A tetovált lány konyhája

Rizottó mázas oldalassal, hagymákkal

Több nemzet konyhája tökéletes összhangban Ez az étel hűtőkisöprés és a rizottóhiányom eredménye. Történt ugyanis, hogy újra akartam fotózni ezt a receptet és elfelejtettem, hogy a mellé kínált barbecue szósz egy hadseregnyi adag, így kb. a fele a hűtőben végezte. Sokáig eláll, úgyhogy nem aggódtam. A mélyhűtőben találtam húslevest meg oldalast, a pirított hagyma a… Tovább »

Gyors ebéd gombával, szalonnával

Rizottó a szűkösebb napokra Két okból is most mutatóm be a következő receptet. Először is régen hoztam rizottót (van még jó pár, itt szemezgethettek), másodszor pedig nekem most eléggé hó vége van, szóval abból főzök, ami itthon van. Aki hasonló problémával küzd, annak bármilyen rizottó tökéletes megoldás, a “belevalók” szabadon variálhatók. A fő, hogy legyen… Tovább »

Szirupos csirkemáj krémes rizottóval

 Rizottó és csirkemáj – a kedvenceim együtt is verhetetlenek 🙂  “Főzőkarrierem” elején sok versenyre beneveztem. A második (nem csak) azért volt emlékezetes, mert az egyik versenyző nem elég, hogy lopott recepttel és képpel jelentkezett, de ráadásul ez egyik zsűritag ételét nevezte be. Volt is belőle felháborodás, de emellett vicces volt, hogy valaki ekkora lúzer legyen…… Tovább »

Pezsgős rizottó, ahogy a franciák készítenék

Ünnepi étel pezsgővel, rókagombával, rukkolával Nemrég egy versenyre készültem, ahol francia fogásokat kellett készíteni, sütöttem is egy brie-sajtos, gazdag omlettet. A hozzávalókból maradt némi rukkola és rókagomba, nem hagyhattam, hogy veszendőbe menjen 🙂 Régen készítettem már rizottót, gondoltam, feldobom a nagy kedvencemet, még egy kis pezsgőt is öntöttem hozzá. Hát mondhatom, pontosan olyan finom lett,… Tovább »

Rizottó aszalt paradicsommal

Nyári hangulatú rizsétel, fél óra alatt kész! Van a hűtőmben egy nagyobb adag aszalt paradicsom olívaolajban. Még szeptemberben tettem el, mikor eszembe jut és nincs más ötletem kiveszek belőle pár darabot és megbolondítok vele egy egyszerű ételt. Olyan isteni koncentrált paradicsom íze van, amit nem lehet kihagyni. Nemrég épp rizottóhiányban szenvedtem, tettem is bele néhányat…. Tovább »

Jó kedvet mindenkinek! – Sütőtökös rizottó tökmagolajjal és minden jóval

Aranysárga rizottó fügével, camembert-rel, tiszta ízorgia 🙂 Azt gondolom, ha a következő ételre néztek, nektek is a napfényes jókedv jut eszetekbe. Én az a fajta ember vagyok, akinek az időjárás nagyon tudja befolyásolni a hangulatát. Semmit nem utálok jobban, mint a mostanában előforduló esős, szeles, hideg időt (ennél jobban csak a telet). Azt hiszem, ez… Tovább »

Nyárvégi rizottó sok zöldséggel

Paradicsomos, padlizsános rizottó akár hús nélkül is Szerintem elvonási tüneteim lennének, ha havonta legalább egyszer nem ehetnék. A fagyasztóban mindig van betárazva pár doboz húslé, így nem kell kockát használnom, amiért egyesek biztos megköveznének… Szóval az éppen lecsengőben levő padlizsán- és paradicsomszezon miatt most ezeket a finomságokat használtam, és szalonnát is tettem bele, a húsimádók… Tovább »

Egy verseny előzménye, avagy miért is nem értem oda…

Vegetáriánus ételek színesen, különlegesen A tegnapi napom maga volt a katasztrófa. Nem tudtam magamban tartani, egy rövid kifakadást tettem a privát Facebook oldalamon, de mivel ez itt egy naplóféle, bővebben kiírhatom magamból a bánatomat. A tavalyi Vegetáriánus Fesztiválon rendezett receptversenyen harmadik lettem, adta magát, hogy idén versenybe szállok az első helyért. Már nyár elején meghirdették,… Tovább »

