A tetovált lány konyhája

Szilvaleves vörösborral

Hidegen vagy melegen egyaránt mennyei! Sajnos a gyümölcsökért még mindig nem rajongok, persze csak ha a nyersen fogyasztásról van szó.  Sütve, főzve, párolva, húsok mellé, stb. imádom mindet! Mivel a szilvának van most szezonja, vásároltam egy nagyobb adagot elég jó áron és ötletelni kezdtem. Először is tettem el befőttet, hogy télen is simán tudjak szilvás… Tovább »

Szilvás-túrós süti liszt nélkül

Gyors keverem-kavarom süti karamellizált szilvával Néha, mikor a neten nézelődök új ötletek után kutatva, egy-egy recept szinte beleég az agyamba. Vagy azonnal elkészítem, vagy kivárom a szezont és az először megjelenő friss zöldségre, gyümölcsre lecsapva állok neki. Ez utóbbi történt most is, Marisz blogján még tavaly ilyenkor láttam ezt a sütit, és rögtön neki akartam állni, de… Tovább »

Szilvás gombóc – végre!

 Igazi nagymamaféle, puha tésztájú, abbahagyhatatlan szilvás gombóc, neked is sikerülni fog! Vannak olyan ételek, aminek szó szerint rettegek az elkészítésétől. Ez általában azért van, mert egyszer megpróbáltam, de az eredmény egy katasztrófa volt, miközben mások félkézzel elkészítik. Sokáig ez a palacsinta volt, itt már leírtam, hogy miért. Aztán a gnocchi, az meg szétfőtt, de aztán… Tovább »

Vkf 52. – Tésztafaló erdőlakó

Vargányás pirog és szilvás szarvasragu tésztakísérettel Nemrég olvastam az egyik oldalon, hogy létezik egy játék kifejezetten gasztrobloggereknek. Gondoltam, mivel már lassan fél éves lesz a blogom, benevezek én is. Ez nem verseny, a lényeg az, hogy az éppen aktuális házigazda kitalál egy témát, ebben kell a többieknek valami maradandót alkotni. Ami a házigazdának legjobban tetszik,… Tovább »

Pálinka szerelmem… II. – kacsamell

Szilvapálinkával készült kacsasült szilvával Mint ígértem, ismét közlöm egy pálinkával készült fogás receptjét. Ez alkalommal az ősz gyümölcseit hívtam segítségül, hozzá pedig szilvapálinkát választottam. Párom szerint együtt töltött időnk alatt ez lett a legfinomabb étel, amit főztem 🙂 Részeges kacsamell pikáns gyümölcsraguval és aszalt szilvás rizottóval Hozzávalók 4 főre: 60 dkg kacsamell Só, bors, kakukkfű… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!