A tetovált lány konyhája

Forralt bor “nagyoknak”

Csípős hidegben nincs is ennél jobb Bevallom, volt idő, mikor én is zacskós forralt bor fűszerkeveréket vettem. Aztán az szépen lassan összegyűjtöttem itthon mindenféle fűszert, van egy szekrényem, amit már alig tudok becsukni. Így a múltkori bulira végre kikísérletezhettem a saját változatomat. Annyira felhígítottam, hogy az este végén is “szalonképes” legyek és inkább a fűszerek… Tovább »

Ropogós-chilis rizottó csirkemájjal

Maradékmentő rizsétel pikánsan A szokásos havi rizottóadagomon gondolkodtam, ismét valami újra vágytam. Egyben hűtőkisöprést is végeztem, a maradék gombát és csirkemájat felhasználtam, de a változatosság kedvéért csípős paprikát és pirított napraforgómagot is adtam hozzá.   Csirkemájragu paprikával és napraforgómagos-gombás rizottóval   Hozzávalók 4 főre: 50 dkg csirkemáj 5 dkg füstölt szalonna 2 paprika 2 chili… Tovább »

Jó kedvet mindenkinek! – Sütőtökös rizottó tökmagolajjal és minden jóval

Aranysárga rizottó fügével, camembert-rel, tiszta ízorgia 🙂 Azt gondolom, ha a következő ételre néztek, nektek is a napfényes jókedv jut eszetekbe. Én az a fajta ember vagyok, akinek az időjárás nagyon tudja befolyásolni a hangulatát. Semmit nem utálok jobban, mint a mostanában előforduló esős, szeles, hideg időt (ennél jobban csak a telet). Azt hiszem, ez… Tovább »

Desszert rozéval, eperrel, mandulával

Ropogós, mandulakrémes édesség felnőtteknek Meghosszabbították a rozés verseny határidejét. Mivel már két főétellel is neveztem, gondoltam, összehozok egy desszertet is. Ezzel csak az a baj, hogy elég ritkán szoktam édességet készíteni, borral még nem is próbáltam. Sok gondolkodás után egy felnőtteknek való desszertet hoztam össze, benne maradt az alkohol is az érdekesség kedvéért. Ezzel kombináltam… Tovább »

Sült hal rozéval – nyerő párosítás

Rántott hal is lehet ünnepi étel, nézd a körítést! Volt egyszer egy rozéboros verseny. Annyi lehetőség rejlik a rozéban, hogy egy halas receptet még muszáj volt elkészítenem, adta magát. Szép süllőfilét kaptam és mivel a hal mellé nagyon jól megy rizs és a gomba, ebből indultam ki. De a gombás rizs túl egyszerű lett volna,… Tovább »

Rozéban fürdő kacsamáj sajtos puliszkával

Ünnepi étel kacsamájjal, körtével, borral Találtam egy nagyon nekem való receptversenyt. Bármilyen étellel lehet nevezni, a lényeg, hogy rozé bornak szerepelnie kell benne. Amúgy is imádok borokkal főzni, sőt, itthon mindig megtalálható egy-két üveg rozé, párom ugyanis csak azt iszik (persze a vízen kívül 🙂 ). Többféle ötlet fogalmazódott meg bennem szokás szerint, de legelsőként… Tovább »

Haltál töbféle körettel, sajtszósszal

Többfél hal többféleképpen sütve akár az ünnepi asztalra is Ismét ismeretlen területre tévedtem. Ritkán készítek halat, pedig nagyon szeretem. Az egyik boltban pár hete szemezni kezdett velem két kisebb pisztráng, vittem is haza hétvégére. Nemsokkal ezután a számítógépen való böngészés közben felfedeztem a Tarka Bárka Blog versenykiírását, sok kikötés nem volt, egyszerűen egy halételt kellett… Tovább »

Boldog Karácsonyt! – Az első a blogon

Avagy az első Karácsony a Blogon Töltött-sült ponty fehér babbal és vöröslencsével Nem is én lettem volna, ha Szenteste nem újítok valamit. Viszont nem szerettem volna nagyon elrugaszkodni a szokásoktól, tehát mindenképpen halat, pontosabban pontyot terveztem. Köretnek azonban valami különlegesre vágytam, pont kezembe akadt egy receptújság, abból merítettem ötletet (szándékosan nem írom le az újság… Tovább »

