A tetovált lány konyhája

Zöldséges-tojásos lepény reggelire

Egy kis különlegesség, hogy jókevűen induljon a nap Sokszor leírtam már, hogy imádom a tartalmas reggeliket, van is belőle jónéhány a a blogon (itt). Nemrég az átlagosnál nagyobb pitákat sikerült sütnöm. Nem nagyon akartam gyroshoz felhasználni, mert ha egy ekkorát telepakolok, biztos,  hogy túleszem magam 🙂 Így inkább félretettem, hogy minipizzákat készítsek a fiúknak. Aztán eszembe… Tovább »

Főétel: kacsa háromféle körettel

Második felvonás: fókuszban kedvenc szárnyasom Következzék a különleges előétel méltó utódja, amit természetesen a kölcsönbe kapott Panasonic géppel fotóztam. Itt már akadt egy kis problémám, ugyanis a kacsacomb tényleg hiánycikk. Azt hittem pár hete, hogy csak ijesztgetnek, mikor a madárinfluenza miatti húshiányról beszéltek. Hát bejött, se liba, se kacsa… Nagy nehezen találtam aranyáron, de annyira beleéltem… Tovább »

Előétel: Rák- és salátavariációk

Első felvonás az ízek és színek bűvöletében Kaptam egy szuper fényképezőgépet a Panasonictól kipróbálásra, háromféle ételt: előételt, főételt és desszertet kellett vele fotóznom.  Természetesen nekem kellett kitalálni és meg is főzni, de nem csak úgy, nyerhetek is vele egy varsói főzőkurzust. Agyaltam egy pár napig, míg megkaptam a gépet, aztán az elkészítéskor még kicsit variáltam és… Tovább »

Sült pulykás, pikáns töltött pita

Édes-sós ízek egy laktató szendvicsben Nemrég említettem, hogy kaptam egy nagy adag pulykahúst a Gallicoop-tól, még mindig van belőle, pedig igyekszem fogyasztani 🙂 Most az egész pulyka felsőcombot vettem elő a fagyasztóból, és hogy jó szaftos maradjon, egészben sütöttem meg a sütőben. Salátához isteni lenne, sőt, akár sima krumplipürével is, de most egy édes-sós szendvicset… Tovább »

Rizssaláta csípősen, sajttal

Újabb laktató, maradékmentő saláta medvehagymával Sokszor írtam már, hogy ételt nem szeretek kidobni, nem is nagyon szoktam. Rizsből valahogy sosem sikerül eltalálnom a kellő mennyiséget, mindig több lesz. Bár az is igaz, hogy annyira megszerettem a rizssalátát, hogy rizsfőzéskor már a másnapi saláta lebeg a szemem előtt 🙂 Már található a blogon egy változat, abban… Tovább »

Salátából krémleves? Lehetséges és nagyon is finom!

Egyszerű leves ropogós kenyérkockákkal Még két éve készítettem csalánlevest, azóta motoszkál bennem, hogy más levelesből is készítsek. Múltkor kaptam egy nagy halom salátát, miután megmostam, kicentrifugáztam és bezacskóztam (így tovább eláll) egy hétig mindenhez salátát ettünk. Mondjuk jót is tett, egy-két kiló mínusz volt a jutalom. De egy idő után elment tőle a kedvem, akkor… Tovább »

Tejszínes-sajtos rakott csirkemell színes salátával

Sütőben sült csirke rengeteg sajttal, a mestertől Nemrég ismét Széll Tamás receptjeit nézegettem, akkor találtam ezt az isteni, csupa sajtos rakott húst. Egyáltalán nem bonyolult, a legjobb benne, hogy melegen vagy akár másnap, hidegen is nagyon finom.   Tejszínes, sajtos rakott csirke olívás salátával Hozzávalók 4 főre: 0,5 kg csirkemell 30 dkg reszelt sajt 2… Tovább »

Csirkés muffin, a gyorséttermi változat otthon

Extra laktató szendvics csirkemellfasírttal, sajttal, zöldséggel Hát igen, nekem is van gyengém, a meki… McDonald’s, ha helyesen akarjuk írni. De ma már tartózkodom tőle, csak nagyon kivételes alkalmakkor engedem meg magamnak. Egy ideig kisebb vagyont költöttem a reggeli baconös toastra és/vagy a csirkés muffinra. Aztán lassan felkúsztak rám a kilók. Meg utánaszámoltam, hogy ez az… Tovább »

Krumplisaláta tepertővel

Különleges saláta, diétázók kíméljenek! 🙂 Elég régóta fordítok étlapokat, talán ez is az egyik oka, hogy szeretem a különleges ételeket. Mindig inspirálódok az éppen aktuálisan nálam lévő étlapból, most egy kicsit sem fogyókúrás krumplisalátát találtam. Lehet, hogy hülyének néztek, de direkt felhívtam a főszakácsot, hogy magyarázza már el nekem, hogyan fog készülni. Aztán neki is… Tovább »

Születésnapi menü kacsamájjal, édesburgonyával

Mert megérdemlem 🙂 Ha máskor nem, a születésnapomon meglepem magam libamájjal. Vagy kacsamájjal, ha csak azt kapok, nagy különbség nincs… Így volt ez idén januárban is, és mint tavaly, olyan ételt készítettem másik kedvencem, az édesburgonya közreműködésével, ami nekem a mennyországot jelentette 🙂   Sült kacsamáj barnavajas édesburgonya-pürével, zöldségfelfújttal és zöldsalátával Hozzávalók 4 főre: 80… Tovább »

