A tetovált lány konyhája

A tökéletes, krémes krumplipüré

Kezdők figyelmébe: így nyűgözd le a családot! Nemrég egyik kedves olvasóm megkért, hogy írjam le, én hogy készítem a krumplipürét. Kiraktam ugyanis egy képet a Facebook oldalamra, amin Zotya a lábasból eszi a maradékot. Most a legutóbbi alkalommal pontosan lemértem mindent. Én azt a kétkarú krumplinyomót használom, nem a nyelest, azzal nem lehet igazán apróra… Tovább »

Brokkoliszószos csirkemell kuszkusszal, egyszerű és különleges

Dobjuk fel az unalmas csirkemellet finom brokkoliszósszal és kuszkusszal! Ennek az ételnek nincs nagy története. Kivételesen volt egy kicsit több időm és az unalmas csirkemellet fel akartam dobni valamivel. Körülnéztem a hűtőben és azt használtam fel, amit már muszáj volt 🙂 Nagyon finomra sikerült és kivételesen nem is szárítottam ki a húst 😀 Brokkoliszószos csirkemell… Tovább »

Blogkóstolóra – Dubarry szelet

A klasszikus besameles-karfiolos kedvenc Ebben a hónapban én vagyok a blogkóstoló házigazdája. A jelentkező bloggereket sorrendbe állítottuk a fiúkkal, mindenkinek az utána következőtől kell valamit főznie (kiírás és sorrend itt). Az én kérésem most az volt, hogy lehetőség szerint valami sósat készítsenek, de ez természetesen nem kikötés, az édesszájúak nyugodtan sütizhetnek 🙂 Nekem a Timi… Tovább »

Halas rakott brokkoli

Tonhalas egytálétel a fogyókúra jegyében Sajnos elég ritkán eszek halat, de időnként előfordul. A következő fogást (is) a fogyókúra jegyében találtam ki, de beigazolódott, hogy ami egészséges, az lehet nagyon finom. Én most tonhalat használtam, de jó hozzá bármilyen halfilé, amit szeretnénk vagy amihez hozzájutunk. Rakott brokkoli pirított tonhallal   Hozzávalók 4 főre: 70 dkg… Tovább »

Sajtos pogi másképp

Sajtfüggőségem és egy krémes-borzas pogácsa Életem első, saját vásárlású receptes könyve a sajtok köré íródott. Mindenféle formában szeretem a sajtokat. Olyanokat is megeszek és szeretek, ami mások szerint már büdös, vagy kifejezetten taszító. Egyvalamit nem kóstolnék meg soha, azt a francia kukacos valamit. Biztos nagyon finom, de az én számban ne mozogjon semmi… 😀 Szóval,… Tovább »

Isteni tekercs lazaccal és spenóttal

Mennyei kínálnivaló, ha el akarod kápráztatni a vendégeket Nem, nem vallási téma következik 🙂 Nemrég részt vettem egy gasztroblogger találkozón. Ilyenkor az a szokás, hogy mindenki hoz magával egy kis csipegetni valót a repertoárjából. Gondoltam, hogy sok lesz a süti, így én egy kis sushit, meg hawaii tekercset vittem. A többiek mind édes nassolnivalót hoztak,… Tovább »

Hús nélküli fasírt böjtre

Kétféle laktató fasírt a húsmentes időszakra Aki ismer, tudja, hogy egyáltalán nem vagyok vallásos, sőt… De kedves kis országunkban nagyon erősek a keresztény hagyományok, teljesen az életünk részei lettek. Persze ma már (legtöbben) nem vallásos meggyőződésből ünneplik pl. a Húsvétot, hanem, mert ismét itt egy alkalom, amikor egy asztal köré lehet ültetni a család apraját-nagyját…. Tovább »

Mire jó a sütőtök?

Sütőtöktorta karamellkrémmel, dióval Ilyenkor a legtöbbünknek a nassolnivaló sült tök, vagy a krémleves jut eszünkbe. Ám édességnek sem utolsó. Finom, édes ízét nagyszerűen lehet variálni bármely süteményben. Nemrég egy amcsi oldalon találtam egy nagyszerű tortareceptet. Egy darabig elszórakoztam vele, mire az unciát meg a fontot a mi mértékegységeinkre konvertáltam, de szerencsére az internet segítségemre volt…. Tovább »

Gyorskaja II. – Fish and chips

Hal, sült krumpli, borsópüré – az angolok fast food-ja Ezúttal az angol nyelvű országokban kapható egyik kedvenc take-away-food (nyersfordításban – elvihető étel) van soron. Először a 19. század második felében tettek róla említést Angliában, a munkásosztály közkedvelt eledele volt. A lelkesedés iránta azóta csak nőtt, elterjedt az egész világon, főként a valamikori brit fennhatóság alatti… Tovább »

Gombaszezon II. – Óriáspöfeteg és őzláb

Rántott gomba és gombakrémleves az erdő kincseiből Folytatom a gombás recepteket. Ez a jó idő kedvez a növekedésüknek (a fagy persze nem :)), a piacon is egyre jobb viszonyba kerültem a gombaárus családdal, szinte mindent kipróbáltam, ami náluk volt 🙂 Azért azt megjegyezném, hogy csak szakembertől szabad gombát venni, gondolom, senki nem akar a következő… Tovább »

Mindmegette vol. 2. – Szűz és karaj

Két fantáziadús étel sertéshússal Az egész versenyzés-dolog nálam egy egyszerű kiírással indult áprilisban. Sokszor olvasgattam a Mindmegette.hu-t ötletek után kutatva, most tavasszal láttam egy receptverseny-kiírást. Már akkor is rosszul aludtam, így az egyik hajnalban kitaláltam egy receptet, amivel legnagyobb meglepetésemre fődíjat nyertem. Ezen felbuzdulva azóta is sokszor megméretem magam, nagyon jól esik, mikor elismernek. Most… Tovább »

Kedvenc hideg krémleveseim

Extra frissítő cukkini- és kovászos uborka krémleves, ezeket ki kell próbálni! Az utóbbi idők legfinomabb levesére akadtam. Tudtam, hogy létezik kovászos uborka krémleves, sejtettem, hogy finom lehet, többek között a koviubi (receptem itt) miatt imádom a nyarat. Begyűjtöttem hát pár ötletet, aztán megalkottam a saját verziómat. Nem tudom leírni, mennyire finom lett! A család megérte,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!