A tetovált lány konyhája

Töltött káposzta a nagyik receptje szerint

Nem csak karácsonykor szeretjük! Kevés ételnek van hagyománya a családunkban, de a töltött káposzta ilyen. Egyik kedves olvasóm kérésére megosztom veletek a mi változatunkat, ezt a dédnagymamám is így készítette (már meséltem róla a linzertésztája kapcsán). Anyukám szavait olvashatjátok, ő írta le nekem a receptet:   Töltött káposzta á la dedi, mama, anya: Hozzávalók: 1… Tovább »

Vkf. 53. forduló – Régi receptek nyomán

Nagymamám almás csirkéje felturbózva Ez alkalommal Babette-nél a staféta, így neki kellett kitalálnia a témát, ami elindítja a fantáziánkat – természetesen a főzés terén. Ő egy nekem nagyon kedves témát adott meg: Régi receptek nyomán címmel. Egy kis nosztalgiázás után valamelyik régi családi receptet kellett elővenni, újragondolni. Rengeteget gondolkodtam, talán még soha ennyit, egy recepten…. Tovább »

Erdély

Két kedvenc ételem és egy vicces bevezető… Nos, ennek a bejegyzésnek a bevezetőjét teljesen meg kell változtatnom. Kitörölhetném, de akkor egy vallomással kevesebb lenne… Szóval: A sztrapacska nem erdélyi étel, hanem felvidéki. Azért gondoltam, mert a juhtúróról ez ugrott be és örültem, hogy tudok valamit, ami összeköt a gyökereimmel. Hát nem ez, az biztos… 🙂… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!