A tetovált lány konyhája

Sörbundás apróhalak uborkás mártogatóssal

Egy kis nosztalgia és egy egyszerű, de különleges recept Nemrég az egyik kisebb multiban sétálva ráakadtam egy nagy zacskó fagyasztott sprotnira.  Eszembe jutott Nigella egy régi receptje, amikor ilyen apró halakat sütögetett és közben azt mesélte, hogy ez volt a nővérének a kedvence. Bár ő azt hiszem, csak simán lisztbe forgatta, de olyan jóízűen falatozták be a… Tovább »

Obatzter, a bajor camembert sajtos körözött

A sörfesztivál sztárja az én változatomban Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a camembert sajtos körözöttet. A miénk is nagyon finom (itt az én receptem), de nálam a camembert minden formában elsőbbséget élvez 🙂 Ezt a kencét tipikusan a bajor perechez szokták kínálni és a receptet illetően ahány ház, annyi szokás. Én is sütöttem hozzá… Tovább »

Csülök a pácban

Érlelt, lassú tűzön sült csülök Ennek az ételnek nincs nagy története. Igazi férfinépnek való ebédet szerettem volna készíteni, kaptam is szép csülköt a hentesnél. Kicsontoztattam, elkészítettem ezt a sörös pácot és irány a sütő. Nem volt rá több napom, pedig szerintem jót tett volna neki egy kis pihenés a szószban. Akinek van ideje, érlelje legalább… Tovább »

Gyorskaja II. – Fish and chips

Hal, sült krumpli, borsópüré – az angolok fast food-ja Ezúttal az angol nyelvű országokban kapható egyik kedvenc take-away-food (nyersfordításban – elvihető étel) van soron. Először a 19. század második felében tettek róla említést Angliában, a munkásosztály közkedvelt eledele volt. A lelkesedés iránta azóta csak nőtt, elterjedt az egész világon, főként a valamikori brit fennhatóság alatti… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!