A tetovált lány konyhája

Forralt “bor” kicsiknek

Mert a buliban nekik is ott a helyük 🙂 Az elmúlt bejegyzésem a kedvenc forralt bor-receptemről szólt, most jöjjön az alkoholmentes verzió 🙂   Forralt „bor” gyerekeknek Hozzávalók: 1 l piros szőlőlé 1 l alma- vagy baracklé Ízlés szerint méz 1 narancs sárga héja és leve 1 csillagánizs 1 közepes rúd fahéj kettétörve 1 mk… Tovább »

Forralt bor “nagyoknak”

Csípős hidegben nincs is ennél jobb Bevallom, volt idő, mikor én is zacskós forralt bor fűszerkeveréket vettem. Aztán az szépen lassan összegyűjtöttem itthon mindenféle fűszert, van egy szekrényem, amit már alig tudok becsukni. Így a múltkori bulira végre kikísérletezhettem a saját változatomat. Annyira felhígítottam, hogy az este végén is “szalonképes” legyek és inkább a fűszerek… Tovább »

Curry – egyszerűen

Aloo gobi – vagyis karfiolcurry könnyen, gyorsan. Az indiai ételeket nálunk kevesen ismerik, de a népesebb országokban – a rengeteg bevándorló miatt – sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek. Régebben éltem egy darabig Londonban, a család, akiknél dolgoztam, többször rendeltek a közeli indiai étteremből. Mindig háromfélét kértek: egy kicsit, egy közepesen és egy brutálisan csípős curry-t (nem,… Tovább »

Mire jó a sütőtök?

Sütőtöktorta karamellkrémmel, dióval Ilyenkor a legtöbbünknek a nassolnivaló sült tök, vagy a krémleves jut eszünkbe. Ám édességnek sem utolsó. Finom, édes ízét nagyszerűen lehet variálni bármely süteményben. Nemrég egy amcsi oldalon találtam egy nagyszerű tortareceptet. Egy darabig elszórakoztam vele, mire az unciát meg a fontot a mi mértékegységeinkre konvertáltam, de szerencsére az internet segítségemre volt…. Tovább »

Filléres alapanyagokból finomat

Pulykaszárny egyszerűen és bonyolultan – két recept! Vannak méltatlanul mellőzött állati testrészek, amiket maximum levesfőzéshez használnak, ilyen a fent nevezett is. Mint tudjátok, szeretek nem túl népszerű alapanyagokat is használni, párszor, mikor az átlagosnál is kedvezőbb volt az ára, vettem pulykaszárnyat is. Csak pozitív dolgokat tudok írni. Nagyon jó az íze, nem száraz, mint alapjában… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!