A tetovált lány konyhája

Cukkinitészta korianderes mártással, paradicsommal

Egészséges saláta a legfrissebb zöldségekkel Még áprilisban írtam itt arról, hogy a Panasonic meghívott Lengyelországba egy gasztrohétvégére. Volt ott minden, habzsi-dőzsi és a legújabb gépeiket is kipróbálhattuk. Nemrég aztán itthoni használatra is megkaptam hármat, sajnos nem örökbe, de addig a pár hétig azért kiélvezem a használatukat 🙂 A mai receptet még Olsztyn-ben ismertem meg, a workshop-on… Tovább »

“Egyszerű” gombás tészta 20 perc alatt

Gyors zsályás, shimeji gombás különlegesség Nemrég az egyik multiban találtam egy érdekes fajta gombát, nem is volt drága, megvettem. Rögtön másnap gyors ebédet kellett készítenem, gondoltam, megkóstoljuk az új szerzeményt 🙂 Nagyon mutatós kis ételt sikerült összehoznom, amit végtelenül egyszerű elkészíteni, de az íze egyáltalán nem szokványos. Nagyon finom, bármilyen gombával el lehet készíteni, de… Tovább »

Spagetti Carbonara, a kedvenc olasz tésztám

Egyszerű ebéd pontosan 15 perc alatt! A olasz tészták között a bolognai a legismertebb, második helyen holtversenyben áll a milánói (ami nem is olasz :)) és a carbonara. Ezekkel – legalábbis nálunk – az a szerencse, hogy mindenki megeszi. A carbonara pedig még gyorsan kész is van, a tészta kifőlésétől számítva 5 percen belül már… Tovább »

Bolognai spagetti, amit mindenki szeret

A bolognai ragu receptje, nehogy megvedd a boltit! Míg nem tudtam főzni, megvettem azt a zacskós vacakot, amit a boltokban bolognai alapként árulnak. Nem mondom, hogy rossz íze van, de ez valószínűleg a benne rejtőző ízfokozónak köszönhető, a többi mű összetevő mellett. Jó pár éve van saját bolognai szósz receptem, meg is akartam osztani veletek,… Tovább »

Rukkolapesto gazdag halas és vegetáriánus ételben

Hét hozzávaló, két padlizsános, rukkolás étel Ismét egy újabb hónap, a Miele-nél ismét megtelt a virtuális kosár. Ez alkalommal a következők a felhasználandó hozzávalók: dió, padlizsán, zöld pesto, hal, szárított paradicsom, feta sajt és tészta. Rengeteget gondolkoztam és most sem tudtam csak egyfélét főzni. Valahogy mindig rögtön kétfelé indulok el, most egy vegetáriánus– és egy… Tovább »

Távol-keleti levesek, magyarul

Kínai és vietnámi némi hazai beütéssel 😀 Időnként én is eszek kínai kaját. Egyik kedvencem a csípős-savanyú leves. Első látásra ezer összetevő kell hozzá, de akkor is el akartam itthon készíteni. Találtam többféle receptet, érdekes hozzávalókkal. Sajnos kedves városunkban elég ritkán kapni fafül gombát, bambuszrügyet és hasonlóakat, meg igazából nem is volt kedvem utánajárni, leegyszerűsítettem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!