymás, májkrémes, mustáros kence, kedvenc gyerekkori vacsorám Lassan kifogyok nagymamám imádott receptjeiből, amiket a mai napig készítek, de még van egy pár. A most következő sok kedves gyerekkori emléket idéz bennem. Mikor kicsik voltunk a tesómmal, nagyon szerettünk hétvégén ott aludni a mamáéknál. Eleinte volt, hogy ketten, aztán mikor már folyton veszekedtünk, akkor csak egyenkét… Tovább »

Krumplisaláta tepertővel

Különleges saláta, diétázók kíméljenek! 🙂 Elég régóta fordítok étlapokat, talán ez is az egyik oka, hogy szeretem a különleges ételeket. Mindig inspirálódok az éppen aktuálisan nálam lévő étlapból, most egy kicsit sem fogyókúrás krumplisalátát találtam. Lehet, hogy hülyének néztek, de direkt felhívtam a főszakácsot, hogy magyarázza már el nekem, hogyan fog készülni. Aztán neki is… Tovább »

Zöldséges, szójaszószos üvegtészta fűszeres sült hallal

Egyszerű tésztasaláta Ázsiai beütéssel Pár éve egy Ázsiai fúziós étteremben dolgoztam, ott találkoztam néhány különlegesebb alapanyaggal, érdekes hozzávalóval. Az itt megismert ízeket, az ázsiai stílust a mai napig nagyon szeretem. A most következő tésztasalátába két különleges hozzávaló került, a szójaszósz és az üvegtészta. Az üvegtészta szinte mindenen multiban kapható, ez szinte nem is számít érdekességnek…. Tovább »

Kaszinótojás

Retro ínyencség, a hidegtálak sztárja Nálunk, másokkal ellentétben nem hal volt karácsonykor, hanem hidegtál. Anyukám ugyanis nem akart szenteste büdös hal és olajszagot a házban, amit tök meg tudok érteni. Ettünk mi rántott halat év közben is eleget… 🙂 Egy ideje elég sok hidegtálat gyártok, de a kaszinótojást és a sonkatekercset még nem tudtam megunni,… Tovább »

Születésnapi menü kacsamájjal, édesburgonyával

Mert megérdemlem 🙂 Ha máskor nem, a születésnapomon meglepem magam libamájjal. Vagy kacsamájjal, ha csak azt kapok, nagy különbség nincs… Így volt ez idén januárban is, és mint tavaly, olyan ételt készítettem másik kedvencem, az édesburgonya közreműködésével, ami nekem a mennyországot jelentette 🙂   Sült kacsamáj barnavajas édesburgonya-pürével, zöldségfelfújttal és zöldsalátával Hozzávalók 4 főre: 80… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!