A tetovált lány konyhája

Babos-sajtos töltött pizza

Calzone ropogós csúccsal, olvadó-nyúlós sajttal Ezt az ételt a lustaság ihlette, nem volt kedvem semmit főzni, de pizzához se. A nemrég készített burgonyafánk töltelékéből még maradt sajt meg paradicsomos bab is, gyúrtam egy oregánós kenyértésztát, de keleszteni sem volt kedvem, gondoltam, lesz, ami lesz. Sőt, a nyújtást is elbénáztam, így lett háromszög a bármilyen más… Tovább »

Piros-fehér-zöld – pizzafeltétek

Családom kedvenc pizzái nemzeti színekben Jön a hosszú hétvége, gondolom sokan mennek családot, barátokat látogatni. Ilyenkor mindenki kíváncsi a kedves vendéglátó szakácstudományára, de nem kell feltétlenül órákat tölteni a konyhában. Egy finom forralt bor és néhány ízlésesen elkészített pizza tökéletesen megfelel egy nagyobb társaságnak estére, higgyétek el, ezekkel is el lehet kápráztatni még a legfinnyásabb… Tovább »

Pizzás csiga pofonegyszerűen, puha tésztával

 Kedvenc pizzánk csigaalakban Mikor sok gyereket kell ellátni pizzával, nekem aztán nincs kedvem husznöt tökéletes pizzát előkészíteni, mindenki ízlése szerint külön feltétezni és egyenként megsütni. Ráadásul a legtöbben sok mindent szeretnek, főleg, ha nem látják, hogy az ételben van 🙂 Ez a csiga pedig egyáltalán nem ördöngösség, nem annyira ropogós, inkább puha tésztával, ráadásul nagy… Tovább »

Focaccia sült paprikával, tökmagolajjal, sajttal

 Különleges borkorcsolya, ezzel lenyűgözheted a vendégeket  Nincs ehhez az ételhez sem történetem, a nemrég elkészített, tökmagolajban pácolt paprikákat szerettem volna méltó módon felhasználni. A focacciát (ejtsd: fokácsá) ilyenfajta nyújtását Manueltől láttam, aki aki munkatársam volt nyáron az étteremben. Ja, és neve ellenére nem spanyol, hanem olasz, jó barátom lett, sokat tanultam tőle 🙂   Focaccia… Tovább »

A tökéletes és egyszerű pizza receptje

 Készíts otthon igazi olasz pizzát, ismerd meg a trükköket! Szerencsém volt egy olasz pizzamester mellett dolgozni pár hétig, eszméletlen profi az ember, 10 éves kora óta készít pizzákat. Tőle tudtam meg, hogy egyrészt semmi sincs kőbe vésve pizza-ügyben, másrészt semmit sem szabad túlbonyolítani. A következőekben szeretném megmutatni, hogyan tudjátok otthon, egyszerűen az igazi vékony tésztájú,… Tovább »

Gyökérkenyér egyszerűen + 1 ötlet

Gyökérkenyeret sütni a világ legegyszerűbb dolga. A péksütik közül nekem az igazán rusztikusak a kedvenceim. Az olasz ciabatta (ejtsd: csabatta) vagy a nem tudom, milyen nemzetiségű gyökérkenyér áll a szívemhez a legközelebb – ami igazából szinte ugyanaz. Főleg, mióta tudom, hogy az elkészítésük mennyire egyszerű. Egy dolgot tudatosítani szeretnék mindenkiben, aki olasz ételeket próbál reprodukálni…. Tovább »

Pizzagolyó, pizza kicsiknek (és nagyoknak)

Pizza golyó formában, sok embernek Tavaly nyáron többször is főztem 25 fős gyerektábornak. Ilyenkor alaposan át kell gondolni, hogy az ember mennyire variálja meg az ételt, hiszen – tapasztalatom szerint – a legtöbb gyerek válogatós. Alapul vettem a saját kisfiam kedvenceit, köztük volt a pizza is. Viszont nincs sajnos 5 nagy tepsim, hogy mindenkinek elég… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!