A tetovált lány konyhája

Császárhús ropogós bőrrel, hosszan sütve

Kevés munka, egy kis türelem és maximális élvezet 🙂 Nemrég készítettem egy igazán ünnepi köretet, gyümölccsel, zöldségekkel, amire azt írtam, hogy én magában is jól laktam volna vele (itt található). De azért húsevő vagyok, valami egyszerűen elkészíthető húsféle azért csak kellett mellé… Volt a fagyasztóban egy szép darab császárhúsom, kiolvasztottam, kicsit befűszereztem és mehetett is… Tovább »

Fűszeres paradicsomleves kétszer sült burgonyával

Húsmentes finomság sült paradicsommal és sajtos-újhagymás krumplival A most következő receptet a főzős csatornán láttam nemrég, egy vegetáriánus ex-szupermodell műsorában. Ő Sophie Dahl, aki a megszokott angol finomságokat ülteti át húsmentes környezetbe. Be kell valljam, az ünnepek környéki nagy kajálások után kifejezetten jól esik némi kímélő étel. Ezt a sült paradicsom-levest most télen, a szinte… Tovább »

Születésnapi menü kacsamájjal, édesburgonyával

Mert megérdemlem 🙂 Ha máskor nem, a születésnapomon meglepem magam libamájjal. Vagy kacsamájjal, ha csak azt kapok, nagy különbség nincs… Így volt ez idén januárban is, és mint tavaly, olyan ételt készítettem másik kedvencem, az édesburgonya közreműködésével, ami nekem a mennyországot jelentette 🙂   Sült kacsamáj barnavajas édesburgonya-pürével, zöldségfelfújttal és zöldsalátával Hozzávalók 4 főre: 80… Tovább »

Sült kacsaszárny gyümölcsökkel, kétféle sült burgonyával

Ünnepi fogás a kacsa legolcsóbb részéből Libanap után (amikor a hentesek valami oknál fogva kacsahúsból is bespájzoltak), roppant olcsón sikerült egy vagonnyi kacsaszárnytőhöz jutnom. Lefagyasztottam, mondván, jó lesz az még valamire. Aztán, mint minden évben, a kinti hideg miatt az előtérben lévő hűtőm kezdte feladni a harcot, így a szokásosnál is nagyobb hűtőkisöprést kellett végeznem,… Tovább »

Sült kelbimbó és sütőtök ropogós kenyérrel, dióval, fűszeresen

Ünnepi köret, ami hús nélkül is megállja a helyét Télen, ha mondhatjuk így, a káposztaféléknek van szezonja. Én személy szerint imádom a kelbimbót, még annak idején Angliában szerettem meg, ahol életemben először kóstoltam simán párolva, zöldköretként. Aztán itthon csak fagyasztva kaptam egy darabig, de szerencsére ma már minden piacon be lehet szerezni frissen. A most… Tovább »

Puliszka zöldfűszerekkel, buggyantott tojással

A húsevőknek tejben párolt tarjával, de nekem nem hiányzott 🙂 Nemrégen anyukámtól kaptam egy szép adag kukoricalisztet, mert nagyon közelgett a lejárati ideje, és ő nem tudta mindet elhasználni. Küldött is egy fénymásolt oldalt valamelyik női magazinból, amin három tök jó recept volt, az egyiket el is készítettem. Amúgy is imádom a puliszkát, a krumplipüré… Tovább »

Fűszeres, almás sült máj ropogós tortillával

Gyors, különleges őszi ebéd fél óra alatt Libamájimádatom még gyerekkoromban kezdődött, kicsiben, csirkemájjal indult 😀 Ez is kitart még a mai napig, ha nem jut semmi az eszembe, előveszek egy adag csirkemájat a fagyasztóból és mire kiolvad, ki is találok hozzá valami körítést. Most alma és tortilla került hozzá, és igen, a fahéj nagyon is… Tovább »

Előkelő vendégváró camembert-rel, vargányával és Guiness-szósszal

Leveles tésztából extravagáns előétel A leveles tészta igazi jolly joker, percek alatt csodákat lehet vele/belőle művelni. Viszont pont ezért többen nem is tartják sokra, sőt, az összetevőit is alaposan meg kell nézni, mielőtt megveszitek. Én eddig a fagyasztottban sosem csalódtam, sokáig eláll és olcsóbb is, mint a friss. Meg nincs is tele adalékanyaggal (annyira). A… Tovább »

Focaccia sült paprikával, tökmagolajjal, sajttal

 Különleges borkorcsolya, ezzel lenyűgözheted a vendégeket  Nincs ehhez az ételhez sem történetem, a nemrég elkészített, tökmagolajban pácolt paprikákat szerettem volna méltó módon felhasználni. A focacciát (ejtsd: fokácsá) ilyenfajta nyújtását Manueltől láttam, aki aki munkatársam volt nyáron az étteremben. Ja, és neve ellenére nem spanyol, hanem olasz, jó barátom lett, sokat tanultam tőle 🙂   Focaccia… Tovább »

Grillezett oldalas sült lecsóval és parázsburgonyával

 Magyaros grillétel kétféle körettel Ez alkalommal hazánk ízeinek kedvelőit szeretném elkápráztatni 🙂 Gondoltam, szinte minden magyaros ételnek jót tesz a füstös íz, ezért paprikás-tejfölös szaftba forgattam az oldalast, mielőtt megsütöttem, és a lecsó is kis batyuban készültek. Ez az étel is a grillversenyre készült további receptjeim itt és itt és itt és itt.   Paprikás-tejfölös… Tovább »