Sült hal rozéval – nyerő párosítás

Rántott hal is lehet ünnepi étel, nézd a körítést! Volt egyszer egy rozéboros verseny. Annyi lehetőség rejlik a rozéban, hogy egy halas receptet még muszáj volt elkészítenem, adta magát. Szép süllőfilét kaptam és mivel a hal mellé nagyon jól megy rizs és a gomba, ebből indultam ki. De a gombás rizs túl egyszerű lett volna,… Tovább »

Tésztás különlegességek Stahl Juditnak

A tarhonya és a rövidmetélt erre is jó 🙂 Nem, soha nem adom fel!!!   😀 Ismét neveztem Juditnál!Most éppen a Soós tésztákat felhasználva kellett valami újat, különlegeset alkotni. Szokás szerint az utolsó pillanatban vettem észre a kiírást, fél napom volt az agyalásra, de szokás szerint nem tudtam egynél megállni. Azt azért elmondhatom, hogy a tarhonyarizottónál… Tovább »

Vkf. 53. forduló – Régi receptek nyomán

Nagymamám almás csirkéje felturbózva Ez alkalommal Babette-nél a staféta, így neki kellett kitalálnia a témát, ami elindítja a fantáziánkat – természetesen a főzés terén. Ő egy nekem nagyon kedves témát adott meg: Régi receptek nyomán címmel. Egy kis nosztalgiázás után valamelyik régi családi receptet kellett elővenni, újragondolni. Rengeteget gondolkodtam, talán még soha ennyit, egy recepten…. Tovább »

Gombaszezon IV. – Gyűrűs tuskógomba

Rizottó, fehérboros csirkeragu és gazdag rántotta A mai főszereplő a gyűrűs tuskógomba. Ezt szintén a fagyasztóból vettem elő, de az íze így is finom volt. Ha nem találtok ilyet sehol, természetesen más erdei gombával is lehet helyettesíteni, de nálam most ez került terítékre. Egyvalamire kell odafigyelni: max. 4 cm-es szárat hagyjunk neki a tisztításnál, a… Tovább »

Gombaszezon I. – Receptek laskagombával

Rizottó és leves csirkemájjal és laskával Mivel a piacon érdekesebbnél érdekesebb gombákhoz lehet jutni mostanság, gondoltam, indítok egy minisorozatot ebben a témában. Nem kívánok komoly rendszertani leírásokat közölni, szerintem elég, ha elolvassátok a Wikipedia idevonatkozó cikkeit, ezeket a képre kattintva olvashatjátok el. Kezdjük egy egyszerűvel, ami mindenhol kapható: Laskagomba   Gombaleves csirkemájjal   Hozzávalók 4… Tovább »

Pálinka szerelmem… II. – kacsamell

Szilvapálinkával készült kacsasült szilvával Mint ígértem, ismét közlöm egy pálinkával készült fogás receptjét. Ez alkalommal az ősz gyümölcseit hívtam segítségül, hozzá pedig szilvapálinkát választottam. Párom szerint együtt töltött időnk alatt ez lett a legfinomabb étel, amit főztem 🙂 Részeges kacsamell pikáns gyümölcsraguval és aszalt szilvás rizottóval Hozzávalók 4 főre: 60 dkg kacsamell Só, bors, kakukkfű… Tovább »

Három versenyfogás az elsők közül

Pazar ízek, színes receptek – az egyikkel nyertem is! Nemrég zárult le a Femina-n az egyik Receptolimpia. Az itt következő recepteket neveztem, hideg étel kategóriában nyertem is a kacsarilette-tel! Köszönöm a zsűrinek, de főleg azoknak, akik rám szavaztak! ui ’16: az első receptet újrafotóztam, nemsokára a többi is sorra kerül 🙂   Magyaros kacsarilette négymagvas… Tovább »

Rizottó kétféleképpen

Brokkolival és szalonnával, valamint édeskrumplival és gombával Újabban ez az egyik kedvenc ételfajtám. Egy nagyon kicsit macerás elkészíteni, de 100%, hogy mindenkinek ízleni fog. Itt szeretnék eloszlatni egy tévhitet: a rizottó nem azonos a rizses hússal, vagy a rizi-bizivel. Nem külön kell megfőzni a rizst, aztán összekutyulni mindenfélével. Egész egyszerű az alapmetódus: Vajon hagymát üvegesre… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!