A tetovált lány konyhája

Egyszerű tejfölös-paprikás csirke különleges, egészséges körettel

Egyszerű sült hús rengeteg zöldséggel Tavasszal már nagyon szoktam várni, hogy a spárga elérhető áron legyen a piacon. Pár napja végre találtam, a szokásos krémleves után pedig valami különlegességet szerettem volna készíteni. A köretet egy külföldi oldalon találtam, már meg nem mondom, hol. A paprikás csirkét viszont nem a szokásos módon készítettem el, hanem sokkal egyszerűbben,… Tovább »

Sült spárga és paradicsom, fürjtojással

Kevés alapanyag, különleges reggeli Még tart a spárgaszezon, kihasználom, amíg csak tudom.  Legtöbbször kedvenc füstölt sajtos, bacon-ös sült spárgámat készítem, vagy krémlevest, de minden évben kitalálok valami újat is. Most a maradék pár db, hűtőben árválkodó fehér spárgából készítettem egészséges reggelit, bár nagyobb mennyiségben könnyű ebédnek is beillene.    Fehér spárga sült paradicsommal és fürjtojással… Tovább »

Gombás-spárgás paprikás medvehagymás nokedlivel

A jól ismert klasszikus kicsit felturbózva Az úgy volt, hogy az utolsó fél csokor, hűtőben árválkodó medvehagymát már nagyon fel kellett használni. Viszont vettem spárgát meg egy kis gombát is (a piacon mindig elkap a vásárolhatnék, főleg, ha szép az áru). Eredetileg gombapaprikást terveztem nokedlivel, de egy hirtelen ötlettől vezérelve az előbb említett zöldségeket is belefőztem. … Tovább »

Saláta, ami a lelket gyógyítja

Kacsamájas, epres saláta a boldogság jegyében Sokszor írtam már gyomor- és lélekmelengető levesekről, ételekről, de ebben az időben már én is feladtam, hogy meleg ebédet készítsek. Bár az okosok azt mondják, hogy ha meleget, vagy forrót iszunk a hőségben, akkor a levegőt hűvösebbnek fogjuk érezni, de én biztos rosszul vagyok összerakva… Szóval, a múltkor bemutatott… Tovább »

Gyümölcsös spárgaleves ínyenceknek

Málnaleves nem csak édesszájúaknak Az elmúlt pár évben nyaranta egy étteremben dolgoztam. Mivel csak néhány éve van hivatalosan is papírom arról, hogy tudok főzni, végig kellett járnom ugyanúgy a szamárlétrát, mint egy diáknak (szerencsére idén már “rendesen” is főzhetek 🙂 ) Pár naponta-hetente a tapasztaltabb szakácsok a szokásos étlap mellé kitaláltak valamilyen “napi” ajánlatot, amiből… Tovább »

Krémes tészta ropogós spárgával, bacon-nel 20 perc alatt

Üvegtészta sok szósszal, gyors ebéd macera nélkül Szeretem az üvegtésztát. Nincs vele macera, egyszerűen csak fel kell önteni forró vízzel és meg is feledkezhetünk róla. Bármivel kombinálhatjuk, csak azért, mert távol-keleti ételek között lehet megtalálni a boltok polcán, még nem kell feltétlen ilyen stílusban fogyasztani. Idei első adag spárgám ebben a tésztaételben végezte. Fő előnyei,… Tovább »

Spárgaszezon – mindjárt vége!

A legegyszerűbb krémleves, csak botmixer kell Gyerekkoromban nem találkoztam a spárgával. Biztos lehetett akkor is kapni, de anyukámnak valahogy nem került az útjába. Pedig ő már akkor is készített krémleveseket, praktikus okokból. Ugyanis az öcsémmel együtt válogattuk-turkáltuk ki a zöldségeket, amitől érthető módon idegbajt kapott. Aztán az egyik NDK-s fizetővendég hozott neki konyhai robotgépet (amin… Tovább »

Sütőben sült zöldségek, nem is kell a hús!

Burgonyák, cékla, brokkoli, spárga – forrón, fűszeresen Szerintem túl sok magyarázatot nem kell adnom a címre. Ismét meleg van, a piac tele zöldségekkel, nekem meg sok kedvem nincs különleges ételeket kreálni. Sőt, igazából csak magamnak kellene valami egészséges, fogyókúrás, gyors kaja, a többieknek majd előveszek valamit a mélyhűtőből 🙂 Mindkét étel ezen gondolatok között született…. Tovább »

Nyáreleji “dobjuk össze” zöldséggel, sajttal

   Édesburgonyás, sajtos egytálétel spárgával, savanyú hagymával A múltkor ismét hűtőkiürítést kellett végeznem, szükség volt a helyre, meg a szavatossági idők is lassan lejártak. Találtam egy halom sajtot, kevés bacont, némi spárgát és batátát, gondoltam, ennyi elég is lesz a boldogságomhoz. Így is lett, az édesburgonya sajttal még mindig szuper kombináció, a spárga pedig egy… Tovább »

Klasszikus spárgás étel az én változatomban

Spárga, bacon, hollandi mártás + az én kedvencem Mivel a spárgaszezon javában tart, megmutatom az egyik kedvenc spárgás ételemet. Lehet készíteni zöld- vagy fehér spárgából egyaránt, én most fehérrel fotóztam. Mint múltkor említettem, az angolok egyik kedvenc eledele a főtt spárga hollandi mártással, én most ezt turbóztam fel egy icipicit. Nem is szaporítom tovább a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!