Szirupos csirkemáj krémes rizottóval

 Rizottó és csirkemáj – a kedvenceim együtt is verhetetlenek 🙂  “Főzőkarrierem” elején sok versenyre beneveztem. A második (nem csak) azért volt emlékezetes, mert az egyik versenyző nem elég, hogy lopott recepttel és képpel jelentkezett, de ráadásul ez egyik zsűritag ételét nevezte be. Volt is belőle felháborodás, de emellett vicces volt, hogy valaki ekkora lúzer legyen…… Tovább »

Éttermi fogás otthon, nem csak haladóknak

Ünnepi ebéd kacsával, színesen Az utóbbi időben kicsit hanyagoltam a versenyzést. Egy időben sok recept- és főzőversenyen remekeltem, nagyon jól is esett, de a munka meg még néhány dolog miatt szinte felhagytam vele. Talán azért, mert az élet más területein is sikerélményeim voltak, nem hiányzott a kihívás. Egyik hétvégén az én kisöcsémnek (34 éves, 185… Tovább »

Szerelmem, a vaddisznómáj

Amilyen ritka, olyan finom csemege – bundás vaddisznómáj rizottóval, ropogós hagymával Először kb. 5 éve ettem vaddisznómájat és teljesen beleszerettem. Amúgy is imádom a belsőségeket, főleg a májat, de ez nagyon belopta magát a szívembe. Azóta könyörgök a vadászó ismerőseimnek, hogy gondoljanak rám, ha röfi kerül a kezükbe, de valahogy mindig lecsúsztam róla. Ezért odáig… Tovább »

A titok a kalapban rejlik

Így készíts gyorsan, egyszerűen töltött gombát – mindenki szeretni fogja! Egyik szenvedélyem a piacozás, nagyon szeretem a friss zöldségeket, gyümölcsöket. Szeretek beszélgetni a termelőkkel, tanulni a tapasztalataikból, hallgatni az ötleteiket. A csiperke mindenkinél fellelhető, olcsó gombafajta, felhasználásának csak a képzelet szab határt. Én a nagyobb darabokat meg szoktam tölteni, sütőben összesütni, látványos és igazán finom…. Tovább »

Aszalt paradicsom

Aszalt paradicsom készítése otthon, egyszerűen Idén sikerült óriási mennyiségű paradicsomot termesztenem. Természetesen fogok paradicsomlét elrakni, ami tökéletes alapja lesz a sűrűn elkészülő bolognai spagettinek és különféle paradicsomleveseknek. Emellett magamra is gondolok, már tavaly is készítettem egy hatalmas adag aszalt paradicsomot, aminek maradékai olívaolajban eltéve figyelnek a hűtőben (Persze sokan nem hűtik, mondván az olívaolaj a… Tovább »

Pizzagolyó, pizza kicsiknek (és nagyoknak)

Pizza golyó formában, sok embernek Tavaly nyáron többször is főztem 25 fős gyerektábornak. Ilyenkor alaposan át kell gondolni, hogy az ember mennyire variálja meg az ételt, hiszen – tapasztalatom szerint – a legtöbb gyerek válogatós. Alapul vettem a saját kisfiam kedvenceit, köztük volt a pizza is. Viszont nincs sajnos 5 nagy tepsim, hogy mindenkinek elég… Tovább »

Skót tojás – Lorraine után szabadon

Rántott tojás húsbundában – mutatós vendégváró Kedvencem csatornám a TvPaprika – gondolom ez nem volt kétséges. Szinte minden műsorát szeretem, sokat tanulok belőlük. Az egyik legrokonszenvesebb szakács Lorraine Pascale, a volt modell. Számomra ugyan nem teljesen érthető, hogy aki ilyen finom és egyáltalán nem diétás ételeket készít és eszik, miképp maradhat ilyen vékony, de túllépek… Tovább »

Díjátadó – partyfalatokkal

Lekvárok, orda, olajok, mangalica… és nyertem!!! Múltkor sikerült megnyernem a CSIKOS kihívás első hetét, így tegnap részt vettem a díjátadón a CSIKOS napok keretein belül. Néhány élelmiszermárka is képviseltette magát kóstolókkal, többek között a Soma Sajt és a Donum Terrae. A Soma termékekkel több helyen találkozhatunk, legtöbben talán az orda sajtokról ismerik, itt más termékeiket… Tovább »

Rozéban fürdő kacsamáj sajtos puliszkával

Ünnepi étel kacsamájjal, körtével, borral Találtam egy nagyon nekem való receptversenyt. Bármilyen étellel lehet nevezni, a lényeg, hogy rozé bornak szerepelnie kell benne. Amúgy is imádok borokkal főzni, sőt, itthon mindig megtalálható egy-két üveg rozé, párom ugyanis csak azt iszik (persze a vízen kívül 🙂 ). Többféle ötlet fogalmazódott meg bennem szokás szerint, de legelsőként… Tovább »

Sült oldalas párolt káposztával, hagyományosan

Szokásos vasárnapi ebéd, ahogy én szoktam Tudok ilyet is 🙂 Másoktól sokszor hallom, hogy mennyi különleges dolgot főzök, itthon a párom is szereti a változatosságot. Azért néha látom a szemében, hogy jól esne egy sima túrós csusza, vagy valami nagyon is megszokott… Így nemrég egy “egyszerű” sült oldalast készítettem párolt káposztával. Nagy meglepődésemre a gyerekek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!