A tetovált lány konyhája

Reggeli vitaminbomba rukkolával

Gyümölcsös turmix az egészség jegyében Nem vagyok egészségmániás, de néha kifejezetten jól esik valami abszolút egészséges, amiről tudom, hogy csak jót teszek vele. Mióta megjött a jó idő, a nagy reggeliket is tudom mellőzni, rákaptam a turmixokra, smoothie-kra.  Amit most hoztam, az egyik első próbálkozásom, előtte pár nappal hallottam valamelyik rádióban a receptjét. Elsőre furcsának tűnt… Tovább »

Különlegesen krémes csirkemell tavaszi körettel

Csirkemell citromfűvel, tejföllel, pesto-s krumplival Mikor még csak tanultam főzni (éppen a nagyfiammal voltam terhes), délelőttönként mindig szakácskönyvet vagy a netet bújtam. Minden nap valami újdonságot főztem, jó darabig arra voltam büszke, hogy kétszer nem kerül ugyanaz az asztalra. Akkor találtam ezt a citromfüves-tejfölös csirke receptet és nagyon megszerettem. Sokáig csak pácnak használtam grillezett húsokhoz,… Tovább »

Zöldséges, sajtos, tofus saláta csípős szósszal

Egészséges, különleges, még télen is jól esik 🙂 Bár lassan egy hónapja volt a karácsonyi nagy húsdömping, még mindig sűrűn rámtör az érzés, hogy nem kell hús. Sőt, ha lehet, semmi nehéz étel. Viszont a hideg miatt a csípős ételeket nagyon is kívánom, jól átmelegítenek. Ezeknek jegyében készült nemrégiben ez a saláta. Akik eddig idegenkedtek… Tovább »

Melegszendvics tortillával, csípősen

Quesadilla paradicsommal, rukkolával, chilivel Szeretem a tortillával készült ételeket, pillanatok alatt kész van és mindenki szereti. És mióta itthon is tudok sütni (recept itt), még az árától sem akadok ki. A most következő szendvics a csípősebb ízek kedvelőinek készült, a legjobb megoldás, ha nincs kedvem főzni, de mégis valami meleget szeretnék enni 🙂 Itt találhattok… Tovább »

Omlett sült paprikával, rukkolával – pár perc boldogság

Tartalmas reggeli csak nekem Sokszor korábban kelek, mint a család többi része (milyen meglepő 🙂 ). Ilyenkor, ha a család ébresztése előtt van 15 percem, omlettet készítek magamnak. A fiúk is szeretik a tojást, de inkább megmaradnak a sima rántottánál, mindenféle cicoma nélkül, szóval az omlett élvezetét megtartom magamnak. És mivel nálam a sült paprika… Tovább »

Balzsamos-mézes saláta a szezon kedvencével

Extra kényeztető saláta fügével Végre újra érik a füge! Nálunk sajnos nem hoz a bokor gyümölcsöt, így igyekszem folyamatosan felkutatni azokat az ismerősöket, akiktől egy-egy zacskónyit elkunyerálhatok. A piacon aranyárban adják, úgyhogy azt próbálom hanyagolni, de ilyenkor nem bírom megállni, hogy ne készítsek vele valamit. Már maga a formája is gyönyörű és még nyersen is… Tovább »

Tojássaláta és rántott hús – így is lehet :)

 “Egyszerű” fogás művészi tálalásban Feltörekvő szakácsként nagyon is figyelem azokat, akik a szakmában valami különlegeset, figyelemfelkeltőt alkotnak. Egyikük Széll Tamás, aki a 2013-as Bocuse d’Or-on 9. helyet szerzett kis hazánknak. Nemrég bevállalt egy reklámot a az egyik multinak, ahol Mautner Zsófival “küzd”, hogy az éppen akciós termékekkel ki tud jobbat, érdekesebbet alkotni. Egyik heti ötlet… Tovább »

Torta (nem csak) fradistáknak :)

Szülinapi szendvicstorta apukámnak, sajttal, kolbásszal, paprikával Immár második éve, hogy édesapám születésnapjára megpróbálok kirukkolni valami érdekességgel. Tavaly egy magyaros szendvicstortát készítettem kőrözöttel, töpörtyűvel, erős paprikával, stb. Szóval minden volt benne, ami a férfiszívnek kedves. Idén egy kicsivel többet gondolkodtam, hogy hogy tegyem személyesebbé, így esett a választásom a kedvenc focicsapatának színeire. Persze a szülinap már… Tovább »

Pezsgős rizottó, ahogy a franciák készítenék

Ünnepi étel pezsgővel, rókagombával, rukkolával Nemrég egy versenyre készültem, ahol francia fogásokat kellett készíteni, sütöttem is egy brie-sajtos, gazdag omlettet. A hozzávalókból maradt némi rukkola és rókagomba, nem hagyhattam, hogy veszendőbe menjen 🙂 Régen készítettem már rizottót, gondoltam, feldobom a nagy kedvencemet, még egy kis pezsgőt is öntöttem hozzá. Hát mondhatom, pontosan olyan finom lett,… Tovább »

Reggeli francia módra, gazdagon

Egy igazi kényeztető omlett, gombaraguval, brie sajttal A hosszú fogyókúrával együtt jár sajnos, hogy a kiadós reggeliket is mellőzni kell. Én legalább is, ha nem tömtem meg reggel a gyomrom, a többi étkezésre sem tudtam sokat enni és ez meg is hozta az eredményt 🙂 A múltkoriban azonban találtam egy francia receptversenyt, ahol az egyik… Tovább »