Filléres alapanyagokból finomat

Pulykaszárny egyszerűen és bonyolultan – két recept! Vannak méltatlanul mellőzött állati testrészek, amiket maximum levesfőzéshez használnak, ilyen a fent nevezett is. Mint tudjátok, szeretek nem túl népszerű alapanyagokat is használni, párszor, mikor az átlagosnál is kedvezőbb volt az ára, vettem pulykaszárnyat is. Csak pozitív dolgokat tudok írni. Nagyon jó az íze, nem száraz, mint alapjában… Tovább »

Vkf. 53. forduló – Régi receptek nyomán

Nagymamám almás csirkéje felturbózva Ez alkalommal Babette-nél a staféta, így neki kellett kitalálnia a témát, ami elindítja a fantáziánkat – természetesen a főzés terén. Ő egy nekem nagyon kedves témát adott meg: Régi receptek nyomán címmel. Egy kis nosztalgiázás után valamelyik régi családi receptet kellett elővenni, újragondolni. Rengeteget gondolkodtam, talán még soha ennyit, egy recepten…. Tovább »

Pálinka szerelmem… II. – kacsamell

Szilvapálinkával készült kacsasült szilvával Mint ígértem, ismét közlöm egy pálinkával készült fogás receptjét. Ez alkalommal az ősz gyümölcseit hívtam segítségül, hozzá pedig szilvapálinkát választottam. Párom szerint együtt töltött időnk alatt ez lett a legfinomabb étel, amit főztem 🙂 Részeges kacsamell pikáns gyümölcsraguval és aszalt szilvás rizottóval Hozzávalók 4 főre: 60 dkg kacsamell Só, bors, kakukkfű… Tovább »

Három versenyfogás az elsők közül

Pazar ízek, színes receptek – az egyikkel nyertem is! Nemrég zárult le a Femina-n az egyik Receptolimpia. Az itt következő recepteket neveztem, hideg étel kategóriában nyertem is a kacsarilette-tel! Köszönöm a zsűrinek, de főleg azoknak, akik rám szavaztak! ui ’16: az első receptet újrafotóztam, nemsokára a többi is sorra kerül 🙂   Magyaros kacsarilette négymagvas… Tovább »

Lángos – megtöltve, újragondolva

Jó is a fokhagymás – de nézzünk most két ínyenc lángost! Egyszer volt, hol nem volt egy receptverseny, amit a Szega Foods rendezett és harmadik helyezett lettem. Előttem végzett a Dizájn menza című blog írója, ő sajnos azóta abbahagyta, pedig a képeit nagyon szerettem. Akkoriban mindannyiunk nagy kedvencét, a lángost vette elő és ötleteket kért,… Tovább »

Halas receptversenyre vol. 2.

Szardíniás rizottó, csiperke, bacon 🙂 Csak nem hagyott nyugodni ez a sokféle Rio Mare termék. Ma hajnalban kitaláltam az ebédet, természetesen felhasználtam benne egy konzerv isteni szardíniát. A rizottóból többet sikerült főzni, mint amennyi a gombákba fért. Soma olyan gyorsan tüntette el, hogy alig tértem magamhoz… Összességében: nem akarom magam fényezni, de ezt tényleg mindenkinek… Tovább »

Sajtőrület II. – Sajtok és ízek

Soksajtos szószok, paradicsomsaláta és pármai sonkás húsgombóccal Mivel a Szega Foods meghosszabbította receptversenyét, szereztek nekem egy félig álmatlan éjszakát. Még maradt a múltkori sajtokból, sőt, vettem néhány más fajtát is. A fűszerek közül választottam néhány igazán különlegeset, találtam otthon néhány citromot, és már meg is indultak a gondolataim. Sajnos ez hajnal négykor kezdődött. Reggel nyolcra… Tovább »

Levesek krémesen, gazdagon

Selymes krémlevesek sok belevalóval Nagyon népszerűek ma a krémlevesek, több okból is. Legtöbbjüket elég egyszerű elkészíteni, és ami a fő szempont nálam, így szinte bármilyen zöldséget meg lehet etetni a gyerekekkel. Nekem az édesanyám már gyerekkoromban alkalmazta a turmixolós technikát, a karfiol-, és krumplilevest másképp nem ettük meg 🙂 A férfiak nem igazán rajonganak a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!