A tetovált lány konyhája

Sült pulykás, pikáns töltött pita

Édes-sós ízek egy laktató szendvicsben Nemrég említettem, hogy kaptam egy nagy adag pulykahúst a Gallicoop-tól, még mindig van belőle, pedig igyekszem fogyasztani 🙂 Most az egész pulyka felsőcombot vettem elő a fagyasztóból, és hogy jó szaftos maradjon, egészben sütöttem meg a sütőben. Salátához isteni lenne, sőt, akár sima krumplipürével is, de most egy édes-sós szendvicset… Tovább »

Rántott hús krumplipürével – extra különleges változatban

Mandula, márványsajt és sült paprika a főszerepben Nemrég már írtam arról, hogy egy nagy doboz pulykahúst kaptam a Gallicoop-tól. A nagy része ment a fagyasztóba, aztán lassan elkezdtem ötletelni. Ez a mostani étel az egyik hétvégére készült, a szokásos rántott hús-krumplipüré kombinációt szerettem volna feldobni. És végre sikerült úgy pulykamellet sütnöm, hogy nem száradt ki… Tovább »

Szaftos sült pulyka langyos zöldséges salátával

Igazi téli fogás pulykacombbal, kelbimbóval, illatos fűszerekkel Nemrég kaptam egy nagyobb adag pulykahúst, a Gallicoop nevű cég támogatott meg vele, hogy ötleteljek.  Azért is örültem neki, mert ez valóban az a szárnyas, amelyik elég kevés figyelmet kap amiatt, hogy sokan nehezen kezelhetőnek tartják. Én már jó pár ételt készítettem különböző “alkatrészeiből” (receptek itt), és bizton… Tovább »

Kolbászos-babos pulykaragu spanyol hangulatban

Chorizo, bab, kukorica, irány Andalúzia! Ez az étel is egy szekrény- és hűtőkiürítés eredménye, de én annyira megszerettem, hogy legközelebb direkt így fogok vásárolni 🙂 Sokszor eszembe jut az Andalúz receptverseny (második lettem, ezzel). Sok embert ismertem meg bloggerkörből, akikkel így vagy úgy, de ma is tartom a kapcsolatot, szeretem a munkáikat. Mikor valami kicsit… Tovább »

Vadas pulykával és krumpligombóccal, egészségesen

 Nagymamám receptje az én újításommal  A vadast is csak felnőtt koromban szerettem meg, ebből a menzai változatot kifejezetten utáltam. Nagymamám mártása kifejezetten finom volt, de a hús puhára főzése valahogy sosem sikerült neki, és meg is magyarázta, hogy ezt nem is lehet… Aztán mikor főző-öntudatomra ébredtem, rájöttem, hogy egyáltalán nem kötelező a húst a zöldségek… Tovább »

Dinnyesaláta, pulykanyárs és fetás mártogatós

Görög hangulat mézédes dinnyével, fűszeres salátával és satay-jal Lassan vége a dinnyeszezonnak. Mi idén sem ettünk keveset, sőt, Soma pár napig szinte csak dinnyén és fagyin élt. Még nyár elején olvastam Széll Tamás dinnyesalátás, pulykanyársas receptjét, ahogy eddig több minden, ez is első látásra megtetszett. Viszont kivételesen szinte teljesen sikerült magam tartanom a recepthez, ezért… Tovább »

Maradékokból egzotikust

 Sült pulykamaradékból készítsetek tagine-t! Ismeritek a tagine-t (ejtsd: tazsin)? Ez egy marokkói étel, egyfajta “mindent bele” ragu nagyon kevés szafttal és sok összetevővel. Általában van benne hús, zöldség, aszalt gyümölcs, valamilyen mag és sok fűszer. Speciális edényben készítik, amit már itthon is lehet sokfelé kapni. Na, a most következő ételt nem ilyen edényben készítettem, mert… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!