Marhasültes szendvics Bill Granger-módra

Az ausztrál szakács ellenállhatatlan sültes szendvicse Mikor még nem volt a főzős csatorna, csak a Spektrumon mentek Jamie és Nigella főzős műsorai. Egyszer aztán megjelent mellettük Bill Granger, az ausztrálok akkori legnagyobb kedvence. Sajnos abban az időben még az alapanyagok nagy többsége számomra, magyar (meg főleg vidéki) lányként ismeretlen, elérhetetlen volt. De mivel  a most… Tovább »

Klasszikus tonhalsaláta egy kis különlegességgel

Sok zöldséggel és pácolt tojással Sajnos az utóbbi időben egyáltalán nem kívánom a halat. Régebben, meg gyerekkoromban is szerettem, de mostanában szinte eszembe se jut készíteni. Két kivétellel, az egyik a füstölt lazac, amit ugye az ára miatt csak ritkán fogyasztok. A másik az olajos hal, egy kis friss citrommal, puha kenyérrel, tökéletes 🙂 Mostanában,… Tovább »

Saláta, ami a lelket gyógyítja

Kacsamájas, epres saláta a boldogság jegyében Sokszor írtam már gyomor- és lélekmelengető levesekről, ételekről, de ebben az időben már én is feladtam, hogy meleg ebédet készítsek. Bár az okosok azt mondják, hogy ha meleget, vagy forrót iszunk a hőségben, akkor a levegőt hűvösebbnek fogjuk érezni, de én biztos rosszul vagyok összerakva… Szóval, a múltkor bemutatott… Tovább »

Grillezett kenyérsaláta töltött csirkemellel

Panzanella grillezett zöldségekkel, mozzarellás csirkemellel Nemrég a grilles verseny alkalmából többféle ételt is készítettem, ezek egy részét, a vaddisznó-burgert, a lepénykenyeres garnélát és a mézes-sajtos sült gyümölcsöket már be is mutattam nektek. Most az olasz kenyérsalátát, a panzanellát szeretném bemutatni, amit tradicionálisan száraz kenyérből, paradicsomból és még esetleg némi zöldségből és sajtból készítenek. Ennél a… Tovább »

Töltött palacsinta lazaccal, salátával – frissítően színes és ízes

A jól variálható finomság sajttal, chilivel, a kedvenced lesz! Már többször leírtam, hogy inkább a sós palacsintákhoz vonzódom, nemrég mutattam egy mustáros-újhagymás hússal töltött változatot. A látogatásokból ítélve nektek is tetszett, ezen felbuzdulva hozok egy másik változatot, amit füstölt lazaccal, tormával, citrommal, szóval minden földi jóval megbolondítottam. Nekem mindkettő ízlett, sőt biztos, hogy folytatni fogom… Tovább »

Répasaláta, a legjobb kísérő

Kedvenc “zöldköret”, húsok, sültek, sajtok mellé A répa nem csak levesbe való! Bár ez volt az egyetelen zöldség, amit a lé meg a husi mellett a tányéromba szedtem… Nyersen, vékony hasábokra vágva is imádom ropogtatni. Azért is a kedvenc zöldségem, mert bármely diétába beilleszthető (ami most rám is fér), emellett előételtől elkezdve főzelékben, köretben is… Tovább »

Palacsintával álmodtam…

…vagyis mi köze Beleznay Tamásnak a maradék leveshúshoz? Hihetetlen az emberi agy… Tegnap épp A konyha ördögét néztem, ahol Beleznay Tamás csőd szélén álló éttermekből próbál kihozni valamit, hogy végre ismét legyen ember, aki ott akar enni. Lassan megértem, miért félnek annyian az étterembe-járástól. Hihetetlen mértékű kosz, hozzá-nem-értés és emellett nagyképűség uralkodik sok konyhán, bár… Tovább »

Cole slaw, az amerikai káposztasaláta

Abbahagyhatatlan saláta, tökéletes sültekhez, hidegtálhoz vagy csak magában Mikor a hidegtálazást elkezdtem, olyan salátarecepteket kerestem, ami az átlagtól kicsit eltér, mégis mindenki szeretni fogja. Így akadtam erre, amiről kiderült, hogy az amcsik nagyon is régóta ismerik, itthon az egyik gyorsétkezde-hálózatban is lehet kapni, aranyáron. Azóta annyira megszerettem/ük, hogy szinte havonta elkészül, ami, ugye az én… Tovább »

Gránátalmás, diós saláta nem csak böjtre

Sültek nagyszerű kísérője, könnyű saláta naranccsal A mostani időszaknak elvileg az önmegtartóztatásról kellene szólnia, főleg ételekben. Én nem tartom, egyrészt mert nem vagyok vallásos, másrészt az én szervezetem pontosan tudja, mikor elég a húsból. Ilyenkor a zöldséges ételeket próbálom felturbózni különböző állagú hozzávalókkal, hogy még izgalmasabbak legyenek. Az alábbi salátáról egyik ismerősöm áradozott, hogy náluk… Tovább »

Húsvéti tojástál, az ünnepi asztal dísze

Szépséges vendégváró többféle tojással Idén elhatároztam, hogy nem fogok lecsúszni a húsvétról. Mármint arról, hogy még az ünnep előtt közzétegyem, amit el fogok készíteni, utána ugye már sokkal kevesebben kíváncsiak a sonkás meg tormás receptekre… A mostani étel elkészítését már régen tervezem. Tavaly hetekig gyűjtögettem a tojáshéjakat, aztán mielőtt nekiálltam volna, ráejtettem valami nehezet… Kuka…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!