A tetovált lány konyhája

Francia reggeli – lágy tojás sütőben, gazdagon

Oeuffs en cocotte, krémes tojás, sonka, sajt, imádom! Régen mutattam már reggelit. A következő egy szép francia fogás, az Oeufs en cocotte (öfz an kokot). Elvileg azt jelenti, hogy tojások kosárban, bár a kokottról nekem más jut eszembe… 🙂 Ez lényegében sütőben sült lágy tojás, mely a vele együtt sült tejföltől krémes lesz, a többi hozzávalótól… Tovább »

Zöldfűszeres tészta lassan párolt marharoláddal

A hátszínből nem csak steak készülhet, ez mindenkinek ízleni fog! Maradt még olyan étel, amit a szakácstanfolyami záróvizsgához kellett elsajátítanom. Ritkán készítek marhahúst. Rettentő könnyű elrontani, és mivel sokszor attól félek, hogy leégetek vagy kiszárítok valamit, így rendre nem főzöm vagy sütöm meg eléggé. Az eredmény tehát ugyanaz, rágós, kemény hús. Viszont ez a fogás… Tovább »

Mindmegette vol. 2. – Szűz és karaj

Két fantáziadús étel sertéshússal Az egész versenyzés-dolog nálam egy egyszerű kiírással indult áprilisban. Sokszor olvasgattam a Mindmegette.hu-t ötletek után kutatva, most tavasszal láttam egy receptverseny-kiírást. Már akkor is rosszul aludtam, így az egyik hajnalban kitaláltam egy receptet, amivel legnagyobb meglepetésemre fődíjat nyertem. Ezen felbuzdulva azóta is sokszor megméretem magam, nagyon jól esik, mikor elismernek. Most… Tovább »

Jamie Oliver – az első kedvenc

Jamie hazatér és 30 perc alatt főz – én meg imádom… 🙂 Mikor még nem volt TvPaprika, a Spektrumon mentek Jamie Oliver angol szakács főzős műsorai. Nekem akkor (és most is) nagyon tetszett, hogy nálunk elég nehezen beszerezhető élelmiszerekből is milyen könnyedén és sokszor viccesen főz valami különlegeset. Nemrég az előbbi csatornán két új sorozatát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!