A tetovált lány konyhája

Cordon bleu kétféleképpen, rövid történettel

Az éttermi és a klasszikus verzió, mindenki örömére 🙂 Először is kivételesen oktatni szeretnék: az étel nevének helyes kiejtése: kordon blő. Nem, nem gordon. A leírása pedig cordon bleu, ez egy svájci eredetű étel, írásban először 1949-ben tesznek említést róla. A bővebb történetéről nem szeretnék írni, Boldog Kukta Áginál mindent megtaláltok róla, a Wikipedia pedig… Tovább »

Tapasok magyarosan

Híresen magyar ételek falatka-formában Imádom a nyarat. Nem csak amiatt, hogy ilyenkor a legszebbek a gyümölcsök-zöldségek, hanem a rengeteg versenykiírás miatt is 🙂 Nagyon szeretem magam kipróbálni, ötletelni, és persze megvalósítani. A pontot az i-re az teszi fel ha látom a páromon és a gyerekeken, hogy mennyire ízlik nekik (persze a legeslegjobb, ha nyerek!). Múltkor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!