A tetovált lány konyhája

Omlós-szaftos sertésszelet, egyszerűen nagyszerű

Mert aki sütni tud, az főzni is 🙂 Az Évike sütijei sorozatot mindenki ismeri, aki már olvasta a blogomat. Ő a kedvenc (és nagyjából egyetlen) nagynéném, aki apró és retro sütikben verhetetlen. De főzni is szuperül tud! 🙂 A most következő szaftos husi is az ő “műve”, a köret viszont már az enyém.  A receptben túrót írtam,… Tovább »

Rizottó mázas oldalassal, hagymákkal

Több nemzet konyhája tökéletes összhangban Ez az étel hűtőkisöprés és a rizottóhiányom eredménye. Történt ugyanis, hogy újra akartam fotózni ezt a receptet és elfelejtettem, hogy a mellé kínált barbecue szósz egy hadseregnyi adag, így kb. a fele a hűtőben végezte. Sokáig eláll, úgyhogy nem aggódtam. A mélyhűtőben találtam húslevest meg oldalast, a pirított hagyma a… Tovább »

Jalousie, a puccos nevű töltött tészta

Leveles tészta maradék sült hússal vagy amivel szeretnétek Ismét sikerült találnom egy kifejezetten előkelőnek tűnő, francia hangzású (biztos nem az), mutatós ételt. Jalousie (dzsaluszi) a neve, és míg utána nem néztem, azt hittem, valami általam nem ismert klasszikus komoly recepttel. De nem az. Angol nyelvű leírásokat találtam, aminek a közös része az volt, hogy a… Tovább »

Borsos tokány, ahogy a nagykönyvben meg van írva

 Nem borsós! Így készül a pörkölt rokona Rengeteg szakácskönyvem van, néha beülök közéjük, képes lennék órákig lapozgatni őket… 🙂 A konyhában viszont csak három darab van állandóan a kezem ügyében: az első a “Horváth Ilona”, amiből az alapokat tanultam (meg anyukám is). A második egy kapcsos könyv az innen-onnan összegyűjtögetett és sűrűn készített receptekkel.  A… Tovább »

A tökéletes tarja és sült karfiol

Vajpuha sertéshús izgalmas zöldségkörettel Ma a Párom sertéshúst kívánt. Kicsit féltem tőle, többször sikerült ebből is cipőtalpat csinálni 🙂 Tarját vettem, az mégse olyan száraz, gondoltam, ma megsütöm “A” vajpuha sültet. Elhatározás kérdése, MA nagyon jó leszek. Végigolvastam több receptet, 40 perc-egy órát írtak a sütési időre, már ez furcsa volt, pedig nincs légkeveréses sütőm,… Tovább »

Szovjet kaják

 Van, amit az oroszok is jól csinálnak! A vodka mellett… 😀 Párom nagyon sokat járt fiatalabb korában a volt Szovjetunióban, munkája kapcsán beutazta szinte az egész területet. Rengeteget szokott mesélni, főként a volt kollégákkal töltött görbe estékről. Egyszer megkért, hogy főzzek neki olyan savanyú levest, amit akkor sokszor ettek, macskajajra tökéletes volt 🙂 Szóval nekiálltam… Tovább »

Gazdagon

Több összetevős raguk hússal, zöldségekkel Be kell valljam, kedvelem a hirtelen jött ötleteket. Mikor semmit nem tervezek, csak benézek a hűtőbe-mélyhűtőbe, és az ott lévő dolgokból szó szerint “összedobok” valamit. A következő két fogás is ilyen. Tudom, nem mindenkinek van tele otthon az éléskamra, de az én esetemben találó a “felhalmozó” jelző. Ez azzal jár,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!