A tetovált lány konyhája

Sárgabarackos sertéscsíkok édesen, pikánsan

Az édes-sós ételek kedvelőinek! 20 éves koromban egy szállodában dolgoztam recepciósként. Akkor még úgy gondoltam, hogy a nyelvtudásomat az idegenforgalomban fogom kihasználni, de egy idő után rájöttem, hogy a 12 órás éjszakai műszak meg az idióta vendégek nem nekem valók… (Aztán elmentem egy nyárra felszolgálni és csak erősödött bennem ez az érzet 🙂 ) A… Tovább »

Apró kolbászkák rózsaszín salátával

Tökéletes vendégváró, előétel, főétel salátával Az édeskömény és én tavaly kezdtünk barátkozni. Az első találkozásunk rosszul sikerült, nagyon nem jött be az ánizsos íze. Aztán Gabojszánál találtam egy receptet, amiben az édesköményen kívül minden hozzávaló a kedvenceim közé tartozott. Gondoltam, így talán ez is bele fog tartozni az ízvilágomba. Elkészítettem és nagyon ízlett! Ezután én… Tovább »

Távol-keleti levesek, magyarul

Kínai és vietnámi némi hazai beütéssel 😀 Időnként én is eszek kínai kaját. Egyik kedvencem a csípős-savanyú leves. Első látásra ezer összetevő kell hozzá, de akkor is el akartam itthon készíteni. Találtam többféle receptet, érdekes hozzávalókkal. Sajnos kedves városunkban elég ritkán kapni fafül gombát, bambuszrügyet és hasonlóakat, meg igazából nem is volt kedvem utánajárni, leegyszerűsítettem… Tovább »

Tortilla először

Sült húsos szendvics tex-mex stílusban Mexikóban a tortillalap az ételkészítés alapja. Mármint nem magában, hanem különbözőképpen elkészítve. Mindenféle töltelékkel (tradicionálisan darált hússal, babbal, kukoricával) megtöltik, hajtogatják, feltekerik, végtelen lehetőségek vannak benne. Hasonlóan néz ki, mint a mi palacsintánk, de egészen máshogy készül. Ezt a fogást hétvégén alkottam, mexikói és amerikai recepteket vettem alapul. Próbáljátok ki,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!