A tetovált lány konyhája

Medvehagymás pogácsa – idén először

Új medvehagyma-szezon, új pogácsa juhsajttal Én akkor is szeretem a medvehagymát. Mondjuk a fokhagymát meg mindenféle más hagymát is, szerintem minden finom ételnek ezek az alapjai 🙂 Amikor idén a kezembe kaparinthattam az első csomag medvehagymát, a feléből szinte azon nyomban pogácsát sütöttem, megkoronázva némi osztályon felüli minőségű juhsajttal. A pogácsa az a fajta étel,… Tovább »

Káposztás pogácsa, a tökéletes sós vendégváró

Hajtogatott, kacsazsíros pogácsa, amit mindenki szeret Vannak dolgok, amit az ember gyerekkorában kifejezetten utál, ilyen volt nálam a káposztás pogácsa (meg minden más káposztás dolog is, többek között). Aztán a tinédzserkor végére elmegy a kedvünk a lázadástól és megkóstolunk mindent, amire mások azt mondják, hogy finom. Sőt szerintem egy kicsit az ízlelésünk is megváltozik, már,… Tovább »

Sajtos pogi másképp

Sajtfüggőségem és egy krémes-borzas pogácsa Életem első, saját vásárlású receptes könyve a sajtok köré íródott. Mindenféle formában szeretem a sajtokat. Olyanokat is megeszek és szeretek, ami mások szerint már büdös, vagy kifejezetten taszító. Egyvalamit nem kóstolnék meg soha, azt a francia kukacos valamit. Biztos nagyon finom, de az én számban ne mozogjon semmi… 😀 Szóval,… Tovább »

Akkor is legyen medvehagyma a pogácsában!

Medvehagymás pogácsa ricottával, másnap is puha marad 🙂 Persze, persze, lehet a medvehagymát a piac macaronjának nevezni. Ami virágnyelven annyit jelent, hogy alkalomadtán minden gasztronómus ezzel foglalkozik, aki valami éppen aktuálisat akar alkotni. És persze nem is nagy szám. Meg nem is drága. De akkor is…… Imádom azt az enyhén  fokhagymás ízét, meg, hogy érzem,… Tovább »

Gyorsan fogyó kacsazsíros pogácsa

Egyszerű pogácsa akár kezdőknek is Nagyon sokáig csak egyféle pogácsát sütöttem, ez nekem bevált, mindenki szereti, sokáig friss marad. De az egyik ismerősöm nemrég megkínált az édesanyja által sütött zsíros pogácsával. Nekem az annyira ízlett! Elkezdtem nézelődni a neten, Verussnál találtam egy nagyon szimpatikus receptet. Ezt vettem alapul, felhasználtam a hűtőben lapuló kacsazsírt. Azt ajánlom,… Tovább »

Szülői örökség

Apukám bablevese, az én sajtos pogácsám és anyukám sárga sütije A szüleim közül általában anyukám az, aki az ételeket elkészíti, de apukám is tud főzni. Családi összeröffenések alkalmával ő az, aki a nagyobb melót igénylő, esetleg férfiasabb fogásokért felelős, de szívesen főz maguknak is. Most két kedvencemet választottam tőlük. Apukám bablevesét, persze olyan pogácsával, aminek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!