Egy kis rák

Koktélrák egy egyszerű, de különleges salátával. A nagy melegben nincs is ennél jobb! Pár hónapja – épp ákciós volt – beszereztem némi fagyasztott koktélgarnélát. Tologattam egy darabig ide-oda, aztán ismét hűtőkisöprést kellett végeznem. Már régóta szerettem volna megkóstolni a koktélrákot, utánanéztem legalább 10 helyen és elkészítettem a saját verziómat, ahogy nekem tetszik. Mellé egy egyszerű,… Tovább »

Gyors, különleges fogás a pulyka combjából

 Méltatlanul mellőzött része a pulykának – kivételesen finom főétel készült belőle Egyik reggel arra ébredtem, hogy pulykacombot ennék. Tudom, hülyén hangzik, de ezzel álmodtam 🙂 Mivel nyáron egy ázsiai-fúziós étteremben dolgoztam, nagyon megszerettem a keleti fűszereket, így most is ezeket használtam. Meg persze sütőtököt, valamint találtam pár birsalmát a hűtő mélyén (csodák csodájára nem volt… Tovább »

Luxusreggeli – omlett vargányával

Laktató, isteni tojásétel pirított gombával és rukkolával Már többször említettem, hogy gyengéim a reggeli lakomák. Tojás minden mennyiségben és fajtában jöhet, ez mellé (jelen esetben fölé) szoktam még valami különlegeset készíteni. A vargányaszezon közepén természetesen kihagyhatatlan a sült gomba, a többi hozzávalóval együtt pedig szerintem bárkit le lehet venni a lábáról. Legalábbis engem biztos. Omlett… Tovább »

Rukkolapesto gazdag halas és vegetáriánus ételben

Hét hozzávaló, két padlizsános, rukkolás étel Ismét egy újabb hónap, a Miele-nél ismét megtelt a virtuális kosár. Ez alkalommal a következők a felhasználandó hozzávalók: dió, padlizsán, zöld pesto, hal, szárított paradicsom, feta sajt és tészta. Rengeteget gondolkoztam és most sem tudtam csak egyfélét főzni. Valahogy mindig rögtön kétfelé indulok el, most egy vegetáriánus– és egy… Tovább »

Mindmegette vol. 2 – II. – pisztráng, csirkemell és cékla a főszerepben

Három különleges pályamű zöldséggel gazdagon Ismét véget ért a receptverseny a Mindmegette.hu-n. Sikerült ismét egy csokikurzust nyernem, már csak azt nem tudom, melyik receptemmel 🙂 Azért feltöltögetem lassan az összes nevezettet ide is, kettőt már feltettem ide, most a másik hármat osztom meg veletek. Saláta pisztránggal, ínyenc módra   Hozzávalók 4 főre: 1 csomag rukkola… Tovább »

Gombaszezon II. – Óriáspöfeteg és őzláb

Rántott gomba és gombakrémleves az erdő kincseiből Folytatom a gombás recepteket. Ez a jó idő kedvez a növekedésüknek (a fagy persze nem :)), a piacon is egyre jobb viszonyba kerültem a gombaárus családdal, szinte mindent kipróbáltam, ami náluk volt 🙂 Azért azt megjegyezném, hogy csak szakembertől szabad gombát venni, gondolom, senki nem akar a következő… Tovább »

Dobjuk össze

Tartalmas saláták pillanatok alatt Néha csak pár percünk van enni és nem is akarunk semmi bonyolultat. Én ilyenkor benézek a hűtőbe és összedobok egy gyors salátát. Különösebb történet most nem tartozik ehhez a két recepthez, talán csak annyi, hogy sikerült két nagyon finom variációt kreálnom, ajánlom mindenkinek! Zöld saláta   Hozzávalók 1 adag: 2 marék… Tovább »

Piros-fehér-zöld…avagy hajrá magyarok!

Három saláta a nemzeti színekben Nem kifejezetten rajongok a sportért, a párom annál inkább. Ebből következik, hogy mostanában Olimpia-lázban égünk – ki-ki a maga módján. Míg ő néha hangosan szurkol, én inkább a vacsorára elfogyasztott saláta színeiben fejezem ki rajongásomat és sűrűn pisszegek, nehogy felkeltse a gyerekeket 🙂 Minden itt leírt recept egy adag salátára… Tovább »

Vasárnapi grillebéd karajjal, csirkecombbal

Két ötlet grillpáchoz és a kedvenc fűszervajam Pár hete hétvégén eszembe ötlött, hogy idén még nem is grilleztünk. Ez úgy ugrott be, hogy láttam egy receptpályázatot, amire grillpác-ötleteket kell beküldeni – el is kapott a harci szellem. Szerencsére a család sem ellenkezett, ezért kétféle husit kétféleképpen bepácoltam, a zöldségeket bekentem olívaolajjal (a krumplit 5 percre… Tovább »

Sült camembert, kényeztető saláta – kihagyhatatlan

Krémes sajt ropogós bundában, ízletes salátával A mindmegette.hu nemrég ismét hirdetett receptversenyt, ezúttal egy zacsis saláta-forgalmazó céggel karöltve (igen, azzal :)). Olyan ételeket vártak, amelyek jól illenek salátához, esetleg önmagukban is ízletes saláták. Sikerült erre a megmérettetésre is nyerőt alkotnom, ami nem mellesleg nagyon finom is volt. Ezzel a recepttel belépőt nyertem a Chefparade csokikurzusára,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!