A tetovált lány konyhája

Zöldséges, húsgombócos tészta tejszínnel

Pagodakarfiol, kolbász, ricotta, szélesmetélt – egy serpenyőben Nemrég kis városomban hozzájutottam némi pagodakarfiolhoz, otthon két perc alatt rózsáira szedtem, a felét bevágtam a fagyasztóba későbbi felhasználásra. Vettem sütni való kolbászt (én a paprika nélküli fajtát szeretem), így az ízesítést is megúsztam. A többi művelethez pedig elég volt egy kis lábas meg egy serpenyő, így a… Tovább »

Kovászos uborkás szendvicskrém

Egészséges, frissítő kence piknikre vagy ráérős reggelekre Nem vagyok egy rajongó típus, de tetszik, amit Széll Tamás hétről-hétre megmutat az egyik üzletlánc reklámembereként. Na, nem az agyonretusált plakátokra gondolok, hanem, hogy az éppen aktuális akciós kínálatból mit hoz össze. Már két fogást meg is mutattam, egy tojássalátás rántott húst és egy csirkés tortillát avokádókrémmel (brutál… Tovább »

Csillagtorta málnával, ricottával

Egyszerű, de látványos torta a nyár ízével Alapvetően félek az édességektől. Sós ételt viszonylag ritkán rontok el, de a sütemények jó sokáig mumusok voltak számomra. Kemény lett vagy száraz, vagy nem sült meg a közepe. Vagy egyszerűen fogyókúráztam és a legapróbb kísértést is el akartam kerülni. A tortákkal pedig az a helyzet, hogy nem szeretek… Tovább »

Isteni cseresznyeleves egy kis újdonsággal

Joghurtos gyümölcsleves zsendicéből készült gombóccal Most jön a kérdés, hogy miből??? 🙂 Nemrég a piacunkra új sajt- és tejtermék árus hölgy érkezett. Isteni finom a görög joghurtja és egyébként is, mindenféle joghurtja, nála láttam zsendicét. Mint mondta, ez a sajtkészítés végén maradt savóból készült, olyasmi, mint a ricotta. Persze, hogy kértem, itthon megkóstoltam és hááát……. Tovább »

Krémes tészta ropogós spárgával, bacon-nel 20 perc alatt

Üvegtészta sok szósszal, gyors ebéd macera nélkül Szeretem az üvegtésztát. Nincs vele macera, egyszerűen csak fel kell önteni forró vízzel és meg is feledkezhetünk róla. Bármivel kombinálhatjuk, csak azért, mert távol-keleti ételek között lehet megtalálni a boltok polcán, még nem kell feltétlen ilyen stílusban fogyasztani. Idei első adag spárgám ebben a tésztaételben végezte. Fő előnyei,… Tovább »

Isteni tekercs lazaccal és spenóttal

Mennyei kínálnivaló, ha el akarod kápráztatni a vendégeket Nem, nem vallási téma következik 🙂 Nemrég részt vettem egy gasztroblogger találkozón. Ilyenkor az a szokás, hogy mindenki hoz magával egy kis csipegetni valót a repertoárjából. Gondoltam, hogy sok lesz a süti, így én egy kis sushit, meg hawaii tekercset vittem. A többiek mind édes nassolnivalót hoztak,… Tovább »

Ünnepi fogások a Receptolimpiára

Hússal vagy hús nélkül – döntsd el te, melyik a jobb! Ehhez a versenyhez szép emlék fűz. Az első Receptolimpián a hat kategória egyikében megnyertem a fődíjat (ezzel), egy wellnesspihenést Szarvasra. Jövő héten megyünk is 🙂 A nemrég befejeződött második forduló a húsos és vegetáriánus ételek csatájáról szólt, mindkét fajtából küldtem egy-egy receptet. Mindegyik nagyon… Tovább »

Lasagne kétféleképpen

Gazdag bolognai és spenótos-ricottás A tésztaételek közül ezt készítem a legritkábban. Nem azért, mert nem szeretem, hanem mert mindig félek, hogy a tészta kemény marad. Ezt úgy oldom meg, hogy nem teszem egymásra a lapokat és sok szószt használok. Most itt két változatot láthattok, elsőként bolognai raguval. Azért ez mégsem az az egyszerű szósz, amit… Tovább »

Enrique után szabadon

Enrique Sanchez andalúz szakács ötleteiből Az a spanyol főzőkurzus! Azt hiszem, minden résztvevő nevében mondhatom, páratlan élmény volt. Három fogás volt, amivel nem igazán tudtam betelni. Mindhárom előételnek készült, de én azt gondolom, ezek AZOK az ételek, amivel az ember egy jól sikerült nap után megjutalmazza magát. Vagy egy rosszul sikerült után velük vigasztalódik. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!