A tetovált lány konyhája

Tojásfasírt aszalt paradicsomos mártással és polentával

Hús nélküli fogás tengernyi ízzel Még régebben neveztem egy receptversenyre, ahol egészséges ételeket kellett bemutatni. Így gluténmentesre vettem a figurát, sőt még hús sem került bele. Nem is hiányzott, így is etette magát 🙂   Tojásfasírt aszalt paradicsomos-vargányás sajtszósszal és szezámos polentával Hozzávalók 4 főre:   A tojásfasírthoz: 7 tojás 10 ek kukoricaliszt 1 csokor… Tovább »

Tésztasaláta zöldséggel, szezámmal

Ha marad főtt tészta, készíts vele színes salátát!  Az egyik kedvenc tésztaételem a saláta. A meleg tésztákkal az a bajom, hogy ha a szósszal elkeverjük, akkor rögtön fogyasztani kell, mert megszívja magát vagy összeragad. De a maradék főtt tészta, ha előtte összekevertük olajjal, jó kezelhető és kedvünkre keverhetünk hozzá kedvenc zöldségeinkből, esetleg maradék főtt vagy… Tovább »

Tél végi színes saláta markáns ízű zöldségekkel

Roppanós, különleges saláta szezámmal Várjuk a tavaszt. Már itt van a küszöbön, az első frissen termett zöldségek már meg is érkeztek, a medvehagyma és a kucsmagomba. Mikor a nap már melegebben süt és lekerülnek a télikabátok, az ember elkezd kizökkenni a téli szürke hangulatból, legalább is én így vagyok vele. Addig is, a színes, ízes… Tovább »

Szeresük a belsőségeket! – plusz egy almás-krumplis köret

 Sertésvese gazdagon, imádnivaló körettel Vannak saját ötleteim is (szerencsére elég sok), de inspirálólag hat rám, mikor egy elismert szakács valami érdekességet mutat. Múltkor a TvPaprikán Valentine Warner bárány- vagy birkaveséből készített reggelire egy ragut, amit ők pirítós kenyérrel ettek. Nagyon szeretem a belsőségeket, ki kellett próbálnom, persze azért nem reggelire, ennyire nem vagyok elvetemült. Bárányvesét… Tovább »

Ropogjon a bunda! – rántott hús versenyre

Extra ropogós bunda és különleges köret A Vénusz nemrég hirdetett egy olyan receptversenyt, ahol minél ropogósabb bundájú rántott húsos kompozícióval lehetett nevezni. Szokásomhoz híven csavartam egyet a megszokott recepten, tettem hozzá egy fincsi köretet, és elküldtem. Egy jó darabig nem volt elérhető az oldal, ezért azt hittem, hogy néhány máshoz hasonlóan csak burkolt receptgyűjtő akció… Tovább »

Velős kérdés – paprika vagy borsó?

Sült paprika bacon-nel, velőkrémmel vagy tojásos, borsós, velős rakottas Tudom, sokan viszolyognak tőle, de egyik kedvenc alapanyagom a sertésvelő. Míg megtisztítom – langyos vízben megmosom és lehártyázom – nekem sem túl szimpatikus, de közben arra gondolok, hogy milyen finom is lesz, ha elkészül 🙂 Nemrég tettem fel egy lángos receptet, amit többek között velővel  is… Tovább »

Piros-fehér-zöld…avagy hajrá magyarok!

Három saláta a nemzeti színekben Nem kifejezetten rajongok a sportért, a párom annál inkább. Ebből következik, hogy mostanában Olimpia-lázban égünk – ki-ki a maga módján. Míg ő néha hangosan szurkol, én inkább a vacsorára elfogyasztott saláta színeiben fejezem ki rajongásomat és sűrűn pisszegek, nehogy felkeltse a gyerekeket 🙂 Minden itt leírt recept egy adag salátára… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!