A tetovált lány konyhája

Szaftos sült pulyka langyos zöldséges salátával

Igazi téli fogás pulykacombbal, kelbimbóval, illatos fűszerekkel Nemrég kaptam egy nagyobb adag pulykahúst, a Gallicoop nevű cég támogatott meg vele, hogy ötleteljek.  Azért is örültem neki, mert ez valóban az a szárnyas, amelyik elég kevés figyelmet kap amiatt, hogy sokan nehezen kezelhetőnek tartják. Én már jó pár ételt készítettem különböző “alkatrészeiből” (receptek itt), és bizton… Tovább »

Szezámos-mázas csirkefalatkák – egy kis egzotikum az ünnepek előtt

Édes-sós finomság, ha unod a megszokottat Szeretjük a csirkét, annak is legfőképpen a combját.  Inkább hajlandó vagyok a filézéssel szórakozni, mert a végeredmény sokkal ízesebb, szaftosabb lesz, minthogy a könnyen kiszáradó melléből süssek valamit. Nemrég valami újdonságra vágytam, keresgéltem a külföldi oldalakon, ahol a következő receptre akadtam. Elkészítettem, nagyon szerettük, viszont sajnos a forrást fél… Tovább »

Kívül-belül sajtos kifli

Ropogós, rozsos csavart kifli szezámmaggal Nemrég tettem már közzé egy csavart kifli receptet, azt nem kellett keleszteni, csak gyorsan meggyúrni, kinyújtani, tekerni és mehetett is a sütőbe. Ez a mostani egy kicsit fantáziadúsabb, több összetevő van benne és kicsit tovább tart az elkészítése, de megéri.   Kívül-belül sajtos csavart kifli Hozzávalók: 15 dkg tk. rozsliszt… Tovább »

Koreai palacsinta kicsit megvariálva

Zöldséges palacsinta csípős-édes-savanyú mártogatóssal Idén is elérkezett a Palacsinta-nap 🙂 Bár nálunk (még) nincs nagy hagyománya, a világban rengeteg helyen ünneplik. Mostanság sokat olvasgattam erről, így tudtam meg, az eredetét. A keresztény világban hamvazószerdától indul a böjt, előző napon minden romlandót, húst, nehéz ételt “el kellett pusztítani”. Vagyis megenni, vagy eltenni 40 nappal későbbre. Ilyenkor… Tovább »

Ropogós, szezámmagos, bundás csirkemáj

Kívül ropogós, belül krémes falatkák könnyen, “robbanás” nélkül 🙂 Rengeteg csirkemájas receptem van, letagadhatatlanul ez az egyik kedvenc alapanyagom. Nemrég új ötlet után kutattam, így találtam meg Mautner Zsófinál a következő receptet. Nagyon megtetszett az ötlet, el is készítettem. Bár én a végén nem toltam be a sütőbe, mert szerintem akkor eléggé kiszáradt volna, így… Tovább »

Zöldséges, sajtos, tofus saláta csípős szósszal

Egészséges, különleges, még télen is jól esik 🙂 Bár lassan egy hónapja volt a karácsonyi nagy húsdömping, még mindig sűrűn rámtör az érzés, hogy nem kell hús. Sőt, ha lehet, semmi nehéz étel. Viszont a hideg miatt a csípős ételeket nagyon is kívánom, jól átmelegítenek. Ezeknek jegyében készült nemrégiben ez a saláta. Akik eddig idegenkedtek… Tovább »

Sült édesburgonya csicseriborsóval, szezámos öntettel, salátával

Húsnélküli ebéd vagy vacsora rengeteg zöldséggel, nem csak vegáknak Az édesburgonya és a csicseriborsó tagadhatatlanul a kedvenceim, sok receptem van velük. Most találtam itt egy olyat, amiben még jónéhány zöldség szerepel, viszont semmi húsféle. De ismét, mint a sült kelbimbós-sütőtökös finomságnál, nekem most sem hiányzott, sőt… Nagyon is laktató volt, rengeteg ízzel és állaggal, igazi… Tovább »

Tojásfasírt aszalt paradicsomos mártással és polentával

Hús nélküli fogás tengernyi ízzel Még régebben neveztem egy receptversenyre, ahol egészséges ételeket kellett bemutatni. Így gluténmentesre vettem a figurát, sőt még hús sem került bele. Nem is hiányzott, így is etette magát 🙂   Tojásfasírt aszalt paradicsomos-vargányás sajtszósszal és szezámos polentával Hozzávalók 4 főre:   A tojásfasírthoz: 7 tojás 10 ek kukoricaliszt 1 csokor… Tovább »

Sajtos, bacon-ös ropogós, a család kedvence

Percek alatt összedobható, akár reggelire is Én is szoktam nézelődni más oldalakon, kell az ihlet 🙂 A mostani receptet itt találtam, annyira gusztusos volt, hogy muszáj volt elkészítenem. Nem is csalódtam, pont olyan finom, amilyennek látszik 🙂   Sajtos, bacon-ös ropogós Hozzávalók 5 darabhoz: 1 csomag friss (25-30 dkg leveles tészta) 4 nagy ek tejföl… Tovább »

Tésztasaláta zöldséggel, szezámmal

Ha marad főtt tészta, készíts vele színes salátát!  Az egyik kedvenc tésztaételem a saláta. A meleg tésztákkal az a bajom, hogy ha a szósszal elkeverjük, akkor rögtön fogyasztani kell, mert megszívja magát vagy összeragad. De a maradék főtt tészta, ha előtte összekevertük olajjal, jó kezelhető és kedvünkre keverhetünk hozzá kedvenc zöldségeinkből, esetleg maradék főtt vagy… Tovább »

Gyorskaja IV. – Falafel, kedvencem az arab világból

Folytatom a sorozatot! Jöjjön a falafel… A csicseriborsó az egyik nagy kedvencem. Persze nem vagyok hajlandó áztatni, meg órákig főzni, jó nekem a konzerv is. Csak arra kell figyelni, hogy jól átöblítsük felhasználás előtt. A következő gyorsétel az, aminek a fő részét, a csicseriborsó-fasírtot először Egyiptomban kóstoltam. Én ott olyan sokat ettem… már az egész… Tovább »

Laktató saláta ebédre, 10 perc alatt

Füstölt sajtos, magvas, csirkemájas saláta – ettől nem biztos, hogy fogyni fogsz 🙂 Sokszor dobok össze magamnak délben egy salátát, általában le sem fotózom, mert annyira egyszerűnek tarom. De az alábbi olyan finomra sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek 🙂   Füstölt sajtos saláta csirkemájjal, pirított magvakkal   Hozzávalók 4 főre: 50 dkg csirkemáj Fél fej… Tovább »

Másik golyó :)

Kókuszgolyó almával és zabpehellyel Imádok mindenféle különlegességet készíteni. Órákig a konyhában sürgölődni, fotózni, aztán learatni a babérokat. De ha a blogbejegyzéseim sikerességét nézzük, ti általában a legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető ételeket szeretitek. A legnépszerűbb post-om a kókuszgolyó volt, nagyon meglepődtem rajta. Aztán rájöttem, hogy valószínűleg mindenkiben szép emlékeket idéz fel és nem igényel főzőtudományt. Amit ma… Tovább »

Egészségesen, színesen versenyre

Sertésszűztekercs édesburgonyával, sült hagymával Idén is megrendezésre került a MOMOT általi receptverseny, melyre abszolút egészséges ételeket vártak. Tavaly már részt vettem rajta, nem nyertem. Viszont a nyáron megjelentettek egy kiadványt a legjobb ételekből és ebbe bekerültem 🙂 Ebben az évben is megmérettem magam, ismét sikertelenül. De nem szomorított el a dolog, most meg is mutatom… Tovább »

Tél végi színes saláta markáns ízű zöldségekkel

Roppanós, különleges saláta szezámmal Várjuk a tavaszt. Már itt van a küszöbön, az első frissen termett zöldségek már meg is érkeztek, a medvehagyma és a kucsmagomba. Mikor a nap már melegebben süt és lekerülnek a télikabátok, az ember elkezd kizökkenni a téli szürke hangulatból, legalább is én így vagyok vele. Addig is, a színes, ízes… Tovább »

Gasztroblogger-találkozó, finom ételek és a kokainos kávé esete

Hawaii tekercs és sok nevetés 🙂 Tegnap bloggertalálkozón voltam. Nagyon jó érzés volt olyan csapatban lenni, ahol ennyire közös az érdeklődési kör 🙂 Itt és itt már találhatók beszámolók, én csak pár gondolatot szeretnék veletek megosztani. Abszolút optimista embernek tartom magam, néha nagy szükségem is van rá. A mai világban annyi irigységet, rosszindulatot tapasztalok, hogy… Tovább »

Meglepetés magamnak

Kacsamáj, édesburgonya, kakukkfű, körte – nagyszerű összeállítás Nemrég, januárban volt a szülinapom. Nem szoktam senkitől elvárni, hogy különleges bánásmódban részesítsen, inkább magamat lepem meg. Persze étellel 🙂 Rögtön az aktuális kedvenceimre gondoltam, az édesburgonyára és a libamájra. Ehelyett csak kacsamájat kaptam, de azt is imádom. Készítettem hozzá egy kakukkfüves-mézes körteragut és teljes volt a boldogságom…. Tovább »

Maradékokból elsőosztályút

Avokádó különleges lazackrémmel A következő recept a múltkori hűtőkisöprésem eredménye. Találtam egy sarokban árválkodó avokádót, egy aznap fogyasztható csomag füstölt lazacot meg kecskesajtot. Na, most biztos sokan felszisszennek, hogy milyen jól megy nekem, hogy ezek a maradékok a hűtőmben, pedig az ok egész más. Három különböző időpontban találtam őket elég kedvező áron és addig vártam… Tovább »

A tökéletes gyors kenyér

Magos, ropogós héjú, munkaigénytelen kenyér Mindenkinek mást jelent a tökéletes, de nekem ez az. Barna (nem kávéval színezett), kívül ropogós, belül puha és persze tele magvakkal.. A helyi multiban meg pékségben csillagászati árakon lehet az ilyesmihez hozzájutni, és akkor arról ne is beszéljünk, hogy mennyi térfogatnövelő meg adalékanyag van benne. A következő verzió alapja nem az… Tovább »

Napraforgó, a mutatós tépkedős péksüti

Maradékok hasznosításához tökéletes – sőt szép és finom is! Igen, ez nyári növény, a szóban “forgó” ételt is nyáron készítettem. Még Limaránál (sajnos nem találom a pontos címet) láttam az alapreceptet, rögtön megtetszett. Ez most nem pont karácsonyi étel, de vendégvárásra tökéletes. Sőt, az ünnepi húsétel és/vagy köret maradéka tökéletesen hasznosítható lesz tölteléknek 🙂 Napraforgó